Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

SOMS DURF IK HET NIEUWS NIET MEER TE KIJKEN…

SOMS DURF IK HET NIEUWS NIET MEER TE KIJKEN…

Er zijn mensen die hun ochtend beginnen met de krant, Nu.nl of het nieuws op de televisie. Of in de avond na een lange dag op de hoogte gehouden willen worden, met wat er zoal in de wereld gebeurt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik tegenwoordig een soort van struisvogel ben en mijn kop liever in het zand steek…

Zoveel narigheid…

Het nieuws bestaat tegenwoordig bijna alleen nog maar uit narigheid. Dan is die vermoord, een groot ongeluk en tegenwoordig natuurlijk ook het Coronavirus enzovoort. Natuurlijk is het belangrijk om zo goed mogelijk van alles op de hoogte te blijven, maar soms maakt het mij toch wel een beetje angstig.

Daarnaast komt nog al het nepnieuws, clickbait artikelen en mensen met diverse tips en adviezen die nergens op gebaseerd zijn. Ik probeer dan vrij open en nuchter te blijven, maar door het zien of lezen van dit soort nieuws begint er soms toch lichtelijk paniek te komen.

Het zou toch ook veel fijner zijn als er soms eens alleen maar leuk en positief nieuws zou zijn? Dat goede dingen meer gedeeld worden en er gewoon eens een paar dagen geen slechte, enge en nare dingen in de wereld gebeuren. Maar het feit blijft dat dit soort dingen als ziektes, ongelukken, natuurrampen helaas wel regelmatig gebeuren.

Ik kan mij dat soort nieuws enorm aantrekken en enorm verdrietig van worden (ik huil al bij een Disney film). Een tijdje terug merkte ik dat dit mijn dag beïnvloede, want waarom kan niet iedereen het leuk en goed hebben? Waarom moet er toch altijd zoveel verdriet en leed in de wereld zijn…

Waar ik heen wil met dit artikel? Geen flauw idee! Ik probeer zo nuchter mogelijk over alles te denken, zoals dat virus waar nu zoveel paniek over is en niemand weet wat nou eigenlijk waar of niet waar is. En ik probeer zo goed en aardig mogelijk tegen mijn medemens te zijn, hulp te verlenen waar mogelijk is. Om op die “kleine” manier, toch de wereld een beetje beter te maken.


Maar wat zou het toch fijn zijn als een nieuwsuitzending alleen maar uit goede berichten zou bestaan….

Misschien ook interessant om te lezen:
Orly Dreamscape collectie swatches
Dit gebruik ik momenteel voor mijn blog
7 Manieren om binnen 5 minuten te ontspannen

Volg:

4 Reacties

 1. maart 5, 2020 / 11:08 am

  Ik snap je gevoel dus.
  Ik heb dit altijd met de economie en als er in het nieuws weer is dat alles weer duurder wordt.
  Wij willen zo graag van alles doen in het leven,
  zoals een huis kopen maar het leven bestaat vooral uit betalen. En als ik dan hoor dat NL geld uitgeeft aan bepaalde dingen dan word ik dus soms gedemotiveerd. En negatief. En ik kan ook heel erg in een negatieve spiraal gaan zitten.. Daarom volg ik het nieuws inmiddels ook niet meer echt.. Wat jij hebt met paniek, heb ik met negatief worden. En kan dan ook echt enorm in de put gaan zitten.

 2. Lisa
  maart 5, 2020 / 6:27 pm

  Het is waar dat er verschrikkelijke dingen gebeuren, soms kun je die gewoon aan je voorbij laten gaan. Een moord is natuurlijk heel erg maar in de meeste gevallen zul je die persoon niet kennen en hoef je de akelige details niet te lezen. Maar als je het niet eens bent met beleid in Nederland dan zul je toch kennis moeten nemen van economische ontwikkelingen, de problematiek rond onderwijs, zorg, politie misstanden bij de overheid en meer van dat soort zaken die ons allen aangaan. Als je dan in staat bent een mening te vormen door het lezen van kranten -al dan niet online- en vooral totaal uiteenlopende visies en standpunten tot je neemt kun je een mening vormen en je daarover uitspreken tijdens de verkiezingen. Daarnaast is er ook nog zoiets als gezond verstand en niet alles voor zoete koek aannemen, voorbeeld elektrische auto’s zijn heel erg goed voor milieu en klimaat. Ja, tot op zekere hoogte, want het ding is heerlijk schoon als het in NL rondrijdt, maar de winning van de benodigde grondstoffen als kobalt en lithium verwoest complete regenwouden en is funest voor de gezondheid van de mijnwerkers in landen als Congo. Helaas, daar hoor je de media en beleidsbepalers niet over. Hoe minder je zaken verder onderzoekt en je afsluit, hoe manipuleerbaarder je bent.Bovendien, we hebben het hier over berichten die je in de regel niet heel persoonlijk raken en dat is dan al reden om negatief te worden, hoe zit het dan met mensen die de grootst mogelijke ellende in het verleden (denk concentratiekamp) of in het heden (denk de moord op twee jongetjes die door hun vader waren ontvoerd) daadwerkelijk hebben doorgemaakt? Spiegel je daar eens aan, bedenk het dat je nog in een redelijk welvarend land leeft met redelijke voorzieningen, wees blij dat je gezond bent etc. En als het allemaal echt zo erg is , doe er dan wat aan waar dat kan. Plekken zat waar je als vrijwilliger aan de slag kunt en daadwerkelijk in het leven van mensen die het minder getroffen hebben, iets kunt betekenen. Dat geeft voldoening en dan heb je ook geen tijd meer om depri of negatief te zijn. En misschien kom je er wel mee als ‘goed nieuws’in de krant.

 3. chucky1012
  maart 6, 2020 / 5:21 am

  Ik ben het helemaal met jou eens ??
  Het is niet fijn om als men de televisie aanzet het dagelijks over één speciaal onderwerp te
  hebben…..
  Maar ik blijf positief en sterk ?
  Het leven is al héél erg kort.
  Maak zelf van iedere dag één feest.
  Het zal voor sommigen moeilijk blijven.
  Ik kijk alleen ’s avonds naar het nieuws.

  Xoxo

 4. Kelly
  maart 8, 2020 / 9:38 am

  Eens! Ik word er ook heel verdrietig en bang van. Dit gevoel werd nog eens vertienvoudigd toen ik moeder werd. Dat zal jij vast ook herkennen. Ik vind zo’n beetje alles heftig waar ik geen controle over heb. Vreselijk. Ik vind het knap als mensen zich bewust voor het nieuws af kunnen sluiten. Ik ga juist obsessief alles willen lezen en opzoeken enz. En uiteindelijk krijg je daar ook geen extra invloed mee op de situatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge