Nieuwe artikelen:

 • IN THE MIX | HAARACCESSOIRES VAN INVISIBOBBLE

  IN THE MIX | HAARACCESSOIRES VAN INVISIBOBBLE
 • SKINNIES ZONBESCHERMING REVIEW

  SKINNIES ZONBESCHERMING REVIEW
 • 7 BEAUTY FAVORIETEN VAN DIT MOMENT #15

  7 BEAUTY FAVORIETEN VAN DIT MOMENT #15
 • ESCADA FLOR DEL SOL

  ESCADA FLOR DEL SOL
 • DOUGLAS ESSENTIAL SKINCARE REVIEW

  DOUGLAS ESSENTIAL SKINCARE REVIEW
 • CHOPARD HAPPY LEMON DULCI

  CHOPARD HAPPY LEMON DULCI
 • DÉCAAR OXYGEN SCRUB

  DÉCAAR OXYGEN SCRUB
 • MIJN SNEAKER WISHLIST 2020

  MIJN SNEAKER WISHLIST 2020
 • NEW STANDARD BRONZER REVIEW

  NEW STANDARD BRONZER REVIEW
 • SKINACADEMY ZERO 100% NATUURLIJKE HUIDVERZORGING (VEGAN)

  SKINACADEMY ZERO 100% NATUURLIJKE HUIDVERZORGING (VEGAN)

7 MANIEREN OM BINNEN 5 MINUTEN TE ONTSPANNEN

7 MANIEREN OM BINNEN 5 MINUTEN TE ONTSPANNEN

We hebben vaak weinig tijd voor onszelf. Spanning, stress en hectiek zijn echter geen goede invloeden van goede prestaties en een gezond leven. Met deze 7 manier kun je binnen 5 minuten ontspannen, zodat je weer door kunt met genieten!

Maak een wandeling

Een ontspannen gevoel heb je alleen wanneer je lekker in je vel zit. Ben je iets te lang aan het werk of zit je al lang stil? Ga naar buiten en maak een heerlijke wandeling. Dit doe ik elke ochtend samen met mijn hond en vaak kom ik terug met meer energie en soms ook gelijk met inspiratie voor nieuwe artikelen.

Yoga!

Yoga oefeningen en trainingen zijn perfect om binnen korte tijd een ontspannen gevoel te hebben. Er zijn diverse soorten Yoga mocht je hier nog niet zo bekend mee zijn dan vind je op Youtube diverse video’s over, zeker de moeite waard.

Speel even een spelletje tussendoor

Heb je even iets te veel aan je hoofd of lukt het allemaal niet? Speel dan eens een spelletje tussendoor. Een spelletje op Facebook bijvoorbeeld, of iets meer spanning in een 1 euro storten casino zodat je er zelfs nog iets aan over kunt houden. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties van spelletje zo hou ik voornamelijk van (online) kaarten.

Ga aan het werk met je ademhaling

Ontspanning begint met een juiste ademhaling. Vertraag je ademhaling en je merkt dat je steeds minder stress hebt. Dit kan je eventueel ook combineren met een aantal goede Yoga oefeningen.

Tijd om wat te eten/drinken

Gewoon even een gezonde snack pakken en een glas water – het is een handige manier om je gedachten even af te leiden. Een makkelijke reset om meer ontspannen verder te kunnen gaan. En voldoende water drinken is sowieso gezond voor je lichaam en huid.

Relativeer en zet dingen op zijn plek

Stress komt vaak van buitenaf, maar hoe belangrijk is die deadline of afspraak nou eigenlijk echt? Relativeren maakt het leven een stuk makkelijker, dit gaat makkelijker als je ook goed kan ontspannen. Voor mij is dit zelf nog een leerpuntje, maar het lukt mij steeds beter!

Zet de muziek maar aan!

Wil je ontspannen binnen korte tijd? Zet je favoriete nummer eens aan. Door je favoriete muziek krijg je vaak een vrolijker humeur, wat ook weer helpt met ontspannen. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen voorkeur van muziek. Bij mij hangt dat af van het moment en mijn humeur. Soms hou ik meer van rustige muziek en de andere keer draai ik het liefst mijn jaren 90 playlist 🙂

Volg:

1 Reactie

 1. januari 25, 2020 / 8:02 am

  Wandelen werkt bij mij altijd goed, en op mijn ademhaling letten. Ik let er niet altijd heel erg op, maar als ik me gestresst of gespannen voel haal ik ook anders adem, op de een of andere manier. Het is op die momenten goed om je daar bewust van te worden en letterlijk beter en vooral rustiger adem te gaan halen.
  bychristiana onlangs geplaatst…Last van een gevoelige huid? Dít zijn de dingen die je dan wilt wetenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Read previous post:
Teaology Cica-Tea Perfecting Body Cream
TEAOLOGY CICA-TEA PERFECTING BODY CREAM

Een tijdje geleden heb ik een pakket ontvangen met diverse nieuwe Teaology producten, daarin zat ook de Cica-Tea Perfecting Body...

Close