Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

DIT GEBRUIK IK MOMENTEEL VOOR MIJN BLOG

DIT GEBRUIK IK MOMENTEEL VOOR MIJN BLOG

Een paar jaar geleden heb ik al eens een artikel geschreven, over welk apparatuur ik zoal gebruik voor mijn blog. Inmiddels zijn er wat veranderingen en lijkt het mij leuk om een update te schrijven. Ik krijg hier namelijk regelmatig vragen over, dus ik dacht laat ik dat eens combineren in een artikel…

Een goede mobiel is belangrijk

Toen ik begon met bloggen, was het hebben van een super goede camera ontzettend belangrijk. Tegenwoordig is dat een beetje vervangen door een mobiel. Deze week is de nieuwe Samsung Galaxy S20 gelanceerd en deze schijnt een ontzettend goede camera te hebben (drie camerasensoren). Ja, dan is het dus niet meer “nodig” om met een grote/zware systeemcamera rond te slepen. Volgende week gaat mijn vriend kijken voor de Samsung Galaxy S20 (zijn werk-abonnement verloopt) en hopelijk mag ik zijn mobiel dan af en toe even lenen, om te kijken of de kwaliteit voor o.a. fotografie écht zo goed is.

De foto’s die ik met een mobiel maak gebruik ik 9 van de 10 keer voor Instagram en dat is natuurlijk ook een “belangrijk” onderdeel van Pinkit.nl geworden. Als je een goede mobiel hebt qua opslag en camera, dan kom je qua bloggen al een heel eind.

Soms gebruik ik wel een gewone camera

Als ik mijn mobiel niet gebruik, dan pak ik mijn Canon camera er bij. Vraag me niet naar welk model ik heb, geen idee namelijk waar ik dat kan terug vinden #digibeet. Deze camera heb ik vorig jaar van mijn schoonouders over gekocht, hij was amper gebruikt en zo goed als nieuw. Ik heb er zelf nog nieuwe lenzen bij gekocht zoals de 50mm, maar de meeste foto’s maak ik met de standaard 18-55mm lens. Voor product fotografie, gebruik ik het liefste deze camera al wissel ik het ook wel eens af met mijn mobiel.

Voor deze camera heb ik dus ook verschillende lenzen gekocht, een cameratas en een tripod (al gebruik ik deze bijna nooit).

Een behulpzame webhost!

Als ik op social media iemand de vraag zie stellen “wie weet er nog een goede webhost” antwoord ik altijd met HostEasy. Sinds 2015 zit ik al bij deze webhost en het komt amper voor dat Pinkit.nl uit de lucht is. Mocht er toch wat zijn, dan is er een hele vriendelijke klantenservice.

Mooie achtergronden voor foto’s

Jaja ik kom weer terug op het punt van fotografie, dit is gewoon ontzettend belangrijk. Niet alleen voor Pinkit.nl, maar ook voor Instagram gebruik ik tegenwoordig mooie stoffen voor o.a. flatlays. Sinds ik hier meer aandacht aan besteed, worden mijn foto’s ook regelmatig door diverse merken en bedrijven gedeeld.

Een computer of laptop

Ik blog nu ruim zes jaar en dat doe ik eigenlijk al vanaf het begin met mijn MacBook Air (even afkloppen hopelijk gaat ie nog een paar jaar mee). Een goede laptop en/of computer is voor bloggen een pré, al zijn er ook mensen die artikelen kunnen schrijven via een tablet of mobiel (daar heb ik echt bewondering voor, ik zou dat niet kunnen). Het is bij een laptop wel belangrijk om te kijken naar hoeveel geheugen die heeft en als je eventueel video’s gaat bewerken het niet te “zwaar” is om te doen. Niet elke laptop is geschikt om video’s op te bewerken, wil je dat gaan doen naast je blog dan is het wel verstandig om daar eerst goed onderzoek naar te doen.

Wat heb je verder nodig?

Je kan voor een blog van alles kopen, zoals mooie lay-outs via bijvoorbeeld Etsy. Maar wat ik zelf het belangrijkste vind, is het passie hebben voor bloggen. De afgelopen jaren zijn er meerdere bloggers gestopt en ook weer veel mensen begonnen, maar soms met de verkeerde reden zoals het schrijven voor gratis producten. Natuurlijk moet iedereen dit lekker zelf weten, maar ik vind vooral het plezier hebben om te bloggen onwijs belangrijk. Je kan ook met een goedkopere camera of stockfoto’s beginnen, het kan zo duur en goedkoop mogelijk als je zelf wilt…

Misschien ook interessant om te lezen >> Max Factor Crème Puff Blush Matte

Volg:

6 Reacties

 1. februari 13, 2020 / 9:54 am

  Ik kan op dit moment net zonder mijn IPhone X en Lightroom!
  Verder gebruik ik mijn macbook en iMac dagelijks 🙂

 2. februari 13, 2020 / 10:09 am

  Je laatste tip is inderdaad het allerbelangrijkst! Goede! Je kan inderdaad nog zulke mooie en goede apparatuur hebben, zoals een fancy telefoon of camera, maar als je niet echt een passie voor het bloggen hebt en het in de eerste plaats doet omdat je het super leuk vind, hou je het waarschijnlijk ook niet lang vol.
  bychristiana onlangs geplaatst…7 Gouden tips voor het verzorgen van je kamerplantenMy Profile

  • Bianca
   Auteur
   februari 13, 2020 / 11:25 am

   Dankjewel! Ja het is super leuk om te zien dat foto’s steeds vaker gerepost worden 🙂

 3. februari 14, 2020 / 9:16 pm

  Leuk om te lezen wat jij gebruikt voor je blog 🙂

 4. chucky2012
  maart 5, 2020 / 7:49 am

  Fijn en zeer interessant artikel ??
  Goed artikel.
  Hier leert mij en van om een mooie blog te kunnen maken….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge