Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

5 TIPS OM TE BESPAREN OP BOODSCHAPPEN

5 TIPS OM TE BESPAREN OP BOODSCHAPPEN

Meerdere keren per week ben ik in de supermarkt te vinden, ik vind het namelijk erg leuk om boodschappen te doen. Vooral als dit kan met korting, voor gratis producten of om te bezuinigen op ons weekbudget. In dit artikel deel ik 5 tips om te besparen op boodschappen

Weekmenu

Tegenwoordig zijn er diverse planners waarin je een weekmenu kan noteren (natuurlijk kan dit ook in een schrift of notitieblok). Als je voor de hele week maaltijden ga plannen, kijk dan eerst naar welke producten je nog in de voorraadkast, koelkast en vriezer hebt liggen. Vaak kom je toch nog wat producten tegen die je een vergeten was en waar je een maaltijd kan maken.

Koop producten met korting of zelfs helemaal gratis

In Amerika zijn er een aantal apps die je gratis kan downloaden, waarmee je gratis producten kan kopen. Na je aankopen scan je je kassabon en krijg je het geld terug gestort. Gelukkig heeft Nederland de Scoupy app (#nospon), hier staan ook regelmatig zulke actie’s op. Soms gaat het om producten waar je 100% cashback krijgt en soms de helft. Het geld krijg je altijd netjes terug, ik vind dit zelf een hele leuke manier om af en toe gratis producten mee te “kopen”.

Hou de aanbiedingen in de gaten

De leukste aanbiedingen zijn voornamelijk tijdens de AH Hamsterweken, maar gelukkig zijn er wekelijks bij elke supermarkt wel goede aanbiedingen te vinden. Ik pak meestal een foldertje erbij en stem daarmee ons weekmenu op af (in combinatie met de producten die we nog in huis hebben). Heb je nog wat extra geld over? Sla dan gelijk wat meer in van een bepaalde aanbieding voor een andere week. Je kan heel veel producten invriezen en gebruiken wanneer je maar wilt.

Ga opzoek naar de THT producten stickers

Als ik boodschappen doe kijk ik vaak ook of ik producten tegenkom met een kortingssticker, omdat het product niet lang meer houdbaar is. De Jumbo hier verderop (Groot Driene) heeft tegenwoordig een kleine koeling staan met allerlei producten die tot die dag houdbaar zijn…mega handig! Zo kocht ik laat nog diverse soorten vlees, aardappels en groente voor nog geen €5. Ook deze producten kan je vaak nog goed invriezen of gelijk dezelfde dag nog gewoon opeten. Er ligt ook vaak beleg en zuivel, dit soort producten laat ik wel liggen omdat wij dat nooit zo snel opkrijgen.

Tijd voor een kliekjesdag!

Kook je net zoals mij ook altijd te veel? Bewaar van elke dag de kliekjes en eet die op kliekjesdag 🙂 Dit doen wij meestal op vrijdag of zondag en dan eten we alledrie wat anders en vooral wat we lekker vinden. Ik vul dit dan wel aan met stukjes komkommer of andere groenten en soms een broodje. Zo komen alle kliekjes op en scheelt het ook weer in je portemonnee qua boodschappen.

Dit zijn eigenlijk de 5 tips die ik elke week toepas om te besparen op onze boodschappen. Ik moet toegeven de enne week gaat dat beter dan de andere week, maar het scheelt wel in de portemonnee en dat is altijd mooi mee genomen. Natuurlijk zijn er ook nog tips zoals “niet met een lege maag boodschappen doen”, maar die kent iedereen denk ik inmiddels wel. Mochten jullie nog aanvullende tips hebben, laat die dan zeker achter in een reactie.

Misschien ook interessant om te lezen:
Catrice Pro Next-Gen Nudes Slim Eyeshadow Palette
Romantische parfums voor Valentijnsdag
Nieuwe Kruidvat beauty lanceringen #2

Volg:

4 Reacties

 1. februari 13, 2020 / 9:57 am

  Wij gooien nooit wat weg en met recepten zoals: lasagne, macaroni, nasi, bami etc hebben we altijd nog de helft over of we vriezen het in! Kasten leegeten, zodat je niets hoeft weg te gooien en natuurlijk improviseren 🙂
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Industriële vitrinekastMy Profile

 2. februari 13, 2020 / 10:06 am

  Ik moet eerlijk zeggen dat wij niet heel bewust bezig zijn met het besparen op boodschappen. Nu laten we ook de boodschappen bezorgen, helemaal luxe, maar we houden allebei niet van boodschappen doen haha;-) Natuurlijk houden we wel altijd de aanbiedingen in de gaten.
  bychristiana onlangs geplaatst…7 Gouden tips voor het verzorgen van je kamerplantenMy Profile

 3. februari 14, 2020 / 9:18 pm

  Heel handig deze tips. Ik ga ze onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge