Nieuwe artikelen:

 • Daglichtlamp voor je make-up tafel

  Daglichtlamp voor je make-up tafel
 • Mijn ervaring met Kobo Plus

  Mijn ervaring met Kobo Plus
 • Tips voor het verwijderen van mee-eters

  Tips voor het verwijderen van mee-eters
 • Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer

  Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer
 • Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?

  Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?
 • Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine

  Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine
 • Atelier des Ors Pink Me Up

  Atelier des Ors Pink Me Up
 • Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te …

  Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te verzorgen
 • Een vakantiehuis kopen in Spanje

  Een vakantiehuis kopen in Spanje
 • Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

  Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?

Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?

Welk type bad het beste in je badkamer past, is afhankelijk van de grootte van de badkamer. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. In dit artikel leggen we je daarom uit welk type bad, geschikt is voor welke badkamer. 

Vrijstaand bad

Wie een ruime badkamer heeft, heeft geluk. Je kunt er namelijk uitstekend een vrijstaand bad in kwijt. Vrijstaande baden geven een extra luxe uitstraling en zijn te combineren met elke badkamerstijl. Denk hierbij aan een klassiek, vrijstaand bad op pootjes in een klassieke of landelijke badkamer. Past een klassieke badkamer niet bij jou? Een vrijstaand bad past ook perfect in een industriële badkamer of zwarte badkamer.

Wil je van je vrijstaande bad een echte blikvanger maken? Plaats het bad dan diagonaal in de ruimte voor een uniek effect. Door de ruimte die er rond het bad overblijft, lijkt de badkamer optisch een stuk groter dan hij is. 

Half vrijstaand bad

Beschikt je badkamer niet over voldoende ruimte voor een vrijstaand bad, maar is badkamer niet klein? Je kunt ook een half vrijstaand bad kopen. Een half vrijstaand bad wordt tegen een achterwand geplaatst, maar staat verder helemaal vrij. Hierdoor heb je het effect van een vrijstaand bad, terwijl het bad aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt. 

Tip: plaats het half vrijstaande bad tegen een accentmuur voor een unieke uitstraling. 

Hoekbad

Bij een kleine badkamer is het aan te raden om te kiezen voor een hoekbad. Zoals de naam het al zegt, plaats je dit bad in de hoek van de badkamer. Hoekbaden zijn over het algemeen rond afgewerkt, zodat de ruimte zo goed mogelijk benut wordt en er voldoende loopruimte overblijft. 

Hoekbaden zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een eenpersoons of tweepersoons hoekbad. Daarnaast kun je ook kiezen voor een whirlpool hoekbad voor optimale ontspanning. 

Bad douche combinatie

Wist je dat je ook kunt kiezen voor een bad douche combinatie, ofwel een douchebad? Dit is een bad met een vlak gedeelte en een antisliplaag, zodat je er comfortabel in kunt staan. Het douchegedeelte sluit je tijdens het douchen eenvoudig af met een douchewand. Hierdoor heb je het gevoel dat je in een douchecabine staat, terwijl je geen ruimte kwijt bent aan een cabine. Daarnaast heb je ook nog eens de mogelijkheid om helemaal tot rust te komen in je ligbad. 

Lees ook: Deze dingen doe ik graag online

Volg: