Nieuwe artikelen:

 • Cytonic – Brandon Sanderson (Skyward deel 3)

  Cytonic – Brandon Sanderson (Skyward deel 3)
 • Je outfit compleet maken met een tas

  Je outfit compleet maken met een tas
 • Deze fashion items gaan mee op vakantie

  Deze fashion items gaan mee op vakantie
 • Kylie Skin Lavender Body Lotion & Lavender Body Oil

  Kylie Skin Lavender Body Lotion & Lavender Body Oil
 • Goede tips om een jarige te verrassen

  Goede tips om een jarige te verrassen
 • Mijn lieve lijf – Emma Linckx

  Mijn lieve lijf – Emma Linckx
 • Wat kunnen sextoys aan jouw leven toevoegen? 

  Wat kunnen sextoys aan jouw leven toevoegen? 
 • 6 leuke ideeën om te doen in de zomer

  6 leuke ideeën om te doen in de zomer
 • Haarverzorging tijdens de zomermaanden

  Haarverzorging tijdens de zomermaanden
 • Eens in je leven – Marijke Vos

  Eens in je leven – Marijke Vos

WAT TE DOEN TIJDENS EEN LERARENSTAKING?

WAT TE DOEN TIJDENS EEN LERARENSTAKING?

Op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari hebben de onderwijsvakbonden aangekondigd te willen gaan staken. De bonden hebben dit formeel aangekondigd in een brief aan de PO-Raad. In dit artikel deel ik een aantal tips wat te doen tijdens een lerarenstaking

Niet elke school of leraar/lerares gaat staken

Deze week ontving ik via Parro (een app die diverse scholen gebruiken om informatie door te sturen aan de ouders), dat de school van mijn dochter wel gaat staken, maar niet alle leerkrachten. Mijn dochter gaat beide dagen wel naar school, haar meester doet namelijk niet mee met de staking zodat diverse klassen wel les hebben. Weet je niet zeker of de school/leerkracht van jouw kind mee doet met deze staking? Informeer dit dan z.s.m. zodat je eventueel opvang of vrij kan regelen.

Niet elke ouder is vrij

De stakingen zijn nodig, maar ik begrijp ook dat het voor sommige ouders lastig is om twee dagen vrij te nemen van werk of betaalde oppas in te schakelen. Ik heb het geluk dat ik vanuit huis werk en bij nood kan mijn vriend redelijk makkelijk vrij regelen of anders heb ik nog lieve schoonouders in de omgeving.

Wat te doen tijdens een lerarenstaking?

Heb jij als ouder zijnde wel vrij kunnen regelen en wil je iets leuks gaan doen? Dan heb ik een aantal leuke tips verzameld, hou er wel rekening mee dat het overal best druk kan zijn.

 • Bezoek een museum: vanwege de lerarenstaking 30 & 31 januari zijn er diverse acties zo zijn leerlingen gratis bij Museum Speelklok in Utrecht.
 • Zwemmen in het Tikibad: het Tikibad gaat op beide dagen eerder open de tijden zijn dan vanaf 12.00 tot 21.30 uur open.
 • Indoor speeltuinen: door het hele land zijn diverse indoor speeltuinen eerder geopend, sommige hebben ook aantrekkelijke kortingen en/of speciale acties.
 • Naar de film: een bezoekje brengen aan de bioscoop is vaak ook een hit! Zoals het Omniversum in Den Haag: je kan op beide dagen t/m 17 uur voor €5 per film naar spectaculaire grootbeeldfilms zoals Australië, Oceans, Pandas, Superpower Dogs & Wild Canada.

  *Deze lijst vul ik de komende dagen nog aan, zodra er meerdere toffe acties bekend worden gemaakt

Thuis kan net zo gezellig zijn!

Tijdens de lerarenstaking kan je het natuurlijk thuis ook net zo gezellig maken. Dagjes uit kosten vaak extra geld en dat komt gewoon niet altijd even goed uit. Thuis zijn er ook genoeg leuke activiteiten te bedenken zoals spelletjes spelen, film kijken, cupcakes bakken, knutselen… Voel je dus a.u.b. niet “verplicht” om allerlei uitjes te plannen, thuis kunnen kinderen zich ook vaak prima vermaken.

Gaan de leerkrachten van jouw kind ook staken? Of ben jij misschien zelf een meester/juf die mee gaat doen aan deze staking? Mochten jullie nog andere uitjes of acties weten m.b.t. de lerarenstaking 30 & 31 januari, laat die dan zeker even achter in een reactie zodat ik het in dit artikel kan verwerken.

Misschien ook interessant om te lezen:
Lush Body Sprays + 21 nieuwe geuren
hannah Brilliant Touch
Lunar Beauty Moon Spell Eyeshadow Palette

Volg:

2 Reacties

 1. Tonnia
  januari 22, 2020 / 1:16 pm

  me zoon heeft alle 2 de dagen vrij donderdag ben ik thuis en vrijdag komt opa

 2. januari 23, 2020 / 8:24 am

  Ik hoor inderdaad al rond me dat sommige ouders niet zo blij zijn met de stakingen doordat ze van alles moeten regelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge