Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

Waarom is een autoverzekering verplicht voor iedere bestuurder?

Waarom is een autoverzekering verplicht voor iedere bestuurder?

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Dan wil je het liefste zo snel mogelijk de weg op. Jouw nieuwe voertuig moet immers uitgeprobeerd worden en je wilt hem ook aan iedereen in de omgeving laten zien. Alleen mag je de weg niet op zonder een autoverzekering. Het is namelijk een verplichting voor iedere bestuurder. Maar waarom is de verzekering eigenlijk verplicht? En welke opties zijn er mogelijk om aan deze verplichting te voldoen? Onderstaande informatie voorkomt dat je iets over het hoofd ziet en voor grotere problemen komt te staan. 

Het voorkomen van hoge kosten

Als eerste moet je weten waarom het hebben van een autoverzekering verplicht is. In feite draait het allemaal om bescherming. Jouw auto kost jou vanaf de aanschaf al veel geld. Niet alleen heb je de aankoopprijs, ook betaal je wegenbelasting en moet je het onderhoud uitvoeren. Als je in een ongeluk terecht komt, kan het kostenplaatje nog veel hoger worden. Vaak heb je dit geld niet beschikbaar, waardoor je in de financiële problemen terecht komt of jouw auto weg moet doen om aan het geld te komen. Dit wil je het liefste voorkomen en vooral genieten van de autoritten. 

Een goede verzekering een vereiste

Maar waarom is het dan echt verplicht? Het is met name een aansprakelijkheidsverzekering voor wanneer jij een ongeluk veroorzaakt. Je kan hiermee de kosten dekken die je aan andermans auto gemaakt hebt. Deze kosten hoef je daarom niet meer te dekken, maar krijg je vanuit de verzekering vergoed. Hiervoor heb je een keuze uit drie verschillende verzekeringen. De WA verzekering kan je zien als de basis, waarmee je de aansprakelijkheid kan regelen. Van hieruit kan je het uitbreiden door te kiezen voor beperkt casco of allrisk, zodat je nog meer vergoed krijgt vanuit de verzekering

Meer gemoedsrust voor iedereen op de weg

Ondanks dat de WA verzekering of een van de andere varianten verplicht zijn, zijn er nog veel meer redenen om ervoor te kiezen. Denk als eerste aan een financiële bescherming. Zowel een kleine schade als de grotere schadeposten kunnen al snel in de kosten lopen. De verzekering geeft jou een vergoeding, zodat je niet volledig opdraait voor de kosten. Het beschermt ook anderen in het geval van een verzekering. Het kan iedereen dus veel meer gemoedsrust geven als de verzekering goed geregeld is en je kan genieten van de autoritten die op de planning staan. 

De verzekering afsluiten na vergelijking

Je hoeft alleen nog maar te kijken welke verzekering het beste bij je past. Ga jij voor de WA of kies je toch voor een uitgebreidere dekking? Houd er rekening mee dat de premie hierdoor kan veranderen. Ook jouw leeftijd, rijgedrag, rijgeschiedenis en woonplaats spelen een rol in de maandelijkse premie. Na het maken van een goede vergelijking en te bepalen of je nog extra’s aan wilt gaan, kan je de polisvoorwaarden doornemen. Vergeet de kleine lettertjes niet! Zodra alles helemaal naar wens is, kan je het contract gelijk ondertekenen. 

Lees ook: Leuke tips voor de inrichting van de babykamer

Volg: