Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

Leuke tips voor de inrichting van de babykamer

Leuke tips voor de inrichting van de babykamer

Is er een kleintje op komst? Gefeliciteerd, wat een prachtig nieuws! Natuurlijk is het hoog tijd om de babykamer alvast in te richten, zodat deze helemaal naar wens is als het kindje eenmaal geboren is. Maak er een leuk en sfeervol kamertje van – dat lukt met deze tips.

Gezellige muurdecoratie

Decoratie is een leuke toevoeging aan de babykamer, om te voorkomen dat het er kaal of saai uitziet. Zelfs in een kleine babykamer is er ruimte voor decoratie vrij te maken. Een ideale oplossing? Ga voor muurdecoratie! Hang leuke posters op, in de stijl van de kamer. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde kleuren terug laten komen, of juist een thema – denk aan dieren of stripfiguren. Het staat extra leuk als je verschillende posters combineert: hang twee of drie posters op een rijtje. Meer wanddecoratie? Hang een paar wandplanken op, waar je vervolgens weer leuke items op kwijt kunt. Speelgoed, een plantje, een fotolijstje, dit kun je ook mooi naast elkaar plaatsen. Zo is er altijd iets fraais om tegenaan te kijken in het kamertje. En denk natuurlijk aan een nachtlampje, in een tof design.

Leuke accessoires

Naast decoratie aan de muur kun je aan nog meer accessoires denken, zeker als er nog wat ruimte vrij is in de babykamer. Een vloerkleed staat gezellig, onder het bedje of de commode. Speelgoed ziet er ook vaak stylish uit tegenwoordig, dit kun je alvast een mooi plekje geven in de babykamer. Ga op zoek naar wat leuke opbergers, zoals rieten manden. Ook een kamerplant staat goed in de kamer, op de vensterbank of gewoon op de grond bijvoorbeeld. Maak er een leuk geheel van, door meerdere accessoires met elkaar te combineren in de babykamer.

Persoonlijke aankleding

Probeer een persoonlijke touch te geven aan de babykamer. Op die manier voelen jij en je kindje je hier nog meer thuis. Zo is het mooi om foto’s in de kamer een plekje te geven, van de geboorte of van de eerste weken met je kindje bijvoorbeeld. Of hang een geboorte poster aan de muur, als bijzonder kunstwerk in de kamer. Zo’n poster is helemaal gepersonaliseerd en doet je steeds weer terugdenken aan het prachtige moment waarop je kindje is geboren. Je kunt ook een stukje van jouw jeugd naar voren laten komen in het kamertje. Misschien heb je nog wel een knuffeltje bewaard waar je vroeger zelf mee speelde: zet dit ergens neer in de babykamer. Ook oude kleertje of schoentjes uit jouw jeugd kunnen een plekje krijgen in de kamer. Of denk juist aan een meubelstuk, zoals de wieg waar je vroeger in lag. Het is bijzonder om dit door te geven aan de volgende generatie.

Mooie meubels

Dat brengt ons tot het volgende punt: de meubels in de babykamer. Je hebt verschillende items nodig, zoals een wiegje of ledikant, commode en kast. Zet ook een stoel in de babykamer neer, om op plaats te nemen tijdens het voeden bijvoorbeeld. Meubels voor de babykamer zijn er in veel looks te vinden. Ga je voor een knusse of juist een stoere stijl? Om maar een onderscheid te noemen. Jij kiest!

Kleurgebruik

Denk goed na over het kleurgebruik in de babykamer. Gebruik hierin vooral je creativiteit. Je kunt voor klassiek gaan, met een blauwe of roze babykamer. Maar eigenlijk is er veel meer mogelijk. Een groene of beige kamer is vandaag de dag ook een populaire keuze. Of ga voor een babykamer met een mix aan uiteenlopende kleuren – maak er op die manier een feestje van bij de inrichting. Wel nog een laatste tip: zorg dat de babykamerinrichting niet té druk is, want je wilt natuurlijk wel dat je kindje er goed tot rust kan komen.

Zie jij de babykamer al helemaal voor je? Ga lekker aan de slag met de inrichting – we hopen dat we je hebben kunnen inspireren met de bovenstaande tips.

Lees ook: Creatieve kerstmarketing voor bedrijven

Volg: