Nieuwe artikelen:

 • Het is weer tijd om je goed in te smeren

  Het is weer tijd om je goed in te smeren
 • Still Beating by Jennifer Hartmann

  Still Beating by Jennifer Hartmann
 • Make-up merken die ik al een tijdje niet meer heb gebruikt

  Make-up merken die ik al een tijdje niet meer heb gebruikt
 • Nieuw Tefal Pure POP kledingstomer

  Nieuw Tefal Pure POP kledingstomer
 • Nieuw Soapbars van Yves Rocher

  Nieuw Soapbars van Yves Rocher
 • The Wardrobe Staples: tijdloze en basic kledingstukken die elke kast zou moeten …

  The Wardrobe Staples: tijdloze en basic kledingstukken die elke kast zou moeten hebben
 • Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam …

  Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam vindt
 • Nieuw | Mon Bourjois geurcollectie

  Nieuw | Mon Bourjois geurcollectie
 • Fashion inspiratie Protest Sportswear Spring/Summer 2023 + kortingscode

  Fashion inspiratie Protest Sportswear Spring/Summer 2023 + kortingscode
 • FOREO LUNA 4 Body

  FOREO LUNA 4 Body

Verschillende soorten jaloezieën: welke kies jij?

Verschillende soorten jaloezieën: welke kies jij?

Ben je voor in je woning op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan is de kans groot dat je bij jaloezieën uitkomt. Met jaloezieën geniet je van een fraaie uitstraling en van de gewenste privacy. Door de jaloezieën naar wens in te stellen, bepaal je namelijk moeiteloos de lichtinval en mate van privacy.

Zijn dit voor jou ook redenen om jaloezieën aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te weten dat je uit veel soorten jaloezieën kunt kiezen. Om uiteindelijk bij de beste jaloezieën te komen, moet je goed op onderstaande punten letten.

Waar wil je de jaloezieën ophangen?

Ten eerste moet je goed naar de gewenste plaatsing van de jaloezieën kijken. Op welke plek in je woning wil je de jaloezieën graag ophangen? En welk soort jaloezieën zou voor die plek het meest geschikt zijn?

Feit is dat jaloezieën in veel ruimtes perfect tot hun recht komen. Kun je ook in je slaapkamer voor jaloezieën kiezen? Ja, dat kan zeker. Wel wordt hierbij vaak gekozen voor een combinatie van jaloezieën en een andere vorm van raamdecoratie.

Materiaal van de jaloezieën

Je moet ook goed kijken naar het materiaal van de jaloezieën. Gaat je voorkeur uit naar de welbekende houten jaloezieën? Of spreken de relatief nieuwe bamboe jaloezieën je het meeste aan? De keuze is volledig aan jou.

Je kunt overigens uit nog veel meer materialen kiezen. Wat te denken van kunststof en aluminium? Je kunt het je ongetwijfeld al voorstellen, maar deze materialen hebben een compleet andere uitstraling dan hout en bamboe. Bepaal daarom voor jezelf welke uitstraling je het mooiste vindt.

Hierbij moet je ook nog goed naar het onderhoud en de robuustheid kijken. Ook op deze gebieden bestaan verschillen tussen de soorten jaloezieën.

Kleur van de jaloezieën

Het advies is ook om goed naar de kleur van de jaloezieën te kijken. Hierbij doe je er verstandig aan om de kleur af te stemmen op de kleur van je interieur. Deze kleuren moeten volledig bij elkaar passen. 

Uiteraard gaat dit hand in hand met het materiaal van de jaloezieën. Als je bijvoorbeeld voor houten jaloezieën kiest, kun je de jaloezieën mogelijk zelfs nog een kleur naar keuze geven. 

Bediening van de jaloezieën

Kijk ook goed naar de gewenste bediening van de jaloezieën. Wil je dit bijvoorbeeld op afstand met een afstandsbediening kunnen doen? Of ga je liever voor een koord of een ketting? Dit zijn in de basis de soorten bediening waartussen je kunt kiezen.

Prijskaartje

Tot slot kun je nog met een schuin oog naar het prijskaartje kijken. Bespaar echter niet onnodig op de aanschaf van jaloezieën. Als je voor de beste jaloezieën kiest, betaal je hier simpelweg iets meer geld voor. En daarvoor geniet je bijvoorbeeld van een langere levensduur.

Lees ook: Hoe maak je een badkamer gezellig?

Volg: