Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

Heerlijk ontspannen met deze producten van Physalis

Heerlijk ontspannen met deze producten van Physalis

Kan jij in deze drukke maand ook wel wat extra ontspanning gebruiken? Dan kan ik de producten die in dit artikel te zien zijn van Physalis absoluut aanraden (ook voor na de feestdagen). Physalis heeft namelijk diverse producten met o.a. echte lavendel, in dit artikel vertel ik daar wat meer over…

Gek op lavendel

Het gebruik van lavendel is al bekend sinds de oudheid. De Egyptenaren maakten van lavendel parfumolie en lavendelzalf. De Romeinen gebruikten lavendel om in te baden en maakten lavendelzeep. Uit die tijd stamt ook de naam lavendel – lavare is het Latijnse woord voor wassen. Romeinse legerartsen gebruikten lavendel verder ook bij bronchitis en om wonden te ontsmetten. Dankzij de Romeinen raakte lavendel verspreid door Europa en werd het geliefde kruid geïntroduceerd in kloostertuinen en medicinale kruidentuinen. In de middeleeuwen geloofde men zelfs dat lavendel zou helpen tegen de pest.

Veelzijdig

Bij de aanblik en de geur van een bloeiend lavendelveld in de Franse Provence voel je direct rust en ontspanning. De paarse bloemen bevatten aromatische oliën die talloze toepassingen kennen. Al in de middeleeuwen werden lavendelbloemen in het hoofdkussen gestopt om de nachtrust te bevorderen. De bloemen werden (en worden nog steeds) in linnen zakjes genaaid en tussen het linnengoed gelegd van-wege de fijne geur en omdat het motten verjaagt. Verder kun je lavendelbloesem-topjes in koekjesdeeg of andere gerechten verwerken voor een bijzondere smaak. De volksgeneeskunde paste lavendel al vroeg toe bij slapeloosheid, zenuwklachten, hoofdpijn, geelzucht en hoofdluis.

Onderweg

Nog altijd is Echte lavendel essentiële olie een prachtig natuurlijk middel voor talrijke toepassingen. De vluchtige olie wordt ver-kregen door middel van distillatie van de bloemen. De olie is heilzaam voor lichaam en geest en werkt kalmerend, pijnstillend, ontstekingsremmend en zuiverend. Onder-weg of op het werk is een flesje Echte Lavendelolie ideaal om bij je te hebben. De geur van een paar druppels op een tissue helpen je te ontspannen, bijvoorbeeld voor een stressvolle vergadering. Een opkomen-de hoofdpijn verlicht je met een paar druppels op de slapen en in de hals. Bij last van irritatie of jeuk van de huid breng je lokaal wat lavendelolie aan voor verzachting. Ook bij insectenbeten helpt een druppeltje la-vendelolie direct tegen de pijn en de jeuk.

Verzorging

Bij zonnebrand kun je lavendelolie onverdund of vermengd met een plantaardige olie op de aangedane huid aanbrengen. Een vette huid reinig je eenvoudig door twee druppels lavendelolie aan je reinigingslotion toe te voegen. Gorgel geregeld met lauw water met daarin enkele druppels lavendelolie, zo houd je je tandvlees gezond. En heeft je kind hoofdluis, verrijk een natuurlijke shampoo met lavendelolie om de luizen te verjagen en spoel de hoofdhuid na met zuiverende pure lavendelolie.

Thuis ontspannen

Lavendel verstuiven in een diffuser is al-tijd een goed idee; het is goed voor je humeur en werkt harmoniserend. Voor een ontspannende massage meng je een plantaardige olie met lavendelolie. In bad met lavendel? Vermeng de lavendel massageolie met enkele lepels neutraal badzout zodat de olie niet op het water blijft drijven. Voor een ont-spannen en goede nachtrust bespren-kel je je hoofdkussen met lavendelolie of druppel je wat lavendelolie op je voetzolen. Wil je vooral doorslapen, neem dan twee druppels lavendelolie in, verdund in een lepeltje honing.

Hoe gebruik je lavendelolie?

Inwendig: 2 x per dag 1 à 2 druppels verdund in een lepel honing.
Massage of bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
Verstuiven: 5 à 10 druppels afhankelijk van je voorkeur en de ruimte.

Physalis Aromatherapy

In de aromatherapie gebruikt men natuurzuivere essentiële oliën om de lichamelijke en mentale gezondheid te bevorderen. Essentiële oliën kunnen worden verneveld voor inhalatie, in zeer kleine doses worden ingenomen of via de huid worden opgenomen via massage of een bad. Physalis heeft een assortiment van 63 essentiële oliën. Deze zijn 100% biologisch en van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn niet scheikundig behandeld, niet gemodificeerd, niet versneden en niet verdund.

Prijs & verkrijgbaarheid

Echte lavendel essentiële olie — 10 ml €9,29
Echte lavendel essentiële olie — 30 ml €19,90
Lavendelwater* — 200 ml €8,59* (*Lavendelwater is het residu van het distilleren van lavendelolie. Het water bevat water-oplosbare aromatische moleculen en oligoelementen die huidverzachtend werken.)

Physalis Aromatherapy is verkrijgbaar bij Holland & Barrett (online en in de winkels) en bij Newpharma.nl.

Lees ook: Tis the season for revenge by Morgan Elizabeth

Volg:

1 Reactie

 1. december 22, 2022 / 10:56 pm

  Ik heb hier wel eens van gehoord. Lijken me heel fijne producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge