Nieuwe artikelen:

 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau
 • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

  Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
 • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

  Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

Tegelvloeren steeds vaker gebruikt in interieurs 

Tegelvloeren steeds vaker gebruikt in interieurs 

Lange tijd leek de klassieke tegelvloer te zijn verdwenen uit interieurs. Men koos vaak al snel voor een houten vloer of een vloer met PVC. In de afgelopen maanden valt op dat de tegelvloer, bijvoorbeeld een vloer met stijlvolle marmer tegels, juist weer in opkomst is! Het gebruik van tegels biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de tegels uiterst duurzaam zijn. Door ze regelmatig met een vochtige doek af te nemen, blijven ze lang mooi! Een van de nadelen van bijvoorbeeld een houten vloer, is het risico op kringen als men vocht op de vloer laat vallen. Het wegwerken van deze kringen is nauwelijks mogelijk, zonder de houten vloer opnieuw te schuren en te lakken. Een goede reden om bijvoorbeeld marmer tegels te overwegen! 

Andere soorten natuursteen vloeren 

Niet alleen marmer tegels zijn in trek. Ook travertin tegels doen het goed bij interieurstylisten. Deze natuursteensoort heeft een ietwat grove structuur. Daar waar marmer tegels wat verfijnder zijn. Het maakt dat je met travertin tegels een stoere tint aan het interieur in huis kunt geven. Wist je dat het Colosseum voor een deel gemaakt is met travertin? Een van de voordelen van de keuze voor natuursteen tegels voor de vloeren in huis, is de mogelijkheid te kiezen uit een breed scala aan kleurtinten. Geef je de voorkeur aan een lichte vloer, of kies je voor een donkere variant? De vloer moet qua kleurtint goed aansluiten op de rest van het interieur in de ruimte. 

Voordelen van vloeren met natuursteen tegels 

Eerder las je al, dat de duurzaamheid van natuursteen tegels een goede reden zijn om hiervoor te kiezen bij het inrichten van je woning. De duurzaamheid zit niet alleen in de eenvoud van het schoonmaken van een vloer met marmer- of bijvoorbeeld travertin tegels. Ook zijn de vloeren zeer slijtvast. Het is haast onmogelijk om ieder zanddeeltje uit je woning te houden. Het zand schuurt over de vloer en kan hierdoor voor kleine krasjes zorgen. Die krasjes zullen niet snel zichtbaar zijn bij een natuursteen tegelvloer. Het risico hierop is groter bij diverse andere soorten vloeren. 

Groeiende populariteit natuursteen tegelvloeren 

Er zijn verschillende Nederlandse partijen gespecialiseerd in de levering van natuursteen tegelvloeren. Op internet vind je inspiratie voor de tegelvloer in jouw woning. Wist je dat een tegelvloer tegenwoordig goed te combineren valt met vloerverwarming? Het geldt onder meer voor keramische tegels. Steeds meer huishoudens voorzien hun vloeren van vloerverwarming. Nieuwbouwwoningen zijn er vrijwel standaard mee uitgevoerd. Het zorgt voor een voortdurende aangename temperatuur in ruimtes en is daarbij een energiezuinige manier van verwarmen. Het moment waarop de vloerverwarming aangebracht wordt, is een goed moment om de nieuwe vloer te leggen. De oude vloer bij het aanbrengen van de vloerverwarming verwijderd moeten worden. 


Lees ook: Olay Regenerist Vitamine C + AHA24 collectie

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge