Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

Tegelvloeren steeds vaker gebruikt in interieurs 

Tegelvloeren steeds vaker gebruikt in interieurs 

Lange tijd leek de klassieke tegelvloer te zijn verdwenen uit interieurs. Men koos vaak al snel voor een houten vloer of een vloer met PVC. In de afgelopen maanden valt op dat de tegelvloer, bijvoorbeeld een vloer met stijlvolle marmer tegels, juist weer in opkomst is! Het gebruik van tegels biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de tegels uiterst duurzaam zijn. Door ze regelmatig met een vochtige doek af te nemen, blijven ze lang mooi! Een van de nadelen van bijvoorbeeld een houten vloer, is het risico op kringen als men vocht op de vloer laat vallen. Het wegwerken van deze kringen is nauwelijks mogelijk, zonder de houten vloer opnieuw te schuren en te lakken. Een goede reden om bijvoorbeeld marmer tegels te overwegen! 

Andere soorten natuursteen vloeren 

Niet alleen marmer tegels zijn in trek. Ook travertin tegels doen het goed bij interieurstylisten. Deze natuursteensoort heeft een ietwat grove structuur. Daar waar marmer tegels wat verfijnder zijn. Het maakt dat je met travertin tegels een stoere tint aan het interieur in huis kunt geven. Wist je dat het Colosseum voor een deel gemaakt is met travertin? Een van de voordelen van de keuze voor natuursteen tegels voor de vloeren in huis, is de mogelijkheid te kiezen uit een breed scala aan kleurtinten. Geef je de voorkeur aan een lichte vloer, of kies je voor een donkere variant? De vloer moet qua kleurtint goed aansluiten op de rest van het interieur in de ruimte. 

Voordelen van vloeren met natuursteen tegels 

Eerder las je al, dat de duurzaamheid van natuursteen tegels een goede reden zijn om hiervoor te kiezen bij het inrichten van je woning. De duurzaamheid zit niet alleen in de eenvoud van het schoonmaken van een vloer met marmer- of bijvoorbeeld travertin tegels. Ook zijn de vloeren zeer slijtvast. Het is haast onmogelijk om ieder zanddeeltje uit je woning te houden. Het zand schuurt over de vloer en kan hierdoor voor kleine krasjes zorgen. Die krasjes zullen niet snel zichtbaar zijn bij een natuursteen tegelvloer. Het risico hierop is groter bij diverse andere soorten vloeren. 

Groeiende populariteit natuursteen tegelvloeren 

Er zijn verschillende Nederlandse partijen gespecialiseerd in de levering van natuursteen tegelvloeren. Op internet vind je inspiratie voor de tegelvloer in jouw woning. Wist je dat een tegelvloer tegenwoordig goed te combineren valt met vloerverwarming? Het geldt onder meer voor keramische tegels. Steeds meer huishoudens voorzien hun vloeren van vloerverwarming. Nieuwbouwwoningen zijn er vrijwel standaard mee uitgevoerd. Het zorgt voor een voortdurende aangename temperatuur in ruimtes en is daarbij een energiezuinige manier van verwarmen. Het moment waarop de vloerverwarming aangebracht wordt, is een goed moment om de nieuwe vloer te leggen. De oude vloer bij het aanbrengen van de vloerverwarming verwijderd moeten worden. 


Lees ook: Olay Regenerist Vitamine C + AHA24 collectie

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge