Nieuwe artikelen:

 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

MEER BEZOEKERS KRIJGEN DOOR PINTEREST?

MEER BEZOEKERS KRIJGEN DOOR PINTEREST?

Ergens in 2016 heb ik een account aangemaakt op Pinterest en dat blijkt nu één van de beste keuze’s te zijn op het gebied van bloggen. Waarom? Elke maand zorgt Pinterest voor honderden bezoekers op Pinkit.nl…

Geen Pinterest Pro

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen, ik ben geen Pinterest Pro. Sterker nog, ik doe maar wat. Pinterest bestaat al jaren en ik ben nog een groentje, maar sinds twee maanden ben ik er toch iets bewuster mee bezig. Op dit moment kan ik nog niet heel veel tips delen, dit is misschien een leuk idee voor in de toekomst.

Wat is Pinterest in het kort

Op Pinterest kan je berichtjes delen, dit heet een Pin. Je kan berichtjes van andere delen en opslaan op diverse borden. Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk uitleg, maar als mij het lukt…dan lukt het jou/jullie vast en zeker ook! Op mijn Pinterest profiel heb ik diverse borden zoals: Beauty reviews, Parfum, Lifestyle, Recepten enzovoort. Elke pin die ik maak, plaats onder het juiste bord.

Tips voor een Pin

Het maken van een Pin wijst zich ook vanzelf. Je zorgt voor een pakkende titel, goede (SEO) omschrijving en een mooie foto. Daarnaast is het belangrijk om passende hashtags te gebruiken. Het advies is om een verticale foto te gebruiken en die zo leuk mogelijk te bewerken. Dat werkt inderdaad, maar ik heb ook Pins met horizontale foto’s die amper bewerkt zijn én die zorgen toch voor redelijk wat verkeer. Net zoals met alles op het gebied van social media, is het gewoon geluk hebben en afwachten.

Krijg je echt meer bezoekers door Pinterest?

Ja! Kort maar krachtig, maar het is echt zo. Ik heb van collega bloggers gelezen dat ze wel tussen de 50.000 of meer bezoekers per maand er door krijgen. Daar kan ik momenteel alleen nog maar van dromen 😉

Maar dankzij Pinterest krijg ik nu dagelijks een paar honderd (het is per dag verschillend) bezoekers, zonder er nog iets voor te doen. Want de Pinnen zijn al gedeeld en daar hoef ik dus niks meer aan te doen. Pinterest is voor Pinkit.nl het beste social media kanaal dat zorgt voor bezoekers. Ik weet dat veel bloggers zich focussen op Instagram, maar daar haal ik nog niet eens de helft van de bezoekers per maand.

De komende maanden ga ik mij meer verdiepen in Pinterest, wie weet deel ik binnenkort nog wat inhoudelijke tips. Ik weet dat bloggers onderdeling weinig informatie met elkaar delen en het liefst alles geheim houden (bang voor concurrentie en een stukje jaloezie). Vandaar ook mijn artikel, om bloggers die nog geen Pinterest gebruiken wakker te schudden…het kan namelijk je blog flink wat bezoekers gaan zorgen!

Misschien ook interessant om te lezen:
DKNY Stories EdT
5 Toffe gift sets om te geven of te krijgen!
3 Nieuwe Hannah lanceringen

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. september 18, 2019 / 11:54 pm

  Yes, Pinterest werkt voor mij ook heel goed! Ik ben er nu een halfjaar geleden mee begonnen en het is nu al een van de grootste verwijzers qua verkeer. Ik zie het dan ook meer als een soort zoekmachine dan als sociaal medium. Instagram werkt voor mij totaal niet, mijn bereik neemt juist alleen maar af terwijl de volgers langzaam toenemen. Dus ik focus me ook op Pinterest!
  Amy onlangs geplaatst…Wandelen tussen de paarse pracht in natuurgebied KampinaMy Profile

 2. september 19, 2019 / 9:03 am

  ja, heel graag! Ik heb een account gemaakt en….verder kwam ik niet. Ik schaam me nu diep, maar ik snap er gewoon niets van. Ik wilde dus ook borden maken van interieur, bruiloft, fashion…precies die dingen waar ik over schrijf, maar ik kom er gewoon niet uit. Alle tips zijn welkom;-)
  bychristiana onlangs geplaatst…Dít zijn de dingen je wilt weten als je naar Rome gaatMy Profile

 3. september 19, 2019 / 9:12 am

  Wat interessant om te lezen! Ik ben zelf ook echt nog een groentje in Pinterest hoor! Ik vind het wel ontzettend interessant om te zien wat het doet voor je blog. Al heb ik nog bijna geen verkeer haha!

 4. oktober 8, 2019 / 7:59 pm

  Ja erg leuk pinterest deed net als jij eerst ook maar wat. Maar sinds ik een eigen blog heb waar ik ook nog van alles moet leren maar wel erg leuk vind om te doen. Probeer wel structuur erin te houden niet altijd makkelijk ik ga je volgen en ga je zeker pinnen zodat ik je niet kan vergeten.
  Riek Muijen onlangs geplaatst…Mijn tweede shopblog ActionMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge