Nieuwe artikelen:

 • Cytonic – Brandon Sanderson (Skyward deel 3)

  Cytonic – Brandon Sanderson (Skyward deel 3)
 • Je outfit compleet maken met een tas

  Je outfit compleet maken met een tas
 • Deze fashion items gaan mee op vakantie

  Deze fashion items gaan mee op vakantie
 • Kylie Skin Lavender Body Lotion & Lavender Body Oil

  Kylie Skin Lavender Body Lotion & Lavender Body Oil
 • Goede tips om een jarige te verrassen

  Goede tips om een jarige te verrassen
 • Mijn lieve lijf – Emma Linckx

  Mijn lieve lijf – Emma Linckx
 • Wat kunnen sextoys aan jouw leven toevoegen? 

  Wat kunnen sextoys aan jouw leven toevoegen? 
 • 6 leuke ideeën om te doen in de zomer

  6 leuke ideeën om te doen in de zomer
 • Haarverzorging tijdens de zomermaanden

  Haarverzorging tijdens de zomermaanden
 • Eens in je leven – Marijke Vos

  Eens in je leven – Marijke Vos

LIFESTYLE | SPORTEN VANUIT HUIS

LIFESTYLE | SPORTEN VANUIT HUIS

Sinds enkele maanden ga ik wekelijks naar de sportschool, maar momenteel wordt het filiaal verbouwd en sport ik toch liever vanuit huis. Ik ben dus opzoek gegaan naar oefeningen die ik vanuit onze woonkamer kan doen. Als de verbouwing voorbij is ga ik gewoon weer naar de sportschool, maar thuis zal ik zeker door gaan met wat leuke oefeningen!

Youtube

Op Youtube staan er héél veel video’s met voorbeelden van oefeningen en diverse sporten. In de ochtend zet ik zo’n video op en dat probeer ik dan zo goed mogelijk na te doen, het is misschien niet zo effectief als in de sportschool maar het is altijd nog beter dan niks doen. Soms gebruik ik een stoel voor bepaalde oefeningen of dumbbells, zo kan je elke oefening ook weer wat intenser maken.

Apparaten voor thuis

Helaas heb ik hier zelf niet de ruimte voor maar op site’s zoals Betersport.nl kan je fitnesstoestellen/artikelen voor thuis kopen. Als je zelf een kamer of aparte ruimte over heb, kan je eigen “sportschool” thuis creëren. Zo kan je eigen tijd beter indelen en hoef je niet te wachten tot iemand klaar is met het toestel wat je wilt gaan gebruiken. Mochten wij ooit een grotere woning kopen, dan wil ik misschien één of twee toestellen voor thuis hebben.

Hardlopen en fietsen

Dit zijn de bekendste opties…gewoon lekker gaan hardlopen en/of fietsen! Ik fiets elke dag, maar hardlopen blijf ik toch wel lastig vinden. Dit komt mede door mijn ontbrekende conditie, maar ook een stukje schaamte (omdat ik het niet kan loop ik voor…dat dus). Mocht iemand hier tips voor hebben hoe ik het beste kan beginnen met hardlopen, laat dat dan vooral even achter in een reactie. Fietsen doe ik al jaren en qua afstanden maakt mij dat ook allemaal niet uit…vind het heerlijk om te doen!

Sporten jullie ook wel eens vanuit huis of ga je toch liever naar de sportschool?

post signature

Volg:

4 Reacties

 1. chucky1012
  mei 27, 2018 / 2:09 pm

  Jij bent goed bezig 👌
  Handige tips om thuis of buiten te kunnen sporten….

  Xoxo

 2. Tina
  mei 27, 2018 / 3:58 pm

  Goede tips! Wat betreft het hardlopen: dat moet je echt opbouwen. Wat helpt om eerst goed stevig te kunnen wandelen. Als dat gemakkelijk gaat kun je gaan proberen om eerst een minuut te wandelen, vervolgens een minuut te hardlopen (op eigen tempo) en zo verder. Dit kun je dan opvoeren naar 1 minuut wandelen, 2 minuten hardlopen etc. Tempo opvoeren kan altijd, je lichaam moet eerst wennen aan het hardlopen zelf. Je lichaamsgewicht maal drie komt immers op je gewrichten en voeten terecht, en dat zijn ze niet gewend! Zorg wel voor goede rek- en strekoefeningen voordat je gaat beginnen met hardlopen. En probeer ook, als de sportschool weer open is ;), op de crosstrainer te gaan (is minder belastend dan hardlopen ‘voor het eggie’) en de intervaltraining op de loopband te doen. En vergeet niet: Rome is niet in één dag gebouwd en je hoeft het ook niet direct perfect te doen. De intentie is er, en dat is al super! Veel succes, je kan het!

 3. mei 27, 2018 / 4:52 pm

  Ik sport soms thuis. Ik heb een crossfittrainer en dat is ideaal voor cardio en vetverbranding.
  Daarnaast heb ik nog kettlebels en dumbells. Een bankje om op te liggen.
  Ik doe nooit hardlopen ik hou er echt niet van.
  Sonja onlangs geplaatst…Het geheim van mijn mooie nagels? | BiosilMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge