Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | hannah FlairoSun

  Nieuw | hannah FlairoSun
 • Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions

  Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions
 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

HOE KAN JE GELD VERDIENEN MET BLOGGEN?

HOE KAN JE GELD VERDIENEN MET BLOGGEN?

Dat je met een blog/website geld kan verdienen is inmiddels wel bekend, maar het is bij redelijk wat mensen nog niet bekend hoe dat dan in zijn werk gaat. Ik krijg daarom ook regelmatig de vraag “hoe kan je geld verdienen met bloggen?”, na mijn uitleg wordt ik wel eens onbegrepen aangekeken of ik krijg de vraag of ik die persoon ook niet even snel kan helpen aan een blog.

In dit artikel vertel ik dus wat meer over hoe ik geld verdien en deel ik wat tips. Laat ik eerst beginnen met het feit dat je met bloggen niet gelijk vanaf dag één geld kan verdienen, tenminste dat duurde bij mij toch echt wel iets langer 😉 Na ongeveer zes maanden bloggen had ik al wel leuke barter samenwerkingen (producten ontvangen inruil voor een artikel), maar de betaalde samenwerkingen kwamen na ongeveer 1,5 jaar.

Maar hoe kan je dan met je blog geld verdienen?

Als je naar de televisie kijkt of een tijdschrift lees zie je diverse reclames voorbij komen. Bedrijven en merken kopen reclame in bij een zender en/of tijdschrift (vaak voor een mega hoog bedrag) en die reclames zien wij als consument. Eigenlijk werkt dat op een blog/website een beetje hetzelfde. Bedrijven mailen mij met de vraag of er een samenwerking mogelijk is en ik stuur mijn tarieven. Bij een akkoord kan daar een samenwerking uitkomen in de vorm van een foto op Instagram, artikel op Pinkit.nl enzovoort.

Linkbuilding, advertorials & affiliatie

Soms gaat een artikel dan alleen over een bepaald merk of product (advertorial), maar er zijn ook artikelen waar één of twee betaalde linkjes in verwerkt worden. Deze laatste vorm heet linkbuilding en dat is momenteel best populair, het gaat er dan niet om hoeveel bezoekers je hebt per maand…nee het gaat om de PA/DA waarde van je website. Dus ook zonder duizenden bezoekers te hebben, kan je met een website/blog geld verdienen.

Ik verdien ook maandelijks een klein bedrag door affiliatie zoals via Bol.com of Linkpizza. Als iemand op een linkje klikt waar een affiliatie link onder zit krijgt ik (of de gene van wie die link is) een klein percentage van dat bedrag. Als lezer/lezeres merk je hier zelf niks van (je hoeft hier niet extra voor te betalen enzovoort) en zo verdien ik toch een klein bedrag extra per maand. Wat doe ik met de affiliatie inkomsten? Die spaar ik op! Met dat bedrag hou ik regelmatig diverse winacties…dus ik investeer het weer terug in Pinkit.nl

Hoe kom je aan opdrachten?

Elke maand is het voor mij weer de vraag of er nieuwe opdrachten binnenkomen, dat is soms best wel zenuwslopend. Gelukkig mag ik niet klagen en heb ik tot nu toe steeds wel geluk gehad. Je kan bij website’s als Hulc, Linkpizza & Influentials pitchen op diverse opdrachten en als je geluk heb komt er een leuke samenwerking uit.

Maar ik vind het fijner als bedrijven mij direct e-mailen (dus zonder dat er nog een extra bedrijf er tussenzit), gelukkig komt dat ook dagelijks voor. Ik ontvang meerdere mailtjes per dag, maar daar gaat het grootste gedeelte van de prullenbak in. Dit klinkt misschien niet zo vriendelijk, maar ik kan mijn rekeningen nou eenmaal niet betalen met gratis sokken, stropdassen of een lamp. Er zijn nou eenmaal bedrijven die met zulke voorstellen zoveel mogelijk gratis reclame willen en daar trap ik niet meer in 😉 Gelukkig zijn er ook zat bedrijven die bloggers wel waarderen en waar ik ook al hele leuke samenwerkingen mee heb gehad of die nog voor 2019 in de planning staan. Als ZZP-er heb ik wel elke maand een ander loon en dat kan soms ook wel een beetje stres met zich mee brengen.

Wanneer kan je zulke voorstellen in je mailbox verwachten? Tsja dat is lastig te zeggen, het is vooral afwachten en geduld hebben. Zorg dat de PA/DA waarde van je site goed is en dat je website er goed uitziet. Het is wel belangrijk om bloggen met plezier te doen en niet alleen voor de centen…want daar moet je toch eerst wel hard voor aan de bak!

Zijn alle artikelen op Pinkit.nl betaalde samenwerkingen?

I wish…nee eerlijk? Dat zou ik niet eens willen, al zou dat soms wel wat stres schelen 😉 Ik ontvang wel regelmatig diverse (beauty) producten en over sommige schrijf ik een review, maar ik shop nog steeds heel veel zelf omdat ik dat simpelweg leuk vind om te doen. In sommige artikelen verwerk ik wel een affilatie link of een banner, alle kleine beetjes helpen…tsja daar ben ik gewoon eerlijk in. Op dit moment mag ik niet klagen qua betaalde samenwerkingen, maar ik weet natuurlijk niet wat er in 2019 gaat gebeuren…

Volgens mij heb ik nu wel een aantal van de meest gestelde vragen beantwoord en wat tips gegeven, mocht er toch nog wat onduidelijk zijn…let me know!

post signature

Volg:

5 Reacties

 1. chucky1012
  december 22, 2018 / 12:42 am

  Handige tips en informatie ??
  Zeker ook voor beginnende bloggers.

  Fijne feestdagen ?

 2. december 22, 2018 / 9:24 am

  Leuk artikel! Haha dat stukje over dat een bedrijf het liefst gratis een linkje op je website ziet is herkenbaar. Of dat ze 40euro bieden, uuh hallo dat gaat niet gebeuren! Best jammer dat er onder bloggers nog te veel akkoord wordt gegaan hiermee. Zo blijf je dit houden en willen ze steeds meer voor minder geld. Wel fijn daf je zeer regelmatig een betaalde opdracht hebt. Bij mij is er echt geen touw aan vast te knopen. De ene maand heb ik er 2 of 3 daarna weer een maand niks dan weer een opdracht. Niet echt iets stabiels zeg maar. Maar wie weet in 2019!
  Carolien onlangs geplaatst…Nederlanders liefst in foute kersttrui aan oma’s braadstuk!My Profile

 3. december 24, 2018 / 1:36 pm

  Allemaal heel duidelijk en herkenbaar. Ik heb wel het idee dat geld verdienen met bloggen de laatste jaren veel meer ‘getolereerd’ wordt. Ik zag anderhalf, twee jaar geleden altijd vrij veel ophef als grote bloggers overduidelijke betaalde campagnes deden, maar nu is het volgens mij meer geaccepteerd. Logisch ook, want blogs zijn allemaal gratis te bezoeken voor leuke inspiratie, terwijl je als blogger toch ook echt wel allerlei kosten hebt waar mensen niet zo gauw bij stil staan. Koop je een tijdschrift, dan ben je al gauw zes euro lichter en dat staat toch ook boordevol reclame. Nu snap ik dat je het niveau van een tijdschrift niet helemaal kan vergelijken met het niveau van een willekeurige blog, maar je snapt wat ik bedoel 😉 En inderdaad; heel veel artikelen zijn natuurlijk ook niet betaald of gesponsord.
  bychristiana onlangs geplaatst…Ons weekend in ParijsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge