Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

EEN AANTAL VERKOELENDE TIPS #HITTEGOLF

EEN AANTAL VERKOELENDE TIPS #HITTEGOLF

Het is al een aantal weken zonnig en vooral erg warm in Nederland en de komende weken gaat het alleen nog maar warmer worden #hittegolf. Zoals altijd is er over het weer wel iets te zeuren, nu is het weer té warm en ja daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Ik vind het prima als er een paar warme dagen zijn, maar dit weer is mij gewoon te gek. Daarom heb ik een aantal verkoelende tips op een rijtje gezet, mochten jullie nog anders tips hebben…let me know!

Het huishouden in de ochtend of avond

Tijdens deze warmte ben ik qua het huishouden iets makkelijker. Ik stofzuig niet elke dag en de was kan soms ook wel een extra dag wachten, maar natuurlijk moet je het wel netjes bijhouden. Met deze warme dagen probeer ik zoveel mogelijk vroeg in de ochtend te doen of in de avonduren. De temperaturen zijn dan net wat beter uit te houden, al moet het natuurlijk wel te combineren zijn met je gezin en werk.

Een ventilator of airco is je beste vriend!

Onze beste aankoop van 2018 is absoluut een ventilator, hij staat elke dag aan en wat is het toch héérlijk. Als ik moet werken ga ik aan de eettafel zitten en zet ik de ventilator zo neer dat er af en toe een lekker briesje voorbij komt…ja dan is het nog wel goed uit te houden. In de auto gaat eigenlijk direct de airco aan, al let ik hier wel een beetje mee op omdat ik er soms hoofdpijn/migraine door krijg.

Zorg voor voldoende hydratatie

Met dit warme heb ik niet altijd zin in een warme maaltijd en dat is prima, maar drinken is wel super belangrijk. Ik heb diverse flesjes water in de koelkast staan en soms leg ik een flesje in de vriezer. Ook maak ik regelmatig een grote kan met fruitwater (schijfjes komkommer, citroen en wat blaadjes munt). Ook ben ik met dit weer dol op ijskoffie, maar omdat dit minder gezond is neem ik dit maar af en toe. Mijn absolute ijskoffie aanraders zijn die van de Hema en Bagels & Beans.

Make-up en verzorging

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de afgelopen weken amper make-up heb gedragen, het smelt gewoon gelijk van mijn gezicht af. Wel zorg ik voor voldoende zonbescherming (ik smeer regelmatig mijn lichaam in, vergeet ook niet je gezicht en lippen). Voor extra verkoeling en hydratatie heb ik een face mist in de koelkast staan, dit spray ik gedurende dag door en dat voelt heerlijk aan. Als ik wat meer tijd heb gebruik ik een sheet masker (die kan je ook een tijdje in de koelkast leggen). In de koelkast staat ook mijn L’Occitane Verbena Icy Body gel, dit is echt fijn om te gebruiken na een warme dag.

Verder neem ik regelmatig een koud voetenbad en spring ik ook tussendoor even snel onder de douche (misschien niet heel milieu bewust maar ik transpireer nog al snel en vind die nare geurtjes dan ook niet fijn…). Hopelijk gaat het binnenkort een beetje regenen en zakt de temperatuur, al is zo’n zonnige zomer natuurlijk ook wel lekker…als jezelf maar een beetje rustig en koel kan houden 😉

post signature

Volg:

3 Reacties

 1. Tonnia
  juli 23, 2018 / 12:05 pm

  pfff ja het mag zeker iets minder warm zijn

 2. juli 23, 2018 / 7:11 pm

  haha, ik moest heel hard lachen bij jouw eerste tip, omdat ik dus vanochtend om zeven uur (i shit you not!) de ramen stond te zemen en daarna heb ik het onkruid in de voortuin allemaal weggehaald. Juist, omdat het in de middag NIET TE HARDEN is buiten;-) Ik kan me dus helemaal vinden in je tips!
  bychristiana onlangs geplaatst…Dít zijn de grootste fabels over zonnebrandcrèmeMy Profile

 3. juli 24, 2018 / 7:41 pm

  Goede tips! Voor mij is dit ook gewoon te warm. Ik kan niets doen of het zweet staat op mijn hoofd. Ik probeer ook zoveel mogelijk huishouden in de vroege ochtend te doen en ik steek ook flessen water in de vriezer. Verder ook geen make-up want het drupt er allemaal af. 🙂 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge