TIPS VOOR HET ONLINE VERKOPEN VAN JE TWEEDEHANDS (BEAUTY)PRODUCTEN

TIPS VOOR HET ONLINE VERKOPEN VAN JE TWEEDEHANDS (BEAUTY)PRODUCTEN

Sinds vorige maand ben ik in een opruim fase, ik werd namelijk heel druk in mijn hoofd van alle spullen. Het was tijd om een gronding alles uit te zoeken. Sommige spullen heb ik naar de kringloop gebracht, maar een deel ga ik verkopen of is zelfs al verkocht. In dit artikel deel ik een aantal van mijn tips voor het online verkopen van je tweedehands (beauty)producten.

Een goede voorbereiding, is het beste begin!

Je begint natuurlijk met het uitzoeken van je spullen, wat wil je houden en wat ga je verkopen? Kijk naar de items en zorg dat je ook het bijpassende materiaal hebt om deze spullen zo goed mogelijk te verzenden. Is iets klein van formaat en past het door de brievenbus? Dan is een bubbeltjes envelop handig om in huis te hebben. Is een item groter van formaat? Verzamel dan vast wat dozen (ik hergebruik meestal de doosjes van diverse pakketjes die ik zelf bestel) waar je die items in kan verzenden.

Online kan je ook tarieven opzoeken voor het verzenden, zo kan je daar qua kosten ook rekening mee houden. Ik verkoop meestal een item exclusief verzendkosten. Soms willen kopers een item wel laten versturen, maar niet met een pakket (om de kosten te besparen), dan gebruik ik luchtkussen enveloppen en ik vermeld altijd dat verzending op eigen risico is.

Maak duidelijke foto’s en denk aan de beschrijving

Kopers kijken bij een advertentie vaak als eerst naar de foto’s, met duidelijke foto’s valt het product dat je verkoopt beter op. Is je foto te overbelicht/donker of onscherp? Dan is de kans kleiner of mensen gaan ineens heel laag onder de prijs bieden. Naast de foto’s is een duidelijke beschrijving ook een must. Vertel om welke kleur, formaat, merk enzovoort het gaat. Bij een beauty product helpt het vaak ook als je vermeld dat het gaat om een limited edition.

Heb je de bovenstaande toegepast? Let er dan ook op dat je verkoopadvertentie in de juiste categorie staat.

Wees eerlijk!

Niet is zo ergerlijk als dat je naar een advertentie kijkt en ziet staan “als nieuw” en dat je op de foto’s duidelijk ziet dat het item super gebruikt is (eigenlijk rijp voor de prullenbak). Of dat producten voor bijna dezelfde prijs als de winkelprijs wordt aangeboden. Dan kan je toch beter gelijk het product bij een webshop kopen in plaats van tweedehands van iemand overnemen? Denk dus goed na over de prijzen en wees gewoon eerlijk en reëel met wat je wilt verkopen.

Verkocht? Tijd om het pakketje te verzenden…

Als de betaling eenmaal binnen is, kan de bubbeltjes envelop of het pakketje naar het postkantoor. Natuurlijk kan er altijd iets tussenkomen, maar probeer dit z.s.m. te doen en de koper goed op de hoogte te houden. Dat zou je zelf ook willen toch?! Ik stuur indien mogelijk ook altijd een foto met het verzendbewijs en de track & trace code.

Dit zijn globaal een aantal tips die ik zelf toepas tijdens het online verkopen van diverse tweedehands producten. En dan is het afwachten op (hopelijk) een goede beoordeling van de koper, dit helpt voor een andere keer weer als nieuwe kopers je advertenties gaan bekijken. Zo kunnen ze namelijk zien hoe betrouwbaar iemand is, er zijn namelijk genoeg verkopers die helaas niet zo netjes handelen.

Momenteel ben ik mijn handtassen en make-up aan het uitzoeken om verkocht te worden. Ik verkoop alleen items die ik zelf gekocht heb en geen PR producten (als iemand dat wel doet is dan zijn/haar keuze ik vind dat zelf gewoon niet zo netjes). Ook bewaar ik de kleding van mijn dochter en dat verkoop ik in kleine pakketjes, het geld gaat dan bij haar in de spaarpot.


Verkopen jullie ook wel eens online tweedehands (beauty)producten?

Lees ook >> 4 leuke hobby’s voor tieners

Volg:

6 Reacties

 1. Naomi
  augustus 15, 2019 / 9:33 am

  Waar verkoop je je tweedehands makeup? Dit wil ik ook echt gaan doen.

  • Bianca
   Auteur
   augustus 15, 2019 / 9:36 am

   Site’s zoals Marktplaats kan je daar voor gebruiken en op Facebook zijn er ook speciale verkoopgroepen 🙂

 2. Jane
  augustus 15, 2019 / 7:53 pm

  misschien leuk om het op je blog of instagram te verkopen dan zijn je volgers de eerste die kunnen kopen

 3. Angela
  augustus 19, 2019 / 4:34 am

  Ik heb wel vaker gespeeld met de gedachte om wat make up te verkopen maar nooit echt een poging geprobeerd. Met deze tips zal het zeker moeten lukken!
  Weet je toevallig waar ik goedkoop wat bubbelpapier kan halen?
  Ook ben ik wel heel erg benieuwd hoe ik de make up het beste kan schoonmaken zodat de volgende persoon die het wilt zeker weet dat het schoon is. Lijkt mij wel zo prettig.
  Goede tip tho! Weer een manier voor wat extra geld in het spaarvarkentje.
  Angela onlangs geplaatst…Gratis 4 Keer Per Jaar Het LEGO Magazine.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Tijd om te gaan bbq-en
HET IS WEER TIJD OM TE GAAN BBQ-EN

Zodra de de lente en zomer aanbreekt, weet ik al dat mijn vriend staat te popelen om te gaan barbecuen....

Sluiten