Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

4 LEUKE HOBBY’S VOOR TIENERS

4 LEUKE HOBBY’S VOOR TIENERS

Voor kleine kinderen is er zoveel te doen, maar toch merk ik dat er voor tieners een beperkte keus is. Nou ligt dat niet alleen aan het aanbod, maar sommige pubers willen liever alleen maar chillen, Netflix kijken en that’s it (ik heb soms zo’n tiener haha). In dit artikel deel ik 4 leuke hobby’s voor tieners…

Hoe is mijn tiener?

Voordat ik met de hobby’s begin, beschrijf ik eerst hoe Sterre is. De puberteit is een lastige fase en ook al is ze een schat, af en toe komt er een hormoon monstertje naar boven 😉 Dan is niks leuk en heeft ze nergens zin in. Vandaar dat ik haar heb gevraagd wat zij leuk vind, dit artikel schrijf ik dus met haar aanraders. Voordat iedereen denkt “Bianc ga je weer richting het mamabloggen?” Nee, maar af en toe vind ik zo’n artikel als dit wel een leuke afwisseling op Pinkit.nl.

Pony en/of paardrijden + verzorgen

Pony of paardrijden past eigenlijk wel bij elke leeftijd, maar ik merk dat nu Sterre wat ouder is ze het verzorgen zelf ook leuk vind. Op de foto staat Whisper met haar paardendeken van MHS Ruitersport, dit is de pony van mijn schoonzusje Mirthe (hier rijd Sterre wel eens op onder haar begeleiding). Naast het rijden is het verzorgen van een pony of paard ook enorm leuk om te doen. Alles wordt dan uit de kast getrokken: paardrijlaarzen, hoeven krabben, kammen van de manen. Voor het verzorgen moet je wel de tijd nemen, dit is namelijk iets wat (bijna) elke dag wel terugkomt. Als je tiener hier aan gaat beginnen, moet je dus ook zeker weten dat hij/zij hier volledig achterstaat en niet na een week al roept “ik heb geen zin meer”.

Sporten om de energie kwijt te kunnen

Om een beetje in de sport sfeer te blijven, is een actieve sport ook belangrijk om de energie kwijt te kunnen. Pubers en te veel energie is namelijk niet altijd de beste combinatie haha. Gelukkig zijn er genoeg sporten denk aan: zwemmen, tennis, hockey, voetbal, karate…noem het maar op. Twijfelt je tiener welke sport het beste bij hem/haar past? Meestal is er voor dat je een abonnement afsluit, ook de mogelijkheid om mee te doen aan een proefles.

Lees ook >> Onze vakantie in Nederland is geboekt!

Gamen!!

Op nummer 1 staat hier in huis voornamelijk gamen. Als ik er niks van zeg is Sterre zo uren verder, dat is natuurlijk niet de bedoeling 😉 Bij veel tieners is al ruim een jaar Fortnite razend populair, dit speelt Sterre ook online met diverse klasgenootjes en kinderen die ze via deze game heeft leren kennen (onder onze toezicht). Tijdens het gamen, worden diverse tactieken besproken en ik leer ik ook weer nieuwe uitdrukkingen haha! Er is nog een game al jaren super succesvol en dat is natuurlijk De Sims, ook weer zo’n spel waar je uren mee kan vermaken. Wel grappig dat ik dit vroeger zelf ook speelde en het nu onder veel jeugd en ouderen nog steeds zo populair is.

Youtube video’s maken

Video’s maken voor op Youtube is nog steeds een hit. Sterre heeft een eigen Youtube kanaal (Sterre XO), maar ze heeft al ruim 1.5 jaar niks meer ge-upload. Niet omdat ze dit niet wilt, maar ze wilt graag Game video’s maken (ze combineert dan de twee hobby’s met elkaar). We zijn alleen nog steeds aan het uitvogelen hoe dit moet. Hou er rekening mee dat op Youtube veel dingen kunnen gebeuren, vooral onder de jeugd. Het is belangrijk om dit als ouder goed in de gaten te houden. Het maken van een video is eenvoudig en je tiener kan zelf een onderwerp bedenken: make-up, shoplog, gamen, speelgoed.

Momenteel zijn dit de vier populairste hobby’s bij mijn tiener, met wat voor hobby’s houden jullie tieners zich graag bezig?

Volg:

4 Reacties

 1. augustus 9, 2019 / 3:32 pm

  Ik vind dit soort artikelen juist leuk Bianca! Ik vraag me even af wat ik eigenlijk deed toen ik Sterre haar leeftijd had, ik maakte toen vaak dingen, zoals tijdschriften en zo. Dan maakte ik tekeningen en knipte ik foto’s uit de Hitkrant en zo en daar schreef ik dan teksten bij. Bizar eigenlijk, want zoiets doe ik nu nog of alweer haha;-) Mijn nichtje is ongeveer even oud als Sterre en zij maakt ook make-up filmpjes, maar die maakt ze niet openbaar. Maar wel heel leuk om te zien hoe goed ze daar in is. Ik had dat haar op haar leeftijd zeker niet nagedaan.
  bychristiana onlangs geplaatst…Vandaag zijn wij één jaar getrouwdMy Profile

 2. chucky1012
  augustus 12, 2019 / 11:43 pm

  Leuk artikel.
  Fijn dat jij zelf naar haar hobby’s had gevraagd…..

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge