Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

HET IS WEER TIJD OM TE GAAN BBQ-EN

HET IS WEER TIJD OM TE GAAN BBQ-EN

Zodra de de lente en zomer aanbreekt, weet ik al dat mijn vriend staat te popelen om te gaan barbecuen. En ook op dagen dat het minder mooi weer is, gaat de bbq bij ons aan. In het begin moest ik daar een beetje aan wennen, maar tegenwoordig vind ik het zelf ook leuk, lekker en gezellig!

Het uitzoeken van een goede barbecue

Je zou denken dat een bbq kopen zo gedaan is, maar dat is bij mijn vriend niet het geval. Hij zoekt online naar reviews, gaat modellen vergelijken en is er uren zoet mee (net zoiets als ik make-up ga kopen haha).

We hebben eigenlijk altijd een houtskool barbecue gehad, maar vaak werd dat na een uur al gemopper. Het vuur ging uit, niet genoeg kolen…nee daar zijn we beide wel klaar mee. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden, daarom heeft Roy vorige week een gas bbq gekocht. Dit hadden we al véél eerder moeten doen, geen gedoe en gemopper meer 😉

Experimenteren met gerechten

Natuurlijk kan je bij de supermarkt kant-en-klaar bakjes vlees/vis/vega en groenten halen voor op de bbq. Maar als je meerdere keren per week gaat bbq-en, is dit best wel prijzig. Daarom vind ik het leuk om te experimenteren en dat voor een niet-keukenprinses.

Ik heb standaard aluminium bakjes in huis, spiesjes en diverse kruiden. In de aanbieding haal ik dan meestal wat groenten zoals paprika’s, champignons, courgette en maiskolven. Dit verdeel ik over een aantal bakjes en daar kunnen we dan meerdere dagen gebruik van maken.

Dit doe ik ook met vlees, ik snij zelf diverse soorten vlees kleiner en maak er spiesjes van. In de winkel betaal je rond de €3,50 voor drie spiesjes, tsja dan ga ik daar liever zelf mee aan de slag.

Het hoeft niet altijd ongezond te zijn

Als je gaat bbq-en denk je snel dat het meerdere keren per week ongezond is om te doen. Dit komt mede door de diverse salades (zoals rundvlees/aardappel), stokbroodjes met lekkere smeerseltjes en het stiekem steeds té veel eten. Het ligt een beetje aan de dag en het moment wat er op tafel komt te staan, groot favoriet is wel de bloemkool salade waar in 2016 een recept over online is gekomen.

Er zijn dagen dat als we de bbq gebruiken, dat we met alles uitpakken en ook familie/vrienden uitnodigen. Maar op de “gewone” dagen, probeer ik het zo gezond en lekker mogelijk te houden en de hoeveelheden blijven dan ook beperkter.

Ook met minder mooi weer leuk om te doen!

Mijn vriend vind het leuk om op warme dagen te gaan bbq-en, daar heb ik dan zelf ook totaal geen moeite mee (hoef ik niet in de warme keuken te staan). Maar het is inmiddels ook zo dat als het regent of minder warm is, dat de bbq aangaat. Wij hebben bij onze woning een soort afdakje, waar we lekker rustig kunnen zitten…en daar past de bbq ook onder 😉 Het is een soort kleine-eenvoudige-buitenkeuken geworden.

Tijd om te gaan bbq-en

Het is wel leuk om te zien hoe Roy helemaal in zijn element is als het om bbq-en gaat. Hij heeft ook een speciaal bbq schort en ook een set met allemaal tangen en andere tools (waar van ik de naam niet eens weet #sorrynotsorry).


Vinden jullie het ook zo leuk/lekker om te bbq-en? En hebben jullie ook een partner die zich hier helemaal mee kan vermaken? Mochten jullie nog makkelijke, lekkere en gezonde recepten hebben, die ik kan uitproberen (het moet echt niet te moeilijk zijn haha…laat die dan zeker even achter in een reactie. Mocht ik dat binnenkort gaan uitproberen, dan laat ik het eindresultaat via Instastories zien (ook als het gerecht minder goed gelukt is).


Volg:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge