Nieuwe artikelen:

  • 5 tips voor meer comfort in de woonkamer 

    5 tips voor meer comfort in de woonkamer 
  • Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs

    Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs
  • Hoe kun je meer van jezelf houden?

    Hoe kun je meer van jezelf houden?
  • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

    Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
  • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

    Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
  • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

    Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
  • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

    Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
  • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

    Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
  • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

    5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
  • Tip | Geef een glimlach cadeau

    Tip | Geef een glimlach cadeau

ZOMERS RECEPT | BLOEMKOOL SALADE

ZOMERS RECEPT | BLOEMKOOL SALADE

Door Ellen – Het is weer tijd om een lekker recept met jullie te delen, één die ik onlangs heb ontdekt. Salades zijn echt mijn favoriete gerecht om te maken, juist omdat je er heel veel verschillende kanten mee op kunt en lekker kan variëren. Vandaag deel ik een frisse zomerse salade met bloemkool welke helemaal niet lastig is om te maken en juist doorzijn frisheid ideaal is om te maken tijdens warme dagen.

bloemkool2
Wat heb je allemaal nodig:

– 1 middelgrote bloemkool
– 3 eieren
– 3 stengels selderij
– dille (bij voorkeur vers)
– 3 eetlepels olijfolie
– 300 gram Griekse Yoghurt
– 1 ui
– sap van een halve citroen
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel vloeibare honing
– 1 teentje knoflook of 1 theelepel gehakte knoflook kant-en klaar
– zonnenbloempitten
– zout en peper

bloemkool4
Stap 1:
Bereid de oven alvast voor op 200 graden. Je begint met het schoonmaken van de bloemkool om deze vervolgens in kleine stukjes te snijden. Je kunt dit zo groot of klein doen als je zelf wilt maar voor in een salade hebben kleine stukjes bij mij de voorkeur. Als je hiermee klaar bent verdeel je de in stukjes gesneden bloemkool over een ovenschaal en besprenkel je deze met twee eetlepels olijfolie, zout en peper.

 

bloemkool3

Stap 2:
Als de oven goed warm is bak je de bloemkool voor ongeveer 25 á 30 minuten totdat de bloemkool wat knapperig is geworden. Laat vervolgens de stukjes bloemkool goed afkoelen. Ondertussen kook je de eieren totdat deze hardgekookt zijn. Zodra de eieren gekookt zijn snij je deze in kleine stukjes, evenals de selderij en de ui.

Stap 3:
De dille kun je in verschillende vormen kopen, gedroogd, als kruiden maar ook gewoon vers. Dit laatste heeft zeker de voorkeur omdat het een stuk lekkerder is. De dille snijd je ook fijn tot je ongeveer 2 eetlepels hebt. Dit heb je namelijk nodig voor de dressing. Wat je eventueel overhoudt kun je gebruiken als garnering.

bloemkool5
Stap 4:
Hierna gaan we verder met de dressing van de salade, deze is het beste te bereiden in een grote kom met garde of in een keukenmachine. Ik heb zelf gebruik gemaakt van een keukenmachine, omdat het dan allemaal net even wat sneller gaat maar met een garde alleen kan dus ook prima!

Stap 5:
Je doet de Griekse yoghurt, sap van een halve citroen, 1 eetlepel olijfolie, mosterd, 2 eetlepels dille, 1 eetlepel honing, de knoflook en zout en peper in de kom en deze mix/klop je tot een glad geheel. Je kunt met de hoeveelheden spelen uiteraard, als je van iets meer pit houdt dan kun je ervoor kiezen er iets meer mosterd aan toe te voegen. Persoonlijk vind ik de samenstelling zoals hierboven beschreven het lekkerste.

bloemkool1
Voeg de bloemkool, selderij, eieren en de ui toe aan de dressing en roer alles goed door elkaar. Voeg als allerlaatste voor wat extra bite wat zonnebloempitten aan toe, dit kun je naar smaak doen. Eet smakelijk!

 

Liefs Ellen

Volg:

5 Reacties

  1. Jan Huijsman
    juni 27, 2017 / 8:45 am

    Ellen, bedankt voor je “liefs”, maar wat doe je met de stengels selderij???

    Ook Liefs, Jan

  2. Lisa
    augustus 5, 2023 / 4:17 am

    Ik zie bloemkool voor het eerst in een salade haha, het lijkt mij zo “bland”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge