Nieuwe artikelen:

 • KYLIE SKIN COCONUT BODY SCRUB & BODY LOTION

  KYLIE SKIN COCONUT BODY SCRUB & BODY LOTION
 • MEXX SUMMER HOLIDAY 2021 WOMAN & MAN

  MEXX SUMMER HOLIDAY 2021 WOMAN & MAN
 • HIDROFUGAL DEODORANT, NIEUW IN NEDERLAND

  HIDROFUGAL DEODORANT, NIEUW IN NEDERLAND
 • NIEUW GIORGIO ARMANI MY WAY INTENSE

  NIEUW GIORGIO ARMANI MY WAY INTENSE
 • CLARINS HYDRATING MULTI-PROTECTION MIST

  CLARINS HYDRATING MULTI-PROTECTION MIST
 • PLUS SIZE FASHION MUSTHAVES – VAKANTIE EDITIE

  PLUS SIZE FASHION MUSTHAVES – VAKANTIE EDITIE
 • VIER NIEUWE REINIGERS VAN COLLISTAR

  VIER NIEUWE REINIGERS VAN COLLISTAR
 • MIJN MAKE-UP AANRADERS ZOMER-EDITIE

  MIJN MAKE-UP AANRADERS ZOMER-EDITIE
 • ZENZ OIL TREATMENT DEEP WOOD NO.99 VOOR HAAR & HUID

  ZENZ OIL TREATMENT DEEP WOOD NO.99 VOOR HAAR & HUID
 • QUEEN TARZI PREMIUM EYE PENCIL + WIN

  QUEEN TARZI PREMIUM EYE PENCIL + WIN

ZO BESPAAR JE OP KINDERKLEDING

ZO BESPAAR JE OP KINDERKLEDING

Iedereen die kinderen heeft herkent het wel: je koopt een nieuw kledingstuk voor ze en het volgende moment lijken ze er alweer uit gegroeid te zijn. Nu vind ik kinderkleding shoppen hartstikke leuk, maar het is ook een dure hobby. In dit artikel schreef ik al dat deze extra kosten soms gewoon heel slecht uitkomen, en dat leverde allemaal lieve reacties en tips op. Toch leek het me leuk (en handig) om zelf op zoek te gaan naar meer tips om op kinderkleding te besparen en deze met jullie te delen.

De wat meer voor de hand liggende tips zijn natuurlijk dat je kinderkleding het beste in de uitverkoop kunt kopen (op de kinderkledingpagina van Zalando heb je bijvoorbeeld altijd een outlet-gedeelte), of tweedehands (via bijvoorbeeld Marktplaats of op vlooienmarkten). Aan de volgende tips had ik zelf echter nog niet eerder gedacht:

 • Een leuke website die ik tegenkwam is krijgdekleertjes.nl. Via deze website kun je kleding (en speelgoed) als het ware ruilen met andere ouders. Je kunt zelf een pakket samenstellen met kleding die je kind te klein geworden is en van andere ouders (die een iets ouder kind hebben) een pakket met kleding in de juiste maat ontvangen. Dit is niet alleen een goede budget-oplossing, maar ook een mooie kans om iemand anders blij te maken met de kleding die jij wegdoet.
 • Een idee dat vergelijkbaar is met dat hierboven, maar dan ‘offline’: organiseer een ruilfeestje met andere mama’s. Misschien ken je wel een paar moeders die kinderen van een vergelijkbare leeftijd hebben en anders levert een oproepje op Facebook vast wel iets op. Je kunt letterlijk ruilen, maar bijvoorbeeld ook afspreken dat je de kleding voor een zacht prijsje van elkaar kunt overkopen. Serveer er een paar hapjes en drankjes bij en je hebt een gezellige middag!
 • Deze tip is vooral handig wanneer kleding nog wel past, maar er iets aan mankeert: in het hele land zitten repair café’s. Je kunt hier met kapotte kledingstukken (en andere spulletjes) naartoe, om ze vervolgens samen met deskundige vrijwilligers te repareren. Dit is natuurlijk niet nodig wanneer je zelf goed uit de voeten kan met een naaimachine, maar ik denk dat veel moeders hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken.


  Hebben jullie nog andere handige budget-ideeën betreft kinderkleding?

Volg:

1 Reactie

 1. december 2, 2016 / 10:51 am

  Ik koop ook veel tweedehands, en in de uitverkoop. En een tijdlang kregen we vaak ook grote vuilniszakken met kleding van kennissen omdat we een groot gezin hadden dachten mensen dat we daar wel blij mee zouden zijn. En dat was ook zo : )
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Keukenhulpje? Of keukenlijk?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
Read previous post:
DE GEVAREN VAN ELEKTRICITEIT VOORKOMEN

Als moeder maak je jezelf altijd zorgen over de veiligheid in huis. Iedere woning zit vol met gevaren die je...

Close