Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

DE GEVAREN VAN ELEKTRICITEIT VOORKOMEN

DE GEVAREN VAN ELEKTRICITEIT VOORKOMEN

Als moeder maak je jezelf altijd zorgen over de veiligheid in huis. Iedere woning zit vol met gevaren die je het liefste zo ver mogelijk bij je kinderen vandaan wilt houden. Om deze reden zorg je er bijvoorbeeld voor dat laden met messen en kasten met chemische middelen goed afgesloten zijn. Ook elektriciteit vormt een potentieel gevaar in je woning.

Sommige voorzorgsmaatregelen die we nemen zijn om de voordehand liggende gevaren te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het veilig maken van een stopcontact zodat kinderen niet hun vingers hierin kunnen steken. Er zijn echter ook gevaren van elektriciteit die niet meteen duidelijk zichtbaar zijn. Deze gevaren kunnen stroomschokken of woningbranden als gevolg hebben. Samen met de elektricien Utrecht zetten we een aantal voorbeelden voor je op een rij.

Goedkope elektrische apparaten

Soms zie je in een winkel weleens extreem goedkope elektrische apparaten liggen. Een stekkerdoos van minder dan een euro of een tafellamp die vele malen goedkoper is dan andere modellen. Dit lijkt misschien een goede deal, maar door deze apparaten te kopen zorg je voor extra gevaren in je woning. De goedkope prijs van de producten is te verklaren. In de meeste gevallen worden goedkope materialen in de producten gebruikt. Slechte kwaliteit koperen bedrading en/of een minimale isolatie van de elektriciteitsdraden. Hiermee is het risico op een kortsluiting en brand een stuk groter. Wanneer je de elektriciteit in je woning zo veilig mogelijk wilt houden koop je enkel producten van merken met een goede reputatie. Deze hebben namelijk een goede naam hoog te houden.

Beschadigde elektriciteitsdraden

Beschadigde elektriciteitsdraden zijn de grootste oorzaak van woningbranden. Het probleem is echter dat een beschadiging van de draden soms niet altijd makkelijk waar te nemen is. Wanneer een stekker van een elektrisch apparaat of een verlengsnoer is beschadigd dan kan je dit meestal wel met het blote oog zien. Elektriciteitsdraden kunnen echter ook in muren beschadigd zijn. Dit kan gebeuren wanneer je bijvoorbeeld een schroef in de muur draait om een schilderij op te hangen. Ook kunnen draden die je weggestopt hebt achter een kast beschadigen wanneer je het meubelstuik verplaatst. Om dit risico te voorkomen kan je periodiek een elektricien met speciale apparatuur de bedrading door laten meten.

Oud elektrisch systeem in huis

De gemiddelde levensduur van een elektrisch systeem is ongeveer 40 jaar. Dit wil zeggen dat de bedrading van het systeem wel 40 jaar mee kan gaan voordat deze aan vervanging toe is. Door de jaren heen zijn we echter veel meer elektriciteit in huis gaan gebruiken. Vroeger waren meterkasten bijvoorbeeld voorzien van zekeringen die 30 ampère konden verwerken. Tegenwoordig hebben we veel meet stroom nodig voor alle soorten apparaten in huis. Daarom zijn de moderne meterkasten voorzien van zekeringen die 100 tot 150 ampère kunnen verwerken. Let op signalen die aangeven dat het elektrisch systeem van je woning aan vernieuwing toe is. Dit kan bijvoorbeeld het regelmatig doorslaan van stoppen in de meterkast zijn of flikkerende lichten.

Bron: elektriciens-utrecht.nl

post signature
*Dit is een gesponsord artikel

Volg:

1 Reactie

 1. Tonnia
  december 1, 2016 / 7:51 am

  handige tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge