Nieuwe artikelen:

 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024
 • Nieuw | hannah FlairoSun

  Nieuw | hannah FlairoSun
 • Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions

  Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions
 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024

DEAR DIARY #1: MOMMY ON A BUDGET

DEAR DIARY #1: MOMMY ON A BUDGET

Vandaag is het een dag dat bijna alles tegen zit en niets wilt lukken, gewoon een dag die voor mij heel snel voorbij mag zijn. Gelukkig weten de mensen die mij kennen en de vaste lezeressen dat ik bijna altijd wel vrolijk en positief ben, maar hé ik ben ook maar een mens. Er zijn heel veel dingen die ik deel op Pinkit, maar ook heel veel dingen die ik bewust niet deel omdat het gewoon privé is. Zo ben ik al maanden opzoek naar werk en ik weet dat er mensen zijn die zeggen “als je echt wil dan vind je werk” en dat zal ook vast wel zo zijn, maar het lukt mij niet…dus ik wil niet werken? Ik moet gewoon aan zoveel regeltjes en eisen voldoen (kan daar niet te diep op in gaan) en dat maakt het zoeken naar een baan echt niet makkelijker. En eigenlijk red ik mij zelf al twee jaar prima en er zijn echt wel eens weken dat ik kan sparen en shoppen, maar er zijn ook wel eens weken dat ik denk “is het al einde van de maand?”. Voor de mensen die het nog niet was opgevallen ik shop echt al een stuk minder, dat was vorig jaar een val kuil voor mij zelf en daar ben ik echt aan gaan werken. Natuurlijk shop ik nog wel eens, maar een stuk minder.

Waarom ik hier in eens mee zit? Ik was van de week de kledingkast van Sterre weer eens aan het opruimen en vanwege het lekkere weer een beetje aan het uitzoeken en zag gewoon dat er heel wat kleding alweer te klein was…terwijl ik dat net voor mij gevoel gekocht had ( 2 á 3 maanden geleden). Ik kan Sterre moeilijk met een dikke trui na school laten gaan als het warm is en de broeken zitten allemaal te strak dus er moet echt wel nieuwe zomerkleding gaan komen, maar ik raak dan weer in paniek met de vraag ” hoe ga ik dat nou weer voor elkaar krijgen”. Natuurlijk ben ik niet alleen ik heb Roy en de vader van Sterre en familie, maar ik wil het gewoon zelf doen en niet steeds andere om hulp vragen. Ik ben toch haar moeder? Ik kan mij hier zo boos en druk om maken al straal ik dat misschien niet uit, van binnen vreet ik mij zelf dan helemaal op wat dan weer leidt tot een aanval van migraine/cluster hoofdpijn, daar heb ik de afgelopen twee dagen behoorlijk last van. Ook snap ik dat er genoeg mensen zijn die het erger hebben enzovoort, maar ik vind deze situatie al mooi shit (ja sorry voor mijn taal gebruik haha). En het is echt niet of we het hier thuis slecht hebben dat is het niet, maar je hebt soms van die dure maanden (zoals rond kerst) en dat is nu dus ook het geval. Sterre is volgende maand jarig en Roy ook (cadeautjes, extra boodschappen, kinderfeestje, traktatie). Of er gaat onverwacht iets stuk, er komt weer zo’n “leuke” tandarts rekening of…?

Ik wilde gewoon even van mij afschrijven zoals ik wel vaker doe alleen dit is eens een heel ander onderwerp en misschien wat minder vrolijk, maar niet alles in het leven kan alleen maar leuk en positief zijn toch? Deze mama gaat voortaan nog beter op haar budget letten en misschien ga ik hier af en toe wel een stukje over schrijven, als jullie dat ook leuk vinden? Misschien zit er dan nog wat tips tussen voor andere of misschien heeft iemand een goede tip voor mij?

post signature

Volg:

30 Reacties

 1. april 10, 2015 / 3:06 pm

  Dit sort situaties lijken me echt lastig. Ik hoop dat je snel van de hoofdpijn af bent want het is het niet waard. Je bent een goede moeder, Sterre is een prachtige meid en jullie komen er samen met Roy en de familie allemaal wel. En die baan, die komt ook wel. Gewoon vertrouwen hebben, misschien is die droombaan voor jou nog niet beschikbaar maar komt dat nog. Alles op zijn tijd!

 2. april 10, 2015 / 3:35 pm

  Even een knuffel voor jou, dat is geen leuke situatie. Het is natuurlijk fijn dat Sterre gezond en lekker in de groei is, maar daar komt dit dan bij. Gelukkig sta je er niet alleen voor en om hulp vragen mag!

 3. april 10, 2015 / 3:35 pm

  He, wat een vervelende situatie. Ik kan je als tip geven om kleding te ruilen met andere moeders. Ik raad je ook aan Facebook weggeef-groepen in jouw omgeving in de gaten te houden. Vaak wordt er op deze groepen kinderkleding weggegeven om dezelfde reden die jij noemt… omdat de kleertjes alweer te klein zijn geworden.

  Deze tip zul je natuurlijk al kennen maar je kunt proberen om kinderkleding weer te verkopen op Marktplaats en voor het geld dat je er mee verdiend hebt bij winkels als Primark, Zeeman, Wibra of H&M Sale nieuwe kleertjes te kopen.

  Succes en sterkte de komende tijd

  • Bianca
   Auteur
   april 12, 2015 / 9:27 pm

   Dankjewel voor je tips en natuurlijk voor je berichtje 🙂 x

 4. Miranda
  april 10, 2015 / 4:07 pm

  Bah wat een vervelende situatie. Geen tips. Wel een berichtje om even te laten weten dat ik met je mee leef en dat een dikke vette baaldag soms gewoon mag;)

  • Bianca
   Auteur
   april 12, 2015 / 9:28 pm

   Dankjewel en zo’n baaldag komt “gelukkig” niet heel vaak voor x

 5. april 10, 2015 / 4:13 pm

  Wat vervelend dat je het niet zo breed hebt en er net weer veel uitgaves aankomen die je niet uit kunt stellen zoals nieuwe kleren voor Sterre en verjaardagen. Hopelijk komen jullie er samen uit (hulp vragen is echt niet verkeerd!) en vind je snel werk! Het is zeker geen makkelijke tijd om werk te vinden (ik zoek zelf nu ook) en als je dan eindelijk iets vindt dat je echt aanspreekt moet je natuurlijk ook nog worden aangenomen. Zelf heb ik mijn eisen niet hoog staan en als ik iets kan krijgen neem ik het aan, gewoon om ook van de hoofdpijn en dat nare gevoel af te zijn. Heel veel succes de komende tijd! Het is misschien geen makkelijke periode, maar ik weet zeker dat je het allemaal gaat redden!

 6. april 10, 2015 / 4:53 pm

  Hoe moeilijk het ook is, wellicht toch hulp accepteren?
  Je bent echt geen slechte moeder omdat je hulp vraagt!

 7. manon
  april 10, 2015 / 5:22 pm

  Wat een vervelende situatie zeg en ook qua werk ja mensen kunnen wel zeggen als je het echt wil krijg je wel een baan, ik wilde toen ook ECHT graag en had na half jaar nog niks, omdat ze steeds iemand willen met meer ervaring

 8. Cindy
  april 10, 2015 / 5:27 pm

  Hoe moeilijk het ook is: Je kan niet altijd alles alleen! Hulp vragen is moeilijk, want het voelt als falen, maar geloof me: Je faalt niet! Soms kan je niet alles alleen, dat is iets wat je moet leren (en ik ook pas heb geleerd, op een ander vlak) Misschien kan je je aansluiten, zoals hierboven al is aangegeven, bij een Facebook kinderkleding ruilgroep?

 9. april 10, 2015 / 7:18 pm

  Op dit moment vraag ik me af of het zo makkelijk is om werk te krijgen. Ik kan echt pissig worden om die uitspraak. Maar goed, ik hoop wel dat er snel iets leuks op je pad komt. Financiele problemen zijn echt naar. Ik heb als volwassen vrouw ook twee keer mijn hand op moeten houden bij mijn ouders. Dat voelt niet tof. Kop op, meis. X

 10. Anke Boonen
  april 10, 2015 / 8:09 pm

  Dikke knuffel van mij!

  • Bianca
   Auteur
   april 12, 2015 / 9:29 pm

   Knuffel terug! x

 11. april 10, 2015 / 8:49 pm

  Ach, wat vervelend voor je! Ik ken het gevoel en spreek uit ervaring als ik zeg dat het enorm lastig is om werk te vinden. Het ligt niet aan jou. En inderdaad, durf om hulp te vragen. Dat maakt je geen slechte moeder maar een realistische moeder!

 12. Madeleine
  april 10, 2015 / 9:01 pm

  Das minder!!! Ik ken het gevoel meid. Werk zoeken is niet makkelijk. Gelukkig heb ik wel wat kunnen vinden, blijf nog steeds door solliciteren. Tegenwoordig vragen ze de gekste dingen waar je niet lekker van wordt. Ze wroeten zo in je verleden, terwijl het om de toekomst gaat en je graag ergens wilt werken.

  Wat tips voor als je aankopen wilt doen; let op aanbiedingen, zoek je iets specifieks kijk dan even op http://www.voordeelmuis.nl dan typ je in wat je zoekt, en dan vindt je een overzicht waar het in de aanbieding is. Koop alles eigenlijk zoveel mogelijk in de aanbiedingen. In de supermarkt kan er soms ook prijsverschil zitten en merkloze producten zijn ook gewoon goed 🙂

  Verder kan je groente/fruit/vlees/kip goedkoop scoren op de markt of een turkse / marokaanse winkels 🙂 Weet niet of je die in buurt hebt?

  Meid, houd moed en het komt allemaal goed!!!!! Ps. http://www.indeed.nl is misschien ook wel een handige site voor je 🙂 Daar vindt je de nieuwste vacatures!!!!!!!

  • Bianca
   Auteur
   april 12, 2015 / 9:29 pm

   Dankjewel voor je tips meis 🙂

 13. april 10, 2015 / 9:29 pm

  Eigenlijk vind ik het best wel een beetje lastig om je hier advies in te geven,. Er is in elke geval niets mis met hulp vragen, en al helemaal niet van de pappa van Sterre, Hulp vragen is natuurlijk niet per definitie alleen om geld vragen, maar ook vragen of iemand serieus mee wil kijken naar het uitgaven patroon en bereid is hierover met je mee te denken……….Helaas in deze tijd niet zo als je wilt werken er werk is…want er is simpel weg geen werk!.Ook in mijn huishouden denk ik regelmatig…Is het einde van de maand al in zicht?.Dan maak ik mij soms ook wat zorgen,maar lig er niet meer van wakker, ik weet dat alles (ook kledng en voeding )stervensduur kost en dat het niet aan mij of mijn onkunde ligt..het is goed dat je het bespreekbaar maakt, hier, en ik denk dat het best goed is om er eens iets over te schrijven….want neem maar van mij aan…er zijn er echt heel veel die met dit soort dingen zitten en helaas is het nog steeds veel te onbespreekbaar!…

 14. april 11, 2015 / 12:04 am

  Werk krijgen is écht niet makkelijk. mn vriend is net een paar dagen 24 en pffff, wordt nergens aangenomen. Gaat toch helemaal nergens over tegenwoordig! Durf om hulp te vragen, is echt niet erg <3

 15. april 11, 2015 / 6:58 am

  Ik ben zeker dat je hier uit zal geraken, op dit moment is het absoluut niet leuk, maar ik heb hier al supergoeie tips gelezen door andere lezeressen 🙂 Ik zou het zeker leuk vinden als je ons op de hoogte houdt, maar dat blijft uiteraard je eigen keuze. Kop op he Bianca!

 16. beautycutiestyle
  april 11, 2015 / 10:54 am

  Wat een eerlijk stukje! Mooi (al is de situatie dan niet zo mooi, je begrijpt vast wel wat ik bedoel). Ik herken het ook wel, helaas…
  Ik begrijp dat het frustrerend is en op zo’n baal moment kun je hier de leuke reacties lezen!
  Heel veel sterkte, veel liefs H.

 17. april 11, 2015 / 1:09 pm

  Je bent ook maar een mens van vlees en bloed en niet alles is altijd rozengeur en maneschijn. En het kan deugd doen om zulke dingen van je af te schrijven. Mijn echtgenoot en ik gaan ook een duur jaar tegemoet: een nieuwe auto moet gekocht worden, we beginnen uiteindelijk aan onze eigen stal voor onze dieren, werken aan ons huis, mijn doktersbezoeken, onze laatste afbetaling van een stuk grond dat we gekocht hebben. En dan heb ik het nog niet over de dagelijkse/wekelijkse kosten. Dus ik moet ook serieus op mijn budget rekenen. Aarzel niet en vraag om hulp, je bent zeker geen slechte moeder als je het even niet alleen aan kan. Je mag van geluk spreken dat je zoveel goede mensen om je heen hebt die je kunnen helpen en waar je op kan terugvallen 🙂 Ik wens je veel succes de komende periode! Liefs! x

 18. april 11, 2015 / 5:28 pm

  Jeetje meis! Echt een vervelende situatie die ik helaas ook zeer herken (het niet breed hebben is ons helaas ook overkomen een aantal jaar geleden 🙁 ). En het is inderdaad ook echt moeilijk om hulp te vragen. Maar het is ook echt juist goed om hulp te vragen, want soms kan je niet alles alleen doen. Ik wil nog even zeggen dat je echt een goede moeder bent, je mag daar echt trots op zijn. Ik hoop dat je snel iets kan vinden qua werk en ik hoop dat het snel beter gaat. Hulp krijgen is echt fijn in zo’n situatie…! <3 knuffel!

  • Bianca
   Auteur
   april 12, 2015 / 9:30 pm

   Dankjewel x

 19. april 14, 2015 / 4:22 pm

  Wat een nare situatie zeg, en ik snap dat je het dan even van je af wilt schrijven (ik heb ook soms zulke momenten, en dat schrijven dat helpt dan al iets).
  Het is misschien niet de beste tip, maar bij kringloopwinkels verkopen ze vaak nog goeie kleding voor een zacht prijsje, je kan eens een keer kijken als je voor Sterre iets nieuws wilt kopen.
  Ik hoop voor je dat je snel een baantje vind!

 20. Angelica Huigen
  april 15, 2015 / 12:40 pm

  Zoo herkenbaar helaas…
  Ik heb ook geen nieuwe tips denk ik dan wat hierboven al is gegeven.
  Dus ik wil je alleen mr even heel veel succes & een knuf geven!

 21. april 17, 2015 / 8:14 pm

  Erg lastige situatie! Ik kan soms ook behoorlijk boos zijn op de situatie als het allemaal gewoon niet zo gaat als ik het wil en ik denk dat dat heel normaal is. Niemands leven is perfect, iedereen heeft ups en downs 🙂

 22. april 20, 2015 / 2:25 pm

  herkenbaar hoor, ik heb dan geen opgroeiende dochter maar wel andere dingen. Gelukkig heb ik sinds deze week wel een baantje in de ochtend en die opmerking als je wilt werken is er overal werk heeft hier ook voor 4,5 maand niet opgedaan helaas. En iedereen mag wel eens down zijn toch? Sterkte x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge