Nieuwe artikelen:

  • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

    Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
  • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

    Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
  • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

    Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

    Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
  • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

    KAYA Sieraden Urban Chic collectie
  • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

    Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
  • Zo vind je de ideale kapster 

    Zo vind je de ideale kapster 
  • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

    Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
  • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

    Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
  • Montblanc Signature Eau de Parfum

    Montblanc Signature Eau de Parfum

VOOR HET EERST ZELF LASAGNE MAKEN

VOOR HET EERST ZELF LASAGNE MAKEN

Ik of eigenlijk wij zijn dol op lasagne, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dit altijd kant-en-klaar koop. Omdat ik niet zo’n keukenprinses ben kies ik toch snel voor de makkelijke manier. Tot dat ik vorige week een recept tegenkwam op de website van HelloFresh, lasagne met spinazie…lekker! Maar omdat ik ook rekening moet houden met mijn dochter en vriend (die vinden de combinatie van lasagne met spinazie niet zo’n succes), heb ik een andere variant gemaakt.

Omdat ik spontaan op het idee kwam van dit artikel en het al vroeg donker is, heb ik niet echt de foto kwaliteit die jullie misschien van mij gewend zijn. En ik ben dit keer niet alleen de keuken ingedoken, mijn dochter Sterre wilde ook graag eens helpen…samen koken is een stuk gezelliger!


Lasagne met groenten en chorizo (dit recept is voor ongeveer 4 personen):

– 350 gram rundergehakt
– Fijne roerbak groenten
– Champignons
– Lasagnebladen (ik gebruik de sojabonen lasagnebladen van Risenta)
– 500ml gezeefde tomatensaus
– Bechamelsaus
– Chorizo plakjes
– Geraspte kaas
– Peper, snufje zout en een teentje knoflook

Terwijl dat Sterre aan de slag gaat met het snijden van de champignons, bak ik het rundergehakt goudbruin en voeg ik daaraan een teentje knoflook, snufje zout en peper toe. Het is dan tijd om de fijne roerbakgroenten, gesneden champignons  erbij te doen en na een paar minuten bakken is het tijd voor de 500ml gezeefde tomatensaus. Ik heb dit nog een paar minuten laten pruttelen tot ik dacht “nu zal het wel goed zijn” 😉 Ondertussen heb ik de bechamelsaus ook een beetje verwarmd in een pannentje.


Omdat dit recept voldoende is voor vier personen gebruik ik twee kleine ovenschalen, zo hebben Sterre en ik twee dagen lekker lasagne. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een grote ovenschaal te gebruiken.

Je begint met een laagje tomatensaus, daarna de lasagnebladen, laagje bechamelsaus en daar overheen plakjes Chorizo. Zo ga je door tot de ovenschaal vol zit, je eindigt met de tomaten saus met groenten en daar overheen gaat de geraspte kaas.

Na ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, is het tijd om lekker te gaan eten…eet smakelijk <3

Helaas heb ik dus geen perfecte food foto’s maar ik kan je wel zeggen dat Sterre en ik hebben zitten smullen. Zelf lasagne maken is helemaal niet zo moeilijk en veel lekkerder. Natuurlijk kan je de roerbakgroenten vervangen voor bijvoorbeeld spinazie (zoals het recept waardoor ik geïnspireerd raakte). De plakjes Chorizo zijn trouwens écht een aanrader, dit ga ik onthouden voor de volgende keer.

 

post signature

Volg:

7 Reacties

  1. Tonnia
    november 13, 2018 / 7:23 am

    lekker hoor gezellig samen koken

  2. chucky1012
    november 13, 2018 / 1:16 pm

    Gezellig dat jullie samen hadden gekookt ?

    Xoxo

  3. november 13, 2018 / 4:23 pm

    Foodfoto’s vind ik sowieso altijd een vak apart. Ik maak wel eens een foto als wij uit eten zijn of althans dat probeer ik, maar bij mij lijkt dat dan nergens naar. ‘HOE DAN’, denk ik dan alleen maar. Maar goed, daarom ben ik dus ook geen foodblogger geworden;-) Ik vind dit wel een leuk en inspirerend artikel. Ik zeg; vaker doen! Ik ben dol op lasagne en wij eten het dan ook regelmatig.
    bychristiana onlangs geplaatst…Onze nieuwe deuren & tips voor het plaatsen en vervenMy Profile

  4. Jolijn
    februari 6, 2019 / 9:41 am

    Mmmm, deze ga ik vanavond proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge