Follow:
Gewoon dagelijks, Persoonlijk

IK VERZAMEL | DE SYLVANIAN FAMILIES VERZAMELING VAN MAAIKE

Vandaag het tweede deel van de nieuwe rubriek “Ik verzamel…”. In deze rubriek komen artikelen online van diverse mooie/leuke/bijzondere verzamelingen, die even heerlijk in het zonnetje worden gezet. Vandaag gaat het om de Sylvanian Families verzameling van Maaike!


Mijn naam is Maaike en ik ben 28 jaar. Ik spaar al een lange tijd edelstenen en mineralen, maar ook allerlei schattige dingen. Sinds een aantal maanden is daar iets nieuws bijgekomen, namelijk de Sylvanian Families. Veel mensen weten niet wat dat is en omdat het best bijzonder is dat een volwassen iemand dat spaart, wil ik er graag wat over vertellen.

Sylvanian Families bestaat sinds 1985 en komt uit Japan. Het is nostalgisch speelgoed dat allerlei leeftijden aantrekt. Zo is het in Japan bijvoorbeeld een stuk normaler als je als volwassene van schattige dingen houdt. Sylvanian Families houdt zich bezig met liefde, natuur en familie. Je kunt je eigen poppenhuizen inrichten met ontzettend veel materiaal.


Ik heb de Sylvanian Families leren kennen van een kennis, ze sprak er over en liet wat foto’s zien. Ik vond het leuk om er wat over te horen, maar het deed me niet veel. Totdat ik bijna een jaar geleden in een speelgoed winkel kwam en de Sylvanian Families zag staan. Ze zagen er toch een stuk leuker uit dan ik dacht. Ik nam de eenhoorn familie en een televisie mee, maar ik besloot om het daarbij te laten en niet te gaan sparen. Toch liep dit heel anders toen ik bij mijn kennis kwam en haar verzameling zag staan. Ik was gelijk enthousiast. Ik kwam er achter dat er ook een koala familie bestaat. Laat ik nou toevallig gek zijn van koala’s! Deze familie heb ik van mijn vriend gekregen. Maar er zijn ook vele andere families, zoals de konijn, de poedel, de egel, de kat, de zeeotter en nog veel meer!

Naast dat je verschillende huizen in kunt richten, met zelfs een wc en een badkamer, heb je ook auto’s voor de families, er zijn baby’s en tweelingen waar je uit kunt kiezen. Je kunt zelfs een vakantieplek maken voor de families. Of een winkel centrum met daarbij ook een streektandarts en een streekdokter. Je kunt het zelf zo uitgebreid maken als je zelf wil!


Ik heb sinds een tijdje het gezellig startershuis met daarin de koala familie. Ik gebruik soms ook andere kleine details voor poppenhuizen die niet van Sylvanian Families zelf zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld twee huisdieren van het merk Trudi. Een hond en een kat. Dat vind ik wel leuk. Dieren die zelf huisdieren hebben. De kleine details vind ik zo leuk aan de Sylvanian Families. Overal is aan gedacht. Ik vind het alleen wel jammer dat de families in Europa geen grip handjes hebben, in Japan hebben families dit wel. En dat is veel leuker, want dan kunnen ze allerlei dingen vasthouden.

Over een tijdje ga ik het verlicht herenhuis aanschaffen en het leuke hiervan is, is dat ik mijn gezellig startershuis hieraan kan koppelen. Op deze manier heb ik dan een heel groot huis. Ook ga ik dan de muren behangen en gordijntjes maken voor in het huis.

Mijn vrienden en familie vinden het altijd leuk en bijzonder om mijn koala familie in hun knus huisje te komen bezichtigen. En ik? Ik word er helemaal blij van!

Maaike bedankt voor het delen van jouw Sylvanian Families verzameling! Neem zeker ook eens een kijkje op haar website Maaikiesworld.nl.

Heb jij ook een mooie/leuke/bijzondere verzameling? Denk aan bijvoorbeeld: mokken, jurken, nagellak, merchandise, poppen…enzovoort! En wil jij die ook graag delen, stuur dan een e-mail naar info@pinkit.nl en wie weet komt jouw verzameling ook op Pinkit.nl te staan.

post signature

 

Share on
Leave a comment

Nog meer artikelen:

9 Comments

 • Reply Beautycutiestyle

  ∩_∩ Mijn zus had beren hiervan en ik konijnen! Leuk om te zien dat ze er tegenwoordig ook nog zijn ღ

  maart 28, 2017 at 8:08 am
 • Reply chucky1012

  Zo een mooie verzameling!
  Ik zal een kijkje nemen op haar website….

  Xoxo

  maart 28, 2017 at 8:33 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Wat leuk zeg! Ik kende dit nog helemaal niet. Ik vind het een lieve familie om te zien!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe houd je je aan je budget?My Profile

  maart 28, 2017 at 10:51 am
 • Reply Sonja

  De watte? Ik had echt even een momentje van waar gaat dit over? Maar het is hartstikke leuk! Ooooooh het roept een kleine Sonja in mij op! Leuke verzameling!
  Sonja onlangs geplaatst…Een nieuwe bril hoeft niet duur te zijn! | Brillaro.nlMy Profile

  maart 28, 2017 at 2:02 pm
 • Reply Jouvence

  Wat ontzettend leuk!
  Jouvence onlangs geplaatst…Maybelline Baby Lips limited edition: Pop ArtMy Profile

  maart 29, 2017 at 9:04 pm
 • Reply Maaike

  Wat leuk om mijn post terug te lezen 😀

  maart 29, 2017 at 11:52 pm
 • Reply Birgit Bettina

  Haha, grappig om te lezen 🙂 Ik ben dus die kennis en voel me vereerd om hierin genoemd te worden. Leuk stukje!

  maart 30, 2017 at 12:35 am
 • Reply Milotte

  Wat een mooie verzameling.

  april 30, 2017 at 9:51 pm
 • Reply Danielle

  Ik spaar ze ook al een tijd en ben 37, ik heb een groot lundby huis erbij en ben vooral gek op de baby’tjes. Ben blij te zien dat er meer volwassenen zijn die ze niet kunnen weerstaan 🙂

  oktober 27, 2017 at 10:36 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  KIDS | PLAY-DOH TOUCH – BRENG ZE TOT LEVEN STUDIO

  Play-Doh is natuurlijk al jaren populair bij zowel kids als volwassenen, en ook hier in huis hebben wij diverse sets....

  Sluiten