Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

Schoenen kopen voor opgroeiende kids kan een lastige bezigheid zijn. Want natuurlijk wil je hun voetjes het beste van het beste bieden, maar het is toch ook wel fijn als die schoenen er een beetje leuk uitzien. Dat is exact waarom sneakers de beste schoenen voor kinderen zijn, en waarom je daar de plank eigenlijk niet mee kunt misslaan. Hieronder zetten we graag even verder voor je op een rijtje waarom het altijd verstandig is om voor sneakers te kiezen.

Ze gaan lang mee

Kinderen kunnen behoorlijk ruw met hun schoenen omgaan. Ze stampen ermee door plassen, rennen rond in het zand en schoppen graag nog weleens tegen een balletje. Gelukkig zijn sneakers specifiek gebouwd om lang mee te gaan, waardoor ze de constante slijtage die ze te verduren krijgen gemakkelijk kunnen weerstaan. Tegen de tijd dat ze wel kapot gaan, is je kind vast toch alweer aan een nieuw paar toe – zo hard groeien die voeten wel. En de echte rouwdouwer wordt altijd blij van een paar stoere jongens sneakertjes, toch?

Ze ondersteunen de ontwikkeling van de voet

Niet alleen wil je natuurlijk dat een paar kinderschoenen lang meegaat, het moet natuurlijk ook de ontwikkeling van de voet ondersteunen. Zeker voor jonge kinderen is dat extra belangrijk, omdat hun voetjes nog niet automatisch de juiste houding hebben. Met hun dikke zolen bieden de meeste sneakers precies die ondersteuning en stabiliteit die ze nodig hebben, zodat ze later geen voetproblemen krijgen. Daar maak je ook de kinderarts blij mee!

Ze zijn comfortabel

De meeste kinderen hebben een hekel aan het dragen van oncomfortabele schoenen, dus waarom zou je ze dat aandoen? Sowieso wil je al niet dat hun tenen bekneld raken of dat hun voet in een onnatuurlijke houding wordt geduwd, dus kun je die schattige ballerinaatjes misschien maar beter laten staan. Nee, sneakers zijn enorm comfortabel, dempen goed en ondersteunen de voet, zodat de kids er hele dagen lang in kunnen blijven rondrennen en spelen. 

Ze bieden goede grip

Als jouw kiddo nooit stil zit en altijd aan het rennen en springen is, kunnen er natuurlijk weleens wat ongelukjes en valpartijen gebeuren. Natuurlijk is geen enkele schoen foolproof, máár de rubberen zolen van sneakers hebben vaak wel uitstekende grip, zodat ze toch iets minder snel van de sporten van het klimrek afglijden. Dat maakt ze perfect voor op het schoolplein, in de speeltuin en op ieder ander uitstapje dat jullie maar kunnen maken. 

Ze zijn hartstikke stijlvol

We hebben het nu vooral gehad over de praktische voordelen van sneakers, maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat ze ook gewoon hartstikke stijlvol zijn. Ze zijn te koop in eigenlijk alle stijlen, kleuren en ontwerpen die je maar kunt bedenken, zodat de kids er altijd cool bijlopen en kunnen pronken met hun eigen stijl. Ook voor echte meisjes-meisjes zijn er superschattige gympen voor meiden verkrijgbaar, bijvoorbeeld in lief roze of met bloemetjes en diertjes. Dan hoeft ze je ook niet meer te smeken om die hakschoentjes, die stiekem toch wel erg onpraktisch en slecht voor de voet zijn.

Conclusie

Zo zie je maar, sneakers zijn gewoon eigenlijk altijd de allerverstandigste keuze als het gaat om schoenen voor je kids. Ze zijn lekker sturdy, bieden al het comfort dat kleine avonturiers nodig hebben en ze zien er ook nog eens fantastisch uit – want voor iedere stijl bestaat er eigenlijk wel een sneaker. Dus, moeten jullie binnenkort weer eens op schoenenjacht, dan weet je bij welke afdeling jij moet zijn.

Lees ook: Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

Volg: