Nieuwe artikelen:

 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau
 • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

  Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
 • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

  Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

Skincare tips om nog beter met je huid om te gaan

Skincare tips om nog beter met je huid om te gaan

Wil je je skincare routine verbeteren? Dat is altijd een goed idee. Je huid is immers een belangrijk orgaan, daar kun je maar beter goed voor zorgen. Besteed de nodige aandacht en liefde aan je huid: met deze tips lukt dat je.

Zonbescherming is essentieel

Velen van ons weten wel dat zonnebrand aanbrengen van belang is, maar doen dit toch niet vaak genoeg. En dat is hartstikke zonde! Uv-straling heeft namelijk veel impact op je huid, op negatieve wijze. Je krijgt er onder andere rimpels en onzuiverheden van. Bescherm je huid daarom altijd tegen de zon, het liefst op dagelijkse basis. In elk seizoen: ook in de herfst en winter. Kies bijvoorbeeld een dagcrème met SPF, want zo breng je de zonbescherming automatisch iedere dag aan. En breng zeker op zonnige en warme dagen genoeg zonnebrand aan, het liefst meerdere keren per dag. Hoe hoger de SPF, hoe beter. Ga daarom het liefst voor zonnebrand met SPF50. Daarmee word je nog gewoon bruin, mocht dat je wens zijn. Het is een (hardnekkig!) fabeltje dat je geen kleur krijgt als je zonnebrand met SPF50 gebruikt.

Belangrijke basis

Leg een stabiele basis met je skincare routine. Zo is het van belang om de hoofdstappen toe te passen: reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen tegen zonlicht. Houd je het liefst twee maal per dag bezig met je skincare routine, in de ochtend en in de avond. Blijf dit doen, ook op de langere termijn. Gebruik daarbij de juiste producten, met een effectieve werking. Op die manier krijgt je huid de verdiende aandacht. Als je dit nog niet gewend bent, is het in het begin heus even wennen. Maar al snel heb je je routine in de vingers. Daar krijg je een stralende en glowy huid voor terug!

Extra’s in je skincare routine

De basis is dus wat telt: hier houd je je iedere dag weer mee bezig. Maar er zijn bepaalde extra’s die je af en toe uitvoert, als boost voor je huid. Dat voelt goed! Een mooi voorbeeld? Breng eens per week of om de week een gezichtsmasker aan, met gerichte verzorging. Hydrateer je huid, verbeter je huidstructuur of pak specifieke huidproblemen aan: maskers zijn er voor veel gewenste resultaten te vinden. Ook een exfoliator breng je niet dagelijks aan, maar is af en toe welkom ter ondersteuning van de huid. Met exfoliëren verwijder je dode huidcellen: hier krijg je een gladde huid van. Onzuiverheden nemen ook af.

Hydrateren kun je leren

Hydrateren is een van de belangrijkste stappen in je skincare routine. Doe je dit niet? Dan oogt je huid dof en droog. Voed de huid juist liever, met toners, crèmes en serums die passen bij je huidtype. Ook een vette huid kun je voeden, met hydratatieproducten die niet te vettig zijn. Ga daarom bij een vette huid liever voor producten op waterbasis. Bij een droge huid kun je meer producten op oliebasis gebruiken.

Neem reiniging serieus

Naast hydrateren is het reinigen van de huid onmisbaar in je skincare routine. Ga maar eens na hoeveel afvalstoffen zich verzamelen op je huid gedurende de dag: zweet, talg, make-upresten, uitlaatgassen en ga zo maar door. Dat wil je niet in je huid laten trekken. Door je huid iedere ochtend en avond schoon te maken, ben je goed bezig. Je kunt zelfs een dubbele reiniging toepassen: eerst met een reiniger op oliebasis, daarna met een reiniger op waterbasis. Zo geef je al die afvalstoffen echt geen kans meer.

Gerichte verzorging

Tot slot: pas gerichte verzorging toe waar nodig. Wil je puistjes verminderen? Daar zijn speciale producten voor te vinden. Wil je rimpels voorkomen? Dan heb je baat bij anti-aging producten. En zo heeft iedereen weer unieke wensen wat betreft huidverzorging. Houd hier rekening mee, naast het leggen van een goede basis met algemene skincare.

Lees ook: Back to School, de zomervakantie zit er alweer bijna op

Volg:

1 Reactie

 1. september 6, 2023 / 11:14 pm

  Goed artikel, vooral reiniging is bij mij erg belangrijk met mijn onzuivere huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge