Nieuwe artikelen:

 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau
 • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

  Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
 • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

  Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

De voordelen van het hebben van een inloopdouche

De voordelen van het hebben van een inloopdouche

Een inloopdouche is erg populair en wij begrijpen goed waarom. Naast dat het er stijlvol uitziet in je badkamer, heeft een inloopdouche talloze voordelen ten opzichte van een bad of gesloten douche. Of je nu op zoek bent naar extra veiligheid of makkelijk onderhoud, er zijn veel redenen waarom je kiest voor een inloopdouche in je badkamer. In deze blog laten we 5 voordelen zien van een inloopdouche.

Waarom kiezen voor een inloopdouche?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een inloopdouche. Zo is het bijvoorbeeld een veilige optie voor mensen op leeftijd. Ook is een inloopdouche een goede keuze als je van een stijlvolle, strakke badkamer houdt. Zeker wanneer je een kleinere badkamer hebt is, omdat je badkamer hierdoor groter oogt. We hebben alle voordelen van een inloopdouche hieronder op een rijtje gezet. 

Veiligheid

Een inloopdouche is een veilige optie voor mensen van alle leeftijden. Vooral voor ouderen is een inloopdouche veiliger dan het klimmen in en uit een bad of traditionele douche. Er zijn geen hoge drempels of obstakels die verwondingen veroorzaken. Bovendien installeer je douchekranen met grotere handgrepen installeren, zodat het draaien van de kraan eenvoudiger en minder gevaarlijk is. Ook zijn inloopdouches een stuk toegankelijker dan ander soort douches, zeker voor mensen op leeftijd. Je doucht op een hele veilige én comfortabele manier.

Eenvoudig onderhoud

Inloopdouches hebben minder voegen en naden dan traditionele douches. Dit maakt ze veel eenvoudiger schoon te maken en te onderhouden. Je hoeft niet meer uren te schrobben in moeilijk bereikbare hoeken om schimmels, zeepresten en kalkaanslag te verwijderen. Je droogt de ruimte heel makkelijk om schimmel te voorkomen. Het is belangrijk dat de douchekranen regelmatig onderhouden worden om ervor te zorgen dat ze goed werken en niet lekken.

Meer ruimte

Inloopdouches hebben over het algemeen meer ruimte dan andere douches, waardoor ze voor veel mensen comfortabeler zijn om te gebruiken. Bij het ontwerpen en inrichten van de badkamer, houd je gemakkelijk rekening met een inloopdouche. Ook oogt het of de badkamer groter is met een ruimtelijke inloopdouche.

Aantrekkelijke esthetiek

Ten slotte zijn inloopdouches een stijlvolle en aantrekkelijke toevoeging aan elke badkamer. Ze geven een gevoel van ruimte en openheid, wat helpt om de uitstraling van de badkamer te verbeteren. Er zijn tal van douchekranen die beschikbaar zijn om te gebruiken in combinatie met een inloopdouche om zo het juiste uiterlijk te bereiken.

Een inloopdouche biedt veel voordelen ten opzichte van andere douches. Het is een investering voor je badkamer die het zeker waard is.

Lees ook: Skincare tips om nog beter met je huid om te gaan

Volg: