Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

HUIDVERZORGING EN INGREDIËNTEN, WAAR LET IK OP?

HUIDVERZORGING EN INGREDIËNTEN, WAAR LET IK OP?

Ongeveer zes jaar geleden ben ik begonnen met het bloggen over beauty. Dit is ook gelijk de periode dat ik ben begonnen met huidverzorging, letten op de ingrediënten en het opbouwen van een huidverzorgingsroutine. Natuurlijk gebruikte ik wel eens een dagcrème, maar niet dagelijks en het reinigen ging gewoon met water, dat is inmiddels allemaal wel anders…

Wat is mijn huidtype?

In het begin van mijn zoektocht naar fijne huidverzorging, gebruikte ik van alles door elkaar. Maar omdat ik een droge/gevoelige huid heb, was dat natuurlijk niet zo’n slim idee. Daarnaast heb ik ook last van rosacea en in de zomermaanden heb ik juist weer een vettere t-zone. Daarom gebruik ik in de herfst en winter periode het liefst huidverzorging met o.a. hyaluronzuur (dit werkt o.a. hydraterend). Voor mijn lichaam gebruik ik dan graag producten met o.a. shea butter.

Voor mijn werk test ik natuurlijk regelmatig nieuwe huidverzorging en body care, maar ik ben er wel strenger in geworden dat ik alleen producten test die bij mijn huidtype passen. Ook gebruik ik producten minstens vier weken voordat ik er überhaupt iets er over ga schrijven.

Kijk ik naar de ingrediëntenlijst?

Natuurlijk kijk ik ook naar de ingrediëntenlijst van een product, maar dat wilt niet altijd zeggen hoe je huid op een product gaat reageren. Zo kan een product alcohol bevatten en alsnog super werken voor een drogere of gevoelige huid. Of een mega groen en biologisch merk kan ook een totale flop zijn, vaak kom je er pas achter als je iets een tijdje gaat gebruiken.

Welke producten gebruik ik graag?

Mijn favorieten deel ik maandelijks op Pinkit.nl en ook via Instastories, dus het is lastig om te zeggen wat nou absoluut mijn favorieten producten zijn op het gebied van huidverzorging. Daarnaast test ik ook maandelijks weer redelijk wat nieuwe producten die ook weer heel fijn zijn. Het merk Neutrogena vind ik persoonlijk wel een goede aanrader en dan vooral de Hydro Boost lijn. Ik heb daar over ook al een review op Pinkit.nl staan en ik heb ook weer wat andere producten gekocht om te testen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd waar jullie naar kijken bij het kopen van huidverzorging. Check je van te voren de ingrediëntenlijst en of het product ook goed bij je huidtype past?

Misschien ook interessant om te lezen >> Een aantal home spa tips

Volg:

2 Reacties

 1. juni 4, 2020 / 10:07 am

  Ik vind het vooral belangrijk dat een crème goed bij mijn huid past, ik zoek dus altijd specifiek naar producten met hydraterende eigenschappen. Ik kijk zeker naar ingredienten, maar ook geur en textuur vind ik belangrijk. Nieuwe skincare vind ik altijd heel leuk om te ontdekken, terwijl ik met make-up wat meer merkvast ben.
  bychristiana onlangs geplaatst…Sisley Moisturizer with cucumber (Doét komkommer iets voor je huid?)My Profile

 2. juni 6, 2020 / 9:31 am

  Of een product bij mijn huid past (droog en gevoelig, erg fijne combinatie NOT). Ik gebruik alles van Nivea en na het douche, wanneer mijn huid extra droog en rood aanvoelt, gebruik ik een vochtinbrengende creme van de Aldi of Lidl. Ben er nog niet helemaal uit welke van de twee ik het fijnste vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge