Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

LIEGEN WIJ MASSAAL OVER GEKREGEN CADEAUS?!

LIEGEN WIJ MASSAAL OVER GEKREGEN CADEAUS?!

Het is bijna Sinterklaas, dat kan je overal merken omdat iedereen ook bezig is met de cadeaus. Alleen niet iedereen is even blij met zijn/haar cadeau, en met een pokerface zeggen we dan toch massaal ohhh wat een leuk cadeau. Je wilt namelijk niemand kwetsen, maar hoeveel procent denk jij dat mensen over hun cadeau liegt?

Groupon is op onderzoek uit gegaan, en maar liefst 80% van de ondervraagden liegt over zijn/haar cadeau. De kreet “bedankt, wat leuk” terwijl dit niet echt gemeend word…is maar liefst 65%. Toen ik deze statistieken zag, dacht ik echt wauw wat hoog. Dat is best ondankbaar van mensen toch? Ik zou dat nooit doen…ahum wel dus! Helaas komt het wel eens voor dat je tijdens Sinterklaas, Kerstmis (of met een andere gelegenheid) dat je een cadeau krijgt die niet helemaal jouw smaak is. En om de persoon dan niet te kwetsen, gaan mensen liegen. Wat dan eigenlijk ook wel weer logisch is toch? Daarom zijn verlanglijstjes eigenlijk ook wel erg handig, zo weet je een beetje wat de ander graag wilt hebben.

Ongewilde kado’s: wegstoppen of doorgeven?
Wat we doen met kado’s die we eigenlijk niet willen? Volgens Groupon stoppen we die in een kast om vervolgens te vergeten (37%) of geven we ze door aan iemand anders (36%). Ontzettend zonde natuurlijk als je bedenkt hoeveel moeite we elk jaar steken in het verzinnen van een creatief geschenk!

Shop je kado’s op Groupon
Voor wie nog inspiratie zoekt, heeft Groupon tot aan de feestdagen speciale shops live staan. In de shop van Stiekeme Sint vind je allerlei leuke Groupon deals, voor ieder wat wils! En alle deals zijn ook nog eens aantrekkelijk geprijsd, daar kan je vast wel iemand uit je omgeving (of gewoon jezelf haha) mee verrassen.

Een leugentje om best wil is soms niet erg, vooral als je de ander niet wilt kwetsen. Al zijn er ook vast mensen die het gewoon eerlijk face to face zeggen, en daar is natuurlijk ook niks mis mee. Mocht je dit een beetje willen voorkomen? Dan zijn verlanglijstjes en lootjes trekken de oplossing.

Heb jij ook wel eens een cadeau gekregen, waar je stiekem niet zo blij mee was?

post signature
*Dit artikel is in samenwerking met Groupon geschreven.

Volg:

10 Reacties

 1. Tonnia
  november 26, 2016 / 9:04 am

  ja ik heb het ook wel eens gedaan

 2. november 26, 2016 / 12:11 pm

  Haha ja ik heb ook wel eens een cadeau gekregen die ik niet leuk vond. Gelukkig niet vaak want mijn ouders en broertje weten heel goed wat ik leuk vind.

 3. Tamara
  november 26, 2016 / 12:27 pm

  Gelukkig vragen wij hier aan iedereen wat hun wensen, zo kan dit dan worden vermeden. Ik ben een open boek en zou ik zeggen oh wat lief en mooi, terwijl ik vind van niet dan zie je het altijd aan mijn gezicht 🙊🙈 Gelukkig amper voor gevallen … . Maar ik vind het dan beter om het weg te geven dan het verstoppen in uw kast, komt dan toch voor iemand van pas.

 4. november 26, 2016 / 2:04 pm

  Geloof dat bijna niemand echt de plank heeft misgeslagen bij mij. Kan me maar een paar keer herinneren, waren allemaal sieraden. Verder vind ik het meeste wel leuk. Ik draag ze daarvoor te weinig, al heb ik dat toen uit beleefdheid wel best een tijd gedaan.
  Merel onlangs geplaatst…Lees mee #5: mijn favoriete blogs van de afgelopen weekMy Profile

 5. november 26, 2016 / 8:29 pm

  Ik geef anderen altijd cadeautjes, maar van familie krijg ik meestal geld. Daar kunnen ze immers niets mis mee doen. Ik vind dat soms wel jammer, want ik vind het net leuk om cadeautjes open te maken. Al ben ik niet ondankbaar hoor, maar je snapt me wel 🙂 X
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn favoriete design vazenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge