Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

VRAAG OOK JE AIRBNB SERVICEKOSTEN TERUG

VRAAG OOK JE AIRBNB SERVICEKOSTEN TERUG

We kennen het allemaal: een uniek adresje via Airbnb. Dat leuke appartementje voor een stedentripje of die heerlijke villa aan zee. Airbnb is een populair platform, maar wist je ook dat je nu ook Airbnb servicekosten terug kan vragen? Hoe en waarom dat vertel ik in het kort in dit artikel.

Begin 2020 is Airbnb veroordeeld tot het terugbetalen van de onterecht aan de huurders gerekende servicekosten. Dit heb je vast wel de afgelopen maanden in het nieuw online of offline voorbij zien komen. Airbnb rekent die servicekosten namelijk ook al aan de verhuurder. Zo brengt het populaire verhuurplatform dubbel kosten in rekening. En dat, zo oordeelde de rechtbank begin dit jaar, is in strijd met de wet.

Vaak tijdens het boeken ben je zo enthousiast bezig dat je niet echt oplet wat precies de servicekosten zijn en waarom je die moet betalen. Tenminste dat is mijn eigen persoonlijke ervaring, dan ben ik voornamelijk enorm toe aan vakantie of een weekendje weg. Maar nu is het natuurlijk de vraag hoe je deze servicekosten weer terug kan vorderen van Airbnb?

Hoe kan ik de servicekosten van Airbnb weer terug vorderen?

Eigenlijk is het heel makkelijk om met stichting servicekosten airbnb een verzoek in te dien voor de teruggave van je servicekosten. Het enige wat je moet doen is het downloaden van de facturen en samen met je gegevens de bestanden uploaden op de website. Servicekostenterug.nl controleert vervolgens de boekingen en gaat voor je aan de slag. Als ik het goed heb begrepen raden zij aan alle boekingen die je ooit via Airbnb hebt gemaakt op te sturen. Dit omdat er nog bepaald moet worden hoeveel jaar je er nog recht op hebt. Je kan dus maar beter meteen alles opsturen. Het bedrijf vordert namens jou de kosten terug bij Airbnb. Als het ze niet lukt de kosten terug te vorderen, betaal je ook niets. Als het ze wel lukt vragen ze een percentage van 25% voor het terugvorderen. Je kan er dus alleen maar op vooruit gaan.

Nog even een tip: Wil je ook je servicekosten terug? Dan is het van belang dat je je zaak zo snel mogelijk aanmeldt. De boekingen kunnen namelijk verjaren waardoor je geld kan mislopen. 

Het ligt er dus per boeking aan hoeveel geld je terug kan krijgen, maar het is zonde als je hiermee niet aan de slag gaat toch? Van dat geld kan je bijvoorbeeld ook wat anders leuks kopen of weer gebruiken voor een weekendje weg.

Wisten jullie al dat je de servicekosten van Airbnb terug kan vorderen?

Misschien ook interessant om te lezen >> Mooie sieraden om te geven tijdens de feestdagen

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge