Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

VRAAG OOK JE AIRBNB SERVICEKOSTEN TERUG

VRAAG OOK JE AIRBNB SERVICEKOSTEN TERUG

We kennen het allemaal: een uniek adresje via Airbnb. Dat leuke appartementje voor een stedentripje of die heerlijke villa aan zee. Airbnb is een populair platform, maar wist je ook dat je nu ook Airbnb servicekosten terug kan vragen? Hoe en waarom dat vertel ik in het kort in dit artikel.

Begin 2020 is Airbnb veroordeeld tot het terugbetalen van de onterecht aan de huurders gerekende servicekosten. Dit heb je vast wel de afgelopen maanden in het nieuw online of offline voorbij zien komen. Airbnb rekent die servicekosten namelijk ook al aan de verhuurder. Zo brengt het populaire verhuurplatform dubbel kosten in rekening. En dat, zo oordeelde de rechtbank begin dit jaar, is in strijd met de wet.

Vaak tijdens het boeken ben je zo enthousiast bezig dat je niet echt oplet wat precies de servicekosten zijn en waarom je die moet betalen. Tenminste dat is mijn eigen persoonlijke ervaring, dan ben ik voornamelijk enorm toe aan vakantie of een weekendje weg. Maar nu is het natuurlijk de vraag hoe je deze servicekosten weer terug kan vorderen van Airbnb?

Hoe kan ik de servicekosten van Airbnb weer terug vorderen?

Eigenlijk is het heel makkelijk om met stichting servicekosten airbnb een verzoek in te dien voor de teruggave van je servicekosten. Het enige wat je moet doen is het downloaden van de facturen en samen met je gegevens de bestanden uploaden op de website. Servicekostenterug.nl controleert vervolgens de boekingen en gaat voor je aan de slag. Als ik het goed heb begrepen raden zij aan alle boekingen die je ooit via Airbnb hebt gemaakt op te sturen. Dit omdat er nog bepaald moet worden hoeveel jaar je er nog recht op hebt. Je kan dus maar beter meteen alles opsturen. Het bedrijf vordert namens jou de kosten terug bij Airbnb. Als het ze niet lukt de kosten terug te vorderen, betaal je ook niets. Als het ze wel lukt vragen ze een percentage van 25% voor het terugvorderen. Je kan er dus alleen maar op vooruit gaan.

Nog even een tip: Wil je ook je servicekosten terug? Dan is het van belang dat je je zaak zo snel mogelijk aanmeldt. De boekingen kunnen namelijk verjaren waardoor je geld kan mislopen. 

Het ligt er dus per boeking aan hoeveel geld je terug kan krijgen, maar het is zonde als je hiermee niet aan de slag gaat toch? Van dat geld kan je bijvoorbeeld ook wat anders leuks kopen of weer gebruiken voor een weekendje weg.

Wisten jullie al dat je de servicekosten van Airbnb terug kan vorderen?

Misschien ook interessant om te lezen >> Mooie sieraden om te geven tijdens de feestdagen

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge