Bianca’s Faves

Nieuwe artikelen:

 • L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum

  L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum
 • Lancôme X Emily in Paris collectie

  Lancôme X Emily in Paris collectie
 • 7 Beauty favorieten van dit moment #19

  7 Beauty favorieten van dit moment #19
 • Shop tip | Douglas Collection gift sets

  Shop tip | Douglas Collection gift sets
 • Drie nieuwe Rimmel London lanceringen

  Drie nieuwe Rimmel London lanceringen
 • Weekendje weg: welke kledingstukken neem je allemaal mee?

  Weekendje weg: welke kledingstukken neem je allemaal mee?
 • BE Creative Make Up Frosted Flakes collectie

  BE Creative Make Up Frosted Flakes collectie
 • Mijn fashion winter wishlist

  Mijn fashion winter wishlist
 • Huda Beauty Rose Quartz Eyeshadow Palette & Face Gloss

  Huda Beauty Rose Quartz Eyeshadow Palette & Face Gloss
 • Weekly Diary week 45 2021

  Weekly Diary week 45 2021

VRAAG OOK JE AIRBNB SERVICEKOSTEN TERUG

VRAAG OOK JE AIRBNB SERVICEKOSTEN TERUG

We kennen het allemaal: een uniek adresje via Airbnb. Dat leuke appartementje voor een stedentripje of die heerlijke villa aan zee. Airbnb is een populair platform, maar wist je ook dat je nu ook Airbnb servicekosten terug kan vragen? Hoe en waarom dat vertel ik in het kort in dit artikel.

Begin 2020 is Airbnb veroordeeld tot het terugbetalen van de onterecht aan de huurders gerekende servicekosten. Dit heb je vast wel de afgelopen maanden in het nieuw online of offline voorbij zien komen. Airbnb rekent die servicekosten namelijk ook al aan de verhuurder. Zo brengt het populaire verhuurplatform dubbel kosten in rekening. En dat, zo oordeelde de rechtbank begin dit jaar, is in strijd met de wet.

Vaak tijdens het boeken ben je zo enthousiast bezig dat je niet echt oplet wat precies de servicekosten zijn en waarom je die moet betalen. Tenminste dat is mijn eigen persoonlijke ervaring, dan ben ik voornamelijk enorm toe aan vakantie of een weekendje weg. Maar nu is het natuurlijk de vraag hoe je deze servicekosten weer terug kan vorderen van Airbnb?

Hoe kan ik de servicekosten van Airbnb weer terug vorderen?

Eigenlijk is het heel makkelijk om met stichting servicekosten airbnb een verzoek in te dien voor de teruggave van je servicekosten. Het enige wat je moet doen is het downloaden van de facturen en samen met je gegevens de bestanden uploaden op de website. Servicekostenterug.nl controleert vervolgens de boekingen en gaat voor je aan de slag. Als ik het goed heb begrepen raden zij aan alle boekingen die je ooit via Airbnb hebt gemaakt op te sturen. Dit omdat er nog bepaald moet worden hoeveel jaar je er nog recht op hebt. Je kan dus maar beter meteen alles opsturen. Het bedrijf vordert namens jou de kosten terug bij Airbnb. Als het ze niet lukt de kosten terug te vorderen, betaal je ook niets. Als het ze wel lukt vragen ze een percentage van 25% voor het terugvorderen. Je kan er dus alleen maar op vooruit gaan.

Nog even een tip: Wil je ook je servicekosten terug? Dan is het van belang dat je je zaak zo snel mogelijk aanmeldt. De boekingen kunnen namelijk verjaren waardoor je geld kan mislopen. 

Het ligt er dus per boeking aan hoeveel geld je terug kan krijgen, maar het is zonde als je hiermee niet aan de slag gaat toch? Van dat geld kan je bijvoorbeeld ook wat anders leuks kopen of weer gebruiken voor een weekendje weg.

Wisten jullie al dat je de servicekosten van Airbnb terug kan vorderen?

Misschien ook interessant om te lezen >> Mooie sieraden om te geven tijdens de feestdagen

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge