Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

TIPS VOOR ALS JE OP VAKANTIE GAAT MET JE HOND

TIPS VOOR ALS JE OP VAKANTIE GAAT MET JE HOND

Elk jaar kijk ik weer uit naar onze vakantie en ook dit keer zit ik de weken weer af te tellen. Maar hoe leuk is het als je op vakantie gaat en dat je hond gewoon mee zou kunnen gaan? In dit artikel deel ik een aantal tips, persoonlijke ervaringen en ben ik ook benieuwd naar jullie ervaringen…

Ons hondje Fee (mijn dochter Sterre heeft haar naam bedacht) is bijna 9 jaar en zij is een boomer/maltezer kruising. Fee is een kleinere hond, makkelijk mee te nemen en zij vind eigenlijk alles wel prima. Wij nemen haar niet bij elke vakantie mee, maar 9 van de 10 keer gaat zij ook gewoon gezellig met ons mee.

Is een hond wel welkom?

Als je een vakantie gaat boeken is de eerste stap natuurlijk, controleren of huisdieren welkom zijn. In Nederland heb je diverse vakantiehuizen waar dit gewoon mogelijk is en ik las hier dat er in het buitenland ook een divers aanbod is.

Neem vertrouwde items van je huisdier mee

Kinderen nemen graag hun favoriete speelgoed en/of knuffel mee op vakantie, voor een hond kan dit net zo vertrouwd werken. Pak dus wat favoriete speeltjes in, neem de hondenmand/kussen mee en zo zijn er vast nog wel wat items te bedenken die je kan inpakken.

Zijn de reisdocumenten en vaccinaties in orde?

Als je naar het buitenland gaat (trouwens ook in Nederland zijn vaccinaties belangrijk), zijn de juiste reisdocumenten en ook vaccinaties erg belangrijk. Wederom net zoals bij mensen, zijn dit punten waar je ook bij een hond aan moet denken. Dit was ik trouwens de eerste vakantie bijna vergeten en zo kon ik last minute nog even voor een spoed afspraak naar de dierenarts…dat was een wat duurdere rekening #eigenschuld.

Onderweg even de pootjes strekken!

Deze tip is vooral belangrijk als je met een auto op vakantie gaat, in het vliegtuig gaat dit namelijk een beetje lastig 😉 Als je een lange autorit maak wil je zelf ook wel eens stoppen om naar de w.c. te gaan of om wat te eten/drinken, dit is voor een hond natuurlijk net zó belangrijk. Ga tussendoor voldoende wandelen, laat je hond ook goed water drinken en trakteer tussendoor op wat lekkers (ik heb tijdens de autoreis een zakje met brokjes in het dashboardkastje liggen).


Eenmaal op plaats van bestemming? Dan is het tijd om lekker te genieten van jullie vakantie samen. Hou er wel rekening mee dat sommige honden even aan hun nieuwe omgeving moeten wennen. Ze kunnen zich daarom wat onrustig gedragen, per ongeluk plassen of een beetje angstig zijn. Met wat extra liefde, knuffels en een fijne wandeling went de nieuwe omgeving vaak sneller en is het tijd om héérlijk te ontspannen!

Misschien ook interessant om te lezen:
Chanel Rouge Allure Liquid Powder
7 Beauty favorieten van dit moment #8
4 Dingen die ik graag alleen doe

Volg:

2 Reacties

 1. november 12, 2019 / 8:38 am

  Nou ja! Ik heb nou nooit geweten dat jullie een hond hebben! Haha, wat gek eigenlijk, dat ik dat niet wist. Wij sinds kort natuurlijk ook en we hebben inderdaad al rond gekeken voor hondvriendelijke hotels;-)
  bychristiana onlangs geplaatst…Unboxing Diptyque adventskalender 2019My Profile

 2. Anja
  november 12, 2019 / 1:34 pm

  Wij hebben 2 honden en op vakantie gaan is en blijft een lastig dingetje. Vaak doen we het zo dat we de honden thuislaten en ervoor zorgen dat iemand voor de honden zorgt. Komt sowieso omdat mijn hond door artrose niet goed kan lopen en lang rijden vind ze niet fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge