Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

Tips om een kleine ruimte praktisch in te richten

Tips om een kleine ruimte praktisch in te richten

Woon jij in een (studenten)kamer of kleine studio? Dan zul je merken dat het soms lastig is om de ruimte gezellig én praktisch in te richten. Toch moet dit zeker kunnen; het is niet voor niets dat tiny houses opeens zo populair zijn. Een kleine woning heeft namelijk ook zo z’n charmes! Wil je jouw ruimte praktisch inrichten? Gebruik dan de tips in deze blog!

Ga de hoogte in

Wanneer je een kleine ruimte hebt is het slim om de hoogte in te gaan. Er is namelijk boven je hoofd ook nog genoeg ruimte om te benutten. Hoe je dit doet? Denk maar eens aan een boekenkast die je laat doorlopen tot het plafond. Je zou er ook voor kunnen kiezen om alleen verlichting aan het plafond te bevestigen, zodat je op de vloer weer ruimte vrijhoudt om iets anders neer te zetten. Als je de ruimte boven je hoofd ook bij de kamer betrekt zul je zien dat je opeens meer mogelijkheden hebt. 

Benut loze ruimte

Loze ruimte in een toch al kleine ruimte? Dat is er zeker! Net als de ruimte boven je hoofd zul je, wanneer je goed kijkt, opmerken dat er meer loze ruimte is dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld schuine wanden of onhandige hoekjes in de kamer? Kijk dan of je die plekken alsnog kunt benutten. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een wasrek of strijkplank op zo’n plek neerzetten zonder dat iemand er last van heeft.

Stel prioriteiten

Eerlijk is eerlijk; als je in een kleine ruimte woont moet je prioriteiten stellen. Je kunt nou eenmaal niet alles kwijt wat je zou willen. Als je voor jezelf duidelijk hebt wat je sowieso nodig hebt en dit een plek geeft, zul je merken dat je sneller rust in de ruimte – en in je hoofd – creëert. Heb je die droger bijvoorbeeld echt nodig of red jij je ook prima met een waslijn of handdoekenrek? Hetzelfde geldt voor de meubels; dat ene bijzettafeltje ziet er misschien erg leuk uit, maar als je het niet per se nodig hebt is het slim om hem gewoon uit de ruimte weg te laten.

Creëer genoeg opbergruimte

Als je genoeg opbergruimte hebt zul je minder spullen hebben rondslingeren. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken. Heb je nu twee aparte kasten voor je kleding en je handdoeken? Het kan dan slim zijn om dit allemaal in één kast neer te leggen. Dan heb je weer op een andere plek in de kamer ruimte om bijvoorbeeld een opbergbox neer te zetten. Wat ook handig is, is om opbergbakken op wieltjes voor onder je bed aan te schaffen. Dit kan een hoop schelen wanneer het gaat om opbergruimte!

Lees ook: De Checklist – Sophia Money-Coutts

Volg: