Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

De Checklist – Sophia Money-Coutts

De Checklist – Sophia Money-Coutts

Ik ben de afgelopen weken met mijn neus in de boeken gedoken, inmiddels heb ik al een aantal boeken uitgelezen…zo ook De Checklist geschreven door Sophia Money-Coutts. Voor de oplettende Instagram kijker, dit boek heb ik gisteren binnen gekregen in een paar uur tijd uitgelezen, dat wilt dan al wel wat zeggen toch?!

Synopsis ‘De Checklist’

Florence is woest nadat haar stiefmoeder een afspraak voor haar heeft gemaakt bij een zogenaamde ‘love coach’. Hoe komt ze op dat belachelijke idee? Ze mag dan al een tijdje single zijn – nou ja, eigenlijk altijd al, als zeheel eerlijk is – maar ze is hartstikke gelukkig met haar baan in de boekwinkel en haar kat Marmelade. De coach draagt haar op een checklist te maken: waaraan moet haar perfecte man voldoen? En dus schrijft ze op: 

Houdt van katten? 
Is net zo sexy als James Bond? 
Heeft een aardige moeder? 

Onmogelijk natuurlijk. Maar dan komt er een knappe blonde man in de winkel een boek voor zijn moeder kopen. Rory blijkt vreemd genoeg aan al haar eisen te voldoen, maar is hij ook echt de ware? 

Ik ben de afgelopen weken met mijn neus in de boeken gedoken, inmiddels heb ik al een aantal boeken uitgelezen...zo ook De Checklist geschreven door Sophia Money-Coutts. Voor de oplettende Instagram kijker, dit boek heb ik gisteren binnen gekregen in een paar uur tijd uitgelezen, dat wilt dan al wel wat zeggen toch?!

De Checklist gaat over het verhaal van Florence Fairfax, zij is 30+ en heeft nog nooit écht een relatie gehad. Ze woont samen met haar twee halfzussen en haar kat Marmelade. Op aandringen van haar stiefmoeder gaat Florence (met tegenzin) op bezoek naar een liefdescoach. Tijdens haar eerste sessie maakt ze in opdracht een lijstje, waar haar “perfecte” man aan moet voldoen. Niet veel later komt er een man op haar werk (Florence werkt bij een boekhandel) en hij komt wel erg overeen met haar lijstje…maar is hij wel dé perfecte partner?

Het genre is een roman en daar ben ik sowieso al dol op, dit boek heb ik ook vanwege het leuke verhaal binnen een paar uur uitgelezen. Naast de romantiek bevat het namelijk ook humeur. De personages leer je steeds beter kennen, zo kan je zelf ook een goed beeld van alles vormen. Ik moest alleen even wennen aan het eerste hoofdstuk, die voelde wat “langer” aan…maar zo baalde ik stiekem wel een beetje dat het laatste hoofdstuk zo weer wat afgelopen. Qua design ziet de cover er mooi uit en verder zitten er geen andere illustraties in het boek zelf.

Mocht je gek zijn op feelgood verhalen, dan is De Checklist absoluut aan aanrader. Het verhaal is luchtig, leest gemakkelijk en zorgt voor een glimlach op je gezicht. Stiekem hoop ik dat er een verfilming gaat komen van dit boek…

Extra informatie:

De Checklist – Sophia Money Coutts
Uitgeverij HarperCollins
ISBN: 978-94-027-0883-7
Prijs: €17,99 o.a. te koop bij Bol.com
Paperback, 416 bladzijdes & 11 hoofdstukken

Lees ook: Squalan Rose Quartz Facial Roller

Volg:

2 Reacties

 1. Amanda
  januari 31, 2022 / 12:42 pm

  Leuke tip gaat op mijn TBR lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge