Nieuwe artikelen:

 • Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn

  Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn
 • Romance Book Haul + WIN

  Romance Book Haul + WIN
 • Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer

  Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer
 • By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette

  By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette
 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

Nog meer tips om te bloggen

Nog meer tips om te bloggen

Inmiddels ben ik alweer ruim 8 jaar aan het bloggen en ik heb ook al wat tips gedeeld in de afgelopen jaren. Maar omdat ik ook een flink aantal nieuwe volgers en lezeressen heb, is het weer tijd om wat tips te gaan delen. Want is bloggen dood? Hoe begin je een blog en waar moet je rekening mee houden? Is het niet handiger om te focussen op Instagram? Dit soort vragen krijg ik dagelijks en daarom dacht ik…het is tijd om weer wat blogtips te gaan verzamelen.

Zorg voor goed internet

Laat ik bij het belangrijkste beginnen en dat is zorg dat je goed internet hebt. Of je nou gaat bloggen of content maakt voor Instagram, een stabiele en sneller verbinding heb je voor beide nodig. Wij hebben sinds een aantal maanden aan glasvezel abonnement en dit is een hele fijne vooruitgang. Het internet is zo snel! Niet alleen met uploaden, maar ook downloaden voor grotere bestanden is zo gepiept. Ons internet was niet bijzonder snel en vaak zorgde dat voor irritaties bij mij, omdat ik ook best wel grote documenten per e-mail ontvang (persberichten, foto’s enzovoort). Sinds de aansluiting op het glasvezel gaat alles sneller en beter, dus begin bij een goede basis en zorg voor goed en vooral stabiel internet.

Klopt de uitspraak bloggen is dood?

Iedereen kent de uitspraak denk ik wel dat bloggen dood is, maar ik ben het daar nog steeds niet mee eens. Maar eerlijk is eerlijk…ik merk wel dat bedrijven de focus meer leggen op Instagram. Ook al ben ik daar ook actief, mijn hoofdfocus is en blijft Pinkit.nl. Verdien ik nog steeds geld met bloggen? Ja! Maar net zoals bij elke ZZP-er heb ik maanden die lekker verdienen en mindere maanden. Ik blog nog steeds, omdat ik het zelf leuk vind om te doen en ik merk aan mijn statistieken dat er vanuit de lezers-kant nog steeds vraag naar is. Het is ook best zonde dat zoveel blog collega’s inmiddels ook gestopt zijn.

Zorg voor de juiste apparatuur

Naast bijvoorbeeld glasvezel en een fijne webhost, heb je ook andere apparatuur nodig om aan de slag te gaan. Voor het bloggen heb je een computer/laptop nodig en voor het maken van de foto’s een camera. Inmiddels maak ik alle foto’s met mijn iPhone en raak ik mijn systeemcamera bijna nooit meer aan. Voor Instragram komt er misschien nog wat meer bij kijken zoals eventuele presets, statief en accessoires voor foto’s. Met elk budget kan je creatief aan de slag, je hoeft helemaal niet allemaal dure apparaten te kopen voor een Instagram foto of voor een blog artikel.

Blijf dicht bij jezelf

Mijn belangrijkste advies voor bloggers/content creators is, blijf dicht bij jezelf. Het is soms best surreal wat er allemaal kan gebeuren als je in de belangstelling komt te staan bij merken en bedrijven. En dat kan een persoon ook doen veranderen. Maar probeer met beide benen op de grond te blijven staan, dat zullen je volgers/lezers veel meer kunnen waarderen. Zo schrijf ik ook alleen maar over onderwerpen die bij mij passen. En zo plaats ik geen foto’s over producten/onderwerpen waar ik niks mee heb. Ik wil sowieso geen reclame uithangbord zijn, daar zit ik niet op te wachten en mijn volgers al helemaal niet.

Wil je gaan beginnen met het starten van een blog? Twijfel je al een tijdje over bloggen of het maken van een Instagram account? Stop met twijfelen en begin gewoon. Verwacht niet dat je binnen een paar maanden al veel bezoekers of volgers hebt, maar begin gewoon omdat je het zelf leuk vind…dan kom de rest wel vanzelf.

Lees ook: Weekly Diary week 40 2021

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge