Nieuwe artikelen:

 • De vernieuwde webshop van Beautywinkel.nl + kortingscode

  De vernieuwde webshop van Beautywinkel.nl + kortingscode
 • Wat trek jij voor leuks aan tijdens de feestdagen?

  Wat trek jij voor leuks aan tijdens de feestdagen?
 • Tip | Trakteer jezelf met een ochtendjas deze kerst!

  Tip | Trakteer jezelf met een ochtendjas deze kerst!
 • Lifestyle | Een rijstkoker is altijd handig

  Lifestyle | Een rijstkoker is altijd handig
 • Notino.nl Black Friday 2022

  Notino.nl Black Friday 2022
 • Hoe kan je jouw vriendin verrassen in de slaapkamer?

  Hoe kan je jouw vriendin verrassen in de slaapkamer?
 • Madison Kate by Tate James

  Madison Kate by Tate James
 • Top accessoires die elke vrouw zou moeten hebben

  Top accessoires die elke vrouw zou moeten hebben
 • Kylie Cosmetics Kylie Holiday Collection

  Kylie Cosmetics Kylie Holiday Collection
 • Fashion Inspiratie | Protest Sportswear fall/winter 2022 + Kortingscode

  Fashion Inspiratie | Protest Sportswear fall/winter 2022 + Kortingscode

MIJN BLOG TIPS VOOR ZZP-ERS

MIJN BLOG TIPS VOOR ZZP-ERS

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat ik Pinkit.nl heb ingeschreven bij de KVK, mijn tweede eigen bedrijf. Ik ben nog altijd erg blij met de stap die ik heb genomen en regelmatig krijg ik de vraag van collega bloggers of ik nog bepaalde tips heb. In dit artikel wil ik een aantal tips delen, mocht iemand nog aanvullende tips hebben laat die dan zeker achter in een reactie.

Wanneer neem je de KVK stap?

Verdien je maandelijks een leuk bedrag en wil je serieuzers genomen worden als blogger/influencer? Dan is het tijd om de volgende stap te nemen en je in te schrijven bij de KVK en een BTW-nummer aan te vragen (dit kan trouwens ook zonder dat je ingeschreven staat bij de KVK). Hou er wel rekening mee dat er meer komt kijken dan alleen een KVK nummer, zoek dus eerst alles goed uit. Heb je geen idee hoe en wat? Vraag iemand in je omgeving om hulp en via Google kan je gelukkig heel wat informatie vinden.

Zorg voor een goede administratie

Het is voor elke onderneming verplicht om je administratie zo goed mogelijk bij te houden, dit kan o.a. met een online boekhoudprogramma. Hiermee hou je alles netjes bij en vooral overzichtelijk (tip eventuele kosten voor het online boekhoudprogramma kan je weer aftrekken bij de Belastingdienst). Tip: Twijfel je over welk online boekhoudprogramma het beste bij jou past check dan zeker eens Boekhoudprogramma-vergelijken.com eens. Koop je iets voor je bedrijf? Heb je een zakelijke lunch? Ga je met een trein naar een event? Bewaar overal de bonnetjes van. Ook niet geheel onbelangrijk is het openen van een zakelijke rekening en eventuele spaarrekening (daar zet ik het BTW geld op voor de Belastingdienst).

Let op je social media gebruik

Heb je van je favoriete hobby zoals bloggen je werk kunnen maken? Dan is dat natuurlijk super leuk! Hou er wel rekening mee dat vanaf nu je social media kanalen zoals Twitter, Instagram en Facebook zo ook gezien kunnen worden. Bedrijven, PR Bureau’s en eventuele klanten kunnen alles lezen. Er zijn zelfs bedrijven die je eerst een tijdje in de gaten houden en dan eventueel mailen voor een leuke opdracht. Ik weet dat social media leuk is om te gebruiken en vooral om alles te delen, maar denk goed na wat je deel. Mocht je dit toch lastig vinden, dan kan je eventueel een privé account gebruiken voor alle frustratie en grappige berichtjes 😉

Probeer altijd zo netjes mogelijk te antwoorden…

Ik zeg bewust “probeer” want ik heb hier soms ook nog een beetje moeite mee. Krijg je een zakelijke e-mail of bericht via social media voor een eventuele samenwerking en is bijvoorbeeld het bedrag belachelijk laag? Of zijn waar er bepaalde eisen waar je het niet mee eens bent? Probeer dan altijd op een correcte en toch duidelijke manier te reageren. Ontvang je persberichten of heb je net een leuke samenwerking gehad? Bedank die persoon/dat bedrijf dan en wens ze een fijne dag…wie weet nemen ze dan later nog eens contact op voor een samenwerking.

Dit zijn vier belangrijke tips die ik met jullie wilde delen, maar er komt zeker nog een vervolg. Mocht je dus nog een vraag hebben over ZZP-er zijn en bloggen/influencer, laat dan een berichtje achter in een reactie…wie weet ga ik er het volgende artikel mee aan de slag.

 

post signature

Volg:

4 Reacties

 1. Tonnia
  oktober 14, 2018 / 9:29 am

  handig om te weten

 2. chucky1012
  oktober 14, 2018 / 1:52 pm

  Fijne en zeer handige tips 👌
  Goed en duidelijk.

 3. Marie de Jonge
  augustus 12, 2022 / 12:39 pm

  Bedankt voor deze tips voor beginnende ondernemers. Ik zou ook graag een bedrijf willen opstarten maar heb hier veel hulp bij nodig denk ik. Ook het administratieve gedeelte zou ik willen uitbesteden. Ik ga kijken welke programma’s wellicht wat voor mij kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge