Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

LIFESTYLE | MIJN TIPS OM SPORTEN LEUKER TE MAKEN

LIFESTYLE | MIJN TIPS OM SPORTEN LEUKER TE MAKEN

Het is gezond om meerdere keren per week te sporten of dat nou hardlopen is, zwemmen of naar de sportschool gaan. Alleen ontbreekt bij mij en vast ook bij vele andere wel eens de motivatie. Er komen dan meerdere smoesjes te voorschijn om niet te gaan sporten, maar daar heb ik inmiddels een paar tips op gevonden wat mij blijft motiveren om juist wel te gaan sporten. Mocht jij de discipline wel hebben om meerdere keren per week zonder ooit een beetje tegenzin te sporten…deel dan vooral ook jouw tips even in een reactie 😉

Kies een sport die het beste bij je past

Ga jij naar de sportschool, maar vind je er eigenlijk geen bal aan?! Dan is de motivatie binnen enkele weken of misschien wel dagen ver te zoeken. Vind je zwemmen, tennis of hard lopen veel leuker? Kies daar dan voor, als je een sport leuk vind dan ga je er ook met plezier heen en is het makkelijker vol te houden. Dit klinkt als een logische tip, maar toch gaan er genoeg mensen naar een sportschool en dat terwijl ze er eigenlijk niks aan vinden en binnen een half uur weer naar huis gaan…

Ga voor een leuke outfit

Ik ging eerst naar de sportschool in een bij elkaar geraapte outfit, mijn sportbroek was al 8 jaar oud en ook de shirtjes waren aan vervanging toe. Inmiddels heb ik meerdere nieuwe sportbroeken, een goede sport bh en basic sportschoenen. Als je een goede outfit en accessoires hebt dan is dat al het halve begin. Dus zit je bijvoorbeeld op voetbal dan heb je een voetbalshirt nodig en bijvoorbeeld goede Nike voetbalschoenen. Zo heeft elke sport bepaalde “eisen” aan kleding en voor elke budget is er wel iets te vinden.

Welke dag en tijdstip komt het beste uit

Als je een hele dag gewerkt heb en al super moe thuis komt, dan zeg je sneller een sport afspraak af. Ga je gelijk aan het begin van de ochtend dan heb je nog lekker veel energie over (dit moet dan natuurlijk passen met je werk enzovoort). Ik weet van mezelf dat als ik in de middag of avond ga er niks van komt, dus ik ga in de ochtend als ik mijn dochter naar school breng. Er zijn ook genoeg mensen die juist liever in de avond gaan, kijk dus vooral naar welke dagen en tijden het beste voor je uitkomen met je werk en andere privé afspraken.

En heb je een keertje écht geen zin om te gaan? Dan is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar pak het sporten dan z.s.m. gewoon weer op. Ik neem zelf één week per 4-6 weken tijdens mijn menstruatie een pauze van de sportschool, maar ik ga dan thuis oefeningen doen of dagelijks een flink stuk wandelen om toch aan voldoende beweging te komen.

post signature

Volg:

1 Reactie

 1. oktober 25, 2018 / 8:36 pm

  Ja, menstruatie is echt 1 van de dingen waar ik ook merk dat ik minder kracht heb. Verder heb ik een PT en die zorgt voor afwisseling door nieuwe workouts, ik raad dat echt aan.
  Sonja onlangs geplaatst…Een tussenjas? Heb je die nodig?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge