Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | hannah FlairoSun

  Nieuw | hannah FlairoSun
 • Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions

  Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions
 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

(*) De juiste werkhouding achter een bureau

(*) De juiste werkhouding achter een bureau

Een verkeerde werk- of zithouding bevordert de nodige klachten. Veel RSI problemen ontstaan bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding. Ook rugklachten komen veel voor bij mensen die dagelijks achter de computer werkzaamheden verrichten. Een werkplek dient dan ook op de juiste wijze te zijn ingericht om gezondheidsproblemen en klachten te voorkomen. Hoe realiseer je dit en wat kan een fysiotherapeut hierin voor je betekenen?

Hoe ziet een goed ingerichte werkplek eruit?
Langdurig zitten tijdens een kantoorbaan betekent dat je een werkplek zo comfortabel mogelijk moet inrichten. Zowel je bureau als bureaustoel dienen op de juiste wijze te zijn afgesteld. Probeer op ontspannen wijze achter je bureau te zitten, zonder dat je een actieve werkhouding verliest. Alles dat een goede houding van je rug kan verstoren, dien je zover mogelijk bij je vandaan te houden. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone. Tenslotte is het belangrijk dat het beeldscherm van je computer gelijk staat aan jouw ooghoogte.

Voorkom lage rugklachten door de juiste zithouding
Lage rug- en nekklachten kun je voorkomen door de juiste zithouding aan te nemen. Hanteer een hoek van 90 graden voor je knieën en plaats je voeten onder de knieën zelf. Zowel je bekken, lage rug en midden rug dienen ondersteund te worden door de rugleuning van de bureaustoel. Om nekklachten te voorkomen is het belangrijk je hoofd te laten rusten op het punt van je heupen.

Het nut van een ergonomische bureaustoel en toetsenbord
Als je rugklachten zover mogelijk bij je vandaan wilt houden, kun je gebruikmaken van een ergonomische bureaustoel op je werkplek. RSI klachten voorkom je door de aanschaf van een ergonomisch toetsenbord. Het is wellicht even wennen om van deze hulpmiddelen gebruik te maken, maar ze zijn wel ontzettend nuttig bij het voorkomen van gezondheidsklachten.

Blijf in beweging
Bij werk op kantoor is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Maak af en toe eens een rondje over de werkvloer of haal een kopje koffie voor je collega. Je kunt natuurlijk ook staand je collega even bellen om na te vragen hoe iets zit. Investeer in een afwisselende houding, daarmee voorkom je veel gezondheidsklachten. Het is niet voor niets dat zitten het ‘nieuwe roken’ wordt genoemd door onderzoekers.

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?
Heb je een kantoorbaan en ondervind je veel gezondheidsklachten van werken achter de computer? Je kunt natuurlijk altijd een afspraak maken bij de fysiotherapeut zoals Fysio Haarlem of Fysio Amsterdam Deze behandelt niet alleen je klachten, maar kan je ook adviezen en tips geven over een gezonde werkhouding. Daarmee voorkom je dat klachten terugkomen en investeer je bovendien in een gezonde levensstijl. Voor een afspraak bij de fysiotherapeut heb je niet altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

*Dit is een gesponsord artikel

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. november 16, 2016 / 9:51 pm

  Hey Bianca,

  Een goede houding is inderdaad zeer belangrijk. Bij ons op het werk hebben we ook afstelbare bureaus en de beeldschermen worden op de juiste hoogte en kijkhoek gezet. Daarnaast natuurlijk ook goede bureaustoelen. Echt helemaal top!

  Liefs!
  Astrid onlangs geplaatst…DIY herfstdecoratie – Waxinelichtjes in dennenappelsMy Profile

 2. november 17, 2016 / 6:40 am

  Wat een handig tips!
  Ook niet de armen, handen en polsen vergeten goed te ondersteunen….

 3. Nikita
  november 19, 2016 / 6:14 pm

  Ik zit nooit fatsoenlijk, benen liggen op de stoel aan de overkant, kan echt niet met mn voeten naar beneden zitten, maar zit ook veel te veel over mn werk heen gebogen.

  Mijn laptop geen kast van, maar met knutselen dan merk ik heel goed dat ik -10 heb en zit het liefst met mn neus in het werkje lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge