Nieuwe artikelen:

 • Het is weer tijd om je goed in te smeren

  Het is weer tijd om je goed in te smeren
 • Still Beating by Jennifer Hartmann

  Still Beating by Jennifer Hartmann
 • Make-up merken die ik al een tijdje niet meer heb gebruikt

  Make-up merken die ik al een tijdje niet meer heb gebruikt
 • Nieuw Tefal Pure POP kledingstomer

  Nieuw Tefal Pure POP kledingstomer
 • Nieuw Soapbars van Yves Rocher

  Nieuw Soapbars van Yves Rocher
 • The Wardrobe Staples: tijdloze en basic kledingstukken die elke kast zou moeten …

  The Wardrobe Staples: tijdloze en basic kledingstukken die elke kast zou moeten hebben
 • Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam …

  Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam vindt
 • Nieuw | Mon Bourjois geurcollectie

  Nieuw | Mon Bourjois geurcollectie
 • Fashion inspiratie Protest Sportswear Spring/Summer 2023 + kortingscode

  Fashion inspiratie Protest Sportswear Spring/Summer 2023 + kortingscode
 • FOREO LUNA 4 Body

  FOREO LUNA 4 Body

Je huis verhuren voor je op vakantie bent? Hier moet je op letten

Je huis verhuren voor je op vakantie bent? Hier moet je op letten

Als je huis een tijdje leeg staat, bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent, is het een goed idee om je huis te verhuren. Het kan een mooi zakcentje opleveren en je huis staat er niet alleen voor. Alsnog moet je goed letten op bepaalde zaken. Iets wat eerst een fantastisch idee lijkt, kan uitmonden in extra kosten waar je in eerste instantie niet over hebt nagedacht. In dit artikel vind je de belangrijkste tips waar je op moet letten als jij je huis verhuurt. Je ontdekt welke stappen je moet nemen om je huis te verhuren aan een ander. 

Vraag toestemming

We beginnen meteen met de belangrijkste tip: vraag toestemming. Als de woning helemaal van jou is, kan je het direct verhuren. Wanneer je een huis met hypotheek hebt, moet je eerst toestemming vragen aan de bank. Zij beslissen of je het mag verhuren of niet. Mensen die zijn aangesloten bij een Vereniging van Eigenaren of een huurhuis hebben, moeten ook toestemming krijgen. Wanneer jij je huis zonder toestemming verhuurt, riskeer je boetes en kan je zelfs uit huis uitgezet worden.

Je moet belasting betalen

Over vrijwel alles moet je inkomstenbelasting betalen. Ook over het geld dat je verdient door je eigen huis te verhuren. Wanneer jij je eigen koophuis verhuurt, moet je bij de belastingaangifte 70 procent van je inkomsten optellen bij je totale inkomen. Voordat je begint met verhuren, moet je dus rekening houden met inkomstenbelasting die je moet betalen. 

Sluit een verzekering af

Nu jij je woning wellicht gaat verhuren, is het belangrijk om een verzekering af te sluiten. Als jij je woning verhuurt is de kans groot dat je inboedelverzekering of opstalverzekering niet geldt. Dit komt, omdat er op het moment dat jij je huis verhuurt, geen sprake is van privégebruik. Check bij je verzekeraar, bank of verhuurder wat jouw verzekering dekt. Zo heb je voldoende tijd om een eventueel nieuwe verzekering af te sluiten.

Stel huisregels op

Om je veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen moet je huisregels opstellen. Als je blindelings mensen in huis te neemt, kan het voor veel problemen zorgen. Krijg een goed beeld van de huurder door met hem of haar in gesprek te gaan. Zet huisregels op papier en luister naar de wensen van de huurder. Kom tot een overeenstemming waarmee problemen en ongelukjes worden voorkomen. 

Lees ook: Italië voor altijd – Nicky Pellegrino

Volg: