Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

HOME | TIPS VOOR KATTEN- EN HONDENHAREN

HOME | TIPS VOOR KATTEN- EN HONDENHAREN

Vorig jaar hebben wij diverse nieuwe meubels gekocht, zoals een prachtige hoekbank waar we elke avond na een lange dag op ontspannen. Alleen ziet de bank er inmiddels niet meer zo mooi uit, hoe dat komt? Onze lieve hond Fee is momenteel enorm aan het verharen en overal laat ze diverse hondenharen achter, die simpelweg niet makkelijk te verwijderen zijn. Ik denk dat dit “probleem” bij veel katten- en honden eigenaren herkenbaar is, daarom deel ik vandaag een aantal tips.

Kort houden van de vacht

Deze optie is niet geschikt voor elke hond, het ligt aan wat voor soort vacht je trouwe viervoeter heeft. Fee moet elke drie maanden naar de trimsalon, als ik daar iets te lang mee wacht liggen overal plukken haar…en dan bedoel ik ook echt overal! Ik plan dus gelijk meerdere afspraken in bij de trimsalon, zo weet ik zeker dat Fee er netjes bijloopt en ik niet steeds overal plukken haar moet weghalen.

Voeding

Als een mens slecht eet kan dat uiten bij je haar en huid, dit hebben katten en honden net zo. Merk je dat je huisdier ineens heel erg begin te verharen, probeer dan ook eens andere voeding uit.

Verzorging van je kat en/of hond

Elke kat en hond heeft een goede verzorging nodig, niet alleen qua voedsel maar ook het kammen van de vacht en het wassen. Hier zijn speciale tools voor, zo kan je de Furminator kopen voor je hond bij Brekz. En er zijn natuurlijk nog meer speciale kammen en shampoo’s voor je huisdier die de vacht goed onderhouden. Het schijnt zelfs te helpen om de vacht van je kat/hond meerdere keren achter elkaar te wassen.

Verder schijnen er ook diverse supplementen verkrijgbaar te zijn voor je kat/hond, maar dat durf ik zelf niet zo goed te gebruiken voor Fee. Ik hou het tot op heden bij deze tips en verder dagelijks stofzuigen en dweilen. Mochten jullie nog tips hebben, laat die dan vooral even achter in een reactie.

post signature

Volg:

5 Reacties

 1. Jamey
  oktober 18, 2018 / 12:46 pm

  Wij hadden een kat en een hond. Maar helaas bleek noe heel erg allergisch te zijn voor de kat 🙁

 2. Villa BlaBla
  oktober 18, 2018 / 3:15 pm

  Ik ken het probleem. Gelukkig hebben wij een lederen bank en daar veeg je de haren zo vanaf. Verder houd ik het bij dagelijks kammen en elke dag stofzuigen. En gezonde voeding voor je dier is natuurlijk sowieso erg belangrijk.

 3. oktober 20, 2018 / 1:06 am

  Ik heb een kat en gelukkig heeft ze kort haar, maar echt drama als ze gaat verharen 🙂 Gelukkig vindt ze borstelen heerlijk.

 4. chucky1012
  oktober 20, 2018 / 12:10 pm

  Fijne tips en zo herkenbaar.

 5. oktober 24, 2018 / 3:16 pm

  Ik ben zo blij dat Baco (onze Golden Retriever) op het moment wat minder verhaard dan een paar maanden geleden want oh wat was dat een drama. Ik denk dat we hem van de week weer even in bad moeten doen want hij ruikt weer lekker naar hond. Al merk ik wel dat als hij op goed voer zit het wel enorm veel scheelt (:
  Kirsten onlangs geplaatst…Wanddecoratie voor op de babykamerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge