Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

Handige tips voor het uitkiezen van een vloerkleed

Handige tips voor het uitkiezen van een vloerkleed

Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed, maar twijfel je nog over het formaat, het dessin en het materiaal? Je bent vast niet de enige. Een vloerkleed heeft een aantal interessante voordelen, want je creëert op een vrij eenvoudige manier meer warmte aan je interieur. Maar om een kleed te kopen dat bij jouw interieur past moeten er nog wel wat keuzes gemaakt worden. Eerste hulp voor een vloerkleed? Een geschikt vloerkleed kiezen wordt met behulp van onderstaande tips een stuk gemakkelijker.

Meten is weten

Online shoppen is makkelijk en biedt veel mogelijkheden. Je kunt in een handomdraai prijzen van verschillende webshops met elkaar vergelijken. Ook krijg je niet meer te maken met het vinden van een parkeerplek en hoef je geen rekening meer te houden met de openingstijden van een interieurwinkel. Zoals elk voordeel zijn nadeel heeft, geldt dit ook voor online winkelen. Zo kan het vloerkleed op je beeldscherm er nog zo prachtig uitzien, blijkt het in jouw woonkamer opeens veel te groot of te klein te zijn. Gelukkig valt dit probleem gemakkelijk te verhelpen door op de grond in de maat van het vloerkleed kartonnen platen of kranten neer te leggen. Zo krijg je in één oogopslag een goede indruk van de ware grootte. Past het kleed in standaardafmetingen niet in de kamer, dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een maatwerkoplossingen. Maatwerk vloerkleden zijn er namelijk ook!

Welke vorm kan ik het beste kiezen?

Laten we beginnen met de keuze tussen een rond of vierkant kleed. Wil je graag de rechthoekige lijnen in huis doorbreken, dan kan een vloerkleed in een organische vorm een uitstekende keuze zijn. Ronde vormen hebben namelijk een speels effect! Dit kun je natuurlijk ook omdraaien. Als de ruimte een andere vorm heeft, kan een vierkant of rechthoekig kleed misschien weer beter tot zijn recht komen! Of je doet eens gek en combineert het beste van twee werelden. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een recht vloerkleed met een rond exemplaar die er deels overheen ligt. Het klinkt misschien gek, maar de voorbeelden op Pinterest brengen je misschien toch op een andere gedachte!

Welke materialen vloerkleden zijn er?

Ook het materiaal van het kleed is een belangrijk punt van aandacht. Er zijn synthetische vloerkleden, maar ook kleden gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan wol, sisal, kokos en katoen. Veruit het meest populair zijn de wollen kleden, omdat ze geen vuil aantrekken en ook eenvoudig te onderhouden zijn. Een nadeel is dat een wollen kleed, zeker in het begin, behoorlijk kan pluizen. In dat geval kan in een katoenen vloerkleed een goed alternatief gevonden worden. Al is het alleen maar om zijn goede prijs- en kwaliteitverhouding. Ben je op het kleed uitgekeken, dan kun je hem makkelijk vervangen voor een nieuw exemplaar. 

Lees ook: Goldfield & Banks Silky Woods Perfume Concentrate

Volg:

1 Reactie

 1. juni 11, 2021 / 2:58 pm

  Thanks voor de tips! Je staat daar normaal toch niet zo bij stil als je een vloerkleed gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge