Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

EN TOEN WAS HET TIJD VOOR EEN NO BUY…

EN TOEN WAS HET TIJD VOOR EEN NO BUY…

Al vanaf het eerste jaar dat ik beauty reviews schrijf, koop ik naast de PR producten die ik ontvang ook héél veel zelf. Inmiddels blog ik al ruim zes jaar en ben ik een enorme bofkont met wat er wekelijks aan nieuwe lanceringen binnenkomt, maar daarnaast koop ik nog steeds heel veel producten zelf…

Niet alleen PR producten reviewen

Één van de belangrijkste redenen dat ik zelf producten blijf kopen, is dat ik niet afhankelijk wil zijn van PR. Mocht je niet bekend zijn met PR: bedrijven/merken sturen o.a. bloggers regelmatig “gratis” producten, maar ze verwachten er 9 van de 10 keer natuurlijk wel reclame voor terug.

Maar naast die producten zijn er nog veel meer merken en items die ik graag wil proberen en die koop ik dan ook voor mezelf & Pinkit.nl. Ook wil ik niet dat ik alleen PR producten review, want dan krijg je dezelfde reviews als elke andere beautyblog. En dat is natuurlijk niet echt heel vernieuwend…

Hoe is het met mijn shopverslaving?

In 2015 heb ik voor het eerst over mijn shopverslaving geschreven en inmiddels heb ik dit redelijk onder controle. Ik blijf het voor mijn werk (aangezien Pinkit.nl ook écht mijn werk is) belangrijk vinden, om op de hoogte te blijven van de nieuwste beauty lanceringen. En ja daar hoort dus bij dat ik ook regelmatig een bestelling plaats bij bijvoorbeeld Douglas. Koop ik soms ook producten die totaal overbodig zijn? Yes…maar dat doet iedereen wel eens toch?!

Het uitzoeken van alle producten

Naast de diverse nieuwe lanceringen die ik heb ontvangen, heb ik de afgelopen maanden ook redelijk wat geshopt (en dit is zacht uitgedrukt). Mijn werkkamer is een chaos, de review kast ligt bomvol…en eerlijk? Al die producten krijg ik nooit allemaal getest, ja misschien over een aantal maanden als het product niet meer zo relevant is. Ik ben vorige week begonnen met alle producten (PR en zelf gekocht) uit te zoeken in de volgende categorieën:

 • Testen voor een review
 • Foto & mini review op Instagram
 • Houden voor mezelf
 • Donatie en weggeven

En alleen al door alles te sorteren, kreeg ik ook gelijk meer rust in mijn hoofd. Want het is leuk om allemaal producten te hebben, maar het neemt veel ruimte in beslag en het betaald natuurlijk ook niet de rekeningen 😉

Ik geef mezelf een No Buy!

Sinds ik ben begonnen met bloggen zie ik de term No Buy regelmatig voorbij komen. Steeds denk ik “dat zou ik nooit kunnen”, maar raad eens…vanaf nu geef ik mezelf een No Buy. Tot ongeveer eind januari 2020 “mag” ik geen nieuwe beauty producten meer kopen, alleen de basics zoals shampoo, conditioner & tandpasta.

De periode van de No Buy klinkt misschien kort, maar dat is voor mij al een hele uitdaging. En misschien verleng ik deze periode nog wel, dat is iets wat ik even moet afwachten aangezien ik in 2020 natuurlijk ook nieuwe lanceringen ga reviewen.

Ik hoop dat door deze uitdaging er eerst producten helemaal opgemaakt gaan worden voor dat ik van alles vanwege de houdbaarheid kan weggooien. Ook wil ik voortaan bewustere keuze’s gaan maken en beter nadenken of een aankoop wel écht nodig is. Ik kan natuurlijk niet elke nieuwe lancering reviewen, al zou ik dat wel willen haha!

De komende weken zal ik jullie ook eerlijk op de hoogte houden. Hopelijk natuurlijk met positieve updates, maar mocht ik toch wat gekocht hebben dan zeg ik dit natuurlijk ook eerlijk.Wish me luck!!

Misschien ook interessant om te lezen:
Nabla Dreamy Eyeshadow Palette
Sisley Masque de Nuit Velours aux Fleurs
Kruidvat The Master Perfumer N°21 Happy Tangerine

Volg:

10 Reacties

 1. Marieke
  december 11, 2019 / 1:00 pm

  Oohh zo herkenbaar maar dan niet eens alleen voor mijn video’s hahaha. Ik wil dit in februari proberen. Januari zijn Indy en ik jarig dus dat lukt niet helemaal. Succes en ik lees graag hoe het gaat!!

 2. Anneleen
  december 11, 2019 / 1:38 pm

  Ik wens je er echt superveel succes mee!! Ik wou ook een ‘no-spending’ doen deze periode, maar dat is niet aan het lukken…. Kerstcadeautjes zijn de uitzondering, maar daarnaast blijf ik ook gewoon alle leuke dingetjes die ik zie kopen ipv eens een beetje te sparen in deze dure periode… Ik ga proberen met je mee te doen en wens je zekker alle succes toe!

  • Bianca
   Auteur
   december 11, 2019 / 5:36 pm

   Dankjewel Anneleen, jij ook veel succes! x

 3. december 11, 2019 / 1:38 pm

  Succes 🙂 in de eerste jaren dat ik blogde kocht ik ook regelmatig wat nieuws.
  Nu koop ik het alleen als ik het echt graag wil hebben en weet dat ik het ga gebruiken.

 4. december 11, 2019 / 2:32 pm

  Dat vind ik juist zo leuk aan jouw blog, je schrijft veel over merken/producten waar ik op andere blogs niets over lees. Heel veel succes met deze no-buy. Je kan het! Ik wil ook proberen minder make up te kopen, omdat ik in april naar London ga en daar flink wil kunnen (make up) shoppen.
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Gingerbread Lane Sugar Plum Cookie Palette van Too FacedMy Profile

 5. Lisa
  december 11, 2019 / 3:47 pm

  Misschien kun je als ruggesteuntje ook eens een gesprek met een goede dermatoloog voeren. Dan word je je misschien wat meer bewust van de zin en onzin van bepaalde producten. Cremes kunnen namelijk lang niet zoveel als ze beloven. Als dat wel het geval was (diep in de huid komen) zouden we bij het eerste beste contact met schadelijke stoffen doodziek worden. De huid is bedoeld als barriere tegen indringers en een groot deel van de huidveroudering is genetisch bepaald, een kleiner deel door de lifestyle,met name waar het zonlicht betreft en de geringste invloed kunnen we uitoefenen door het gebruik van cremes en aanverwanten m.u.v. zonbescherming. Voor een aantal stoffen geldt ook dat ze pas iets doen in een bepaalde concentratie. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A. Maar in hogere (dus werkzame concentraties) heeft dat ook bijwerkingen, dus wordt het een medicijn (recept nodig). Alles wat qua concentratie daaronder blijft heeft niet veel effect. En zo zijn er talloze voorbeelden te noemen.Veel sterkte met het no-buy-beleid.

 6. december 12, 2019 / 9:16 am

  Het is juist heel goed dat je een relatief korte periode van no buy inlast. Je kunt jezelf beter haalbare doelen stellen dan dingen voor ogen hebben die ONMOGELIJK lijken, bijvoorbeeld een no buy van een half jaar of zo iets. Als het dan lukt, motiveert dat misschien tot nog een maand, en nog een…;-) Heel veel succes Bianca!
  bychristiana onlangs geplaatst…Hortensia’s drogen, zó doe je dat!My Profile

 7. Lisanne Bons
  december 13, 2019 / 11:39 pm

  Heel veel succes. Heel knap dat je dit met ons deelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge