Nieuwe artikelen:

 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

PERSOONLIJK| HOE IS HET NU MET MIJN SHOP VERSLAVING?

PERSOONLIJK| HOE IS HET NU MET MIJN SHOP VERSLAVING?

In mei heb ik een artikel geplaatst namelijk confession: ik ben verslaafd, een artikel waarin ik vertel dat ik verslaafd ben op (online) shoppen. Het is een artikel dat nog steeds gelezen wordt, en waar ik heel veel reacties op heb gekregen. Veel mensen herkende zich met het artikel, en dat was voor mij toch wel een soort prettig gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Inmiddels ben ik weer een aantal maanden verder, en hoe gaat het nu met deze verslaving?

Na het artikel dacht ik dat ik al helemaal was “genezen” en véél minder geld uit deed geven met shoppen. Tot ik mijn rekeningoverzicht door ging nemen, en de pakketbezorger weer dagelijks zag…nee ik had nog een lange weg te gaan haha! Nou is het voor Pinkit.nl ook noodzakelijk om nieuwe producten te kopen, maar je kan er ook in doorslaan en dat was ik aan het doen.

Op dit moment ben ik eindelijk bezig met sparen, het geld wat ik verdien met opdrachten en advertentie’s probeer ik zoveel mogelijk op mijn rekening te laten staan. Ik moet namelijk wel geld achter de hand hebben als de laptop of camera kapot gaan, of voor privé doeleinde.

Ik merk serieus dat ik véél meer na denk als ik aan het shoppen ben, ik stel mij zelf steeds de vraag…heb ik dit echt nodig? En dan bedoel ik of het nodig is voor mijzelf of voor een review. En niet voor een product wat achterin de kast beland en pas over een paar maanden gebruikt gaat worden. Natuurlijk is het niet zo dat ik helemaal niks meer koop, maar het is echt een stuk minder geworden. De pakketbezorger zie ik niet meer dagelijks, en dat is ook wel een goed teken toch? Zelfs tijdens de sale van diverse merken (The Body Shop, Lush enzovoort) heb ik aan mijzelf voorbij laten gaan (dat was echt wel even moeilijk…halloooo sale!).

Als een soort steuntje in de rug heb ik een wishlist gemaakt met een aantal producten, en als ik het volhou dan mag ik mij soms trakteren met een item van dat lijstje. In plaats van dat ik elke dag aan het (online) shoppen ben, koop ik gewoon soms een item. Of er moet iets uitkomen wat ik mega graag wil reviewen zoals de Catrice Treasure Trove collectie, maar dat is dan beroepsmatig goedgekeurd haha.

Ook al lijkt een verslaving aan (online) shoppen niet erg, dat kan het zeker wel zijn. Denk maar aan de openstaande acceptgiro’s, meer geld uitgeven dan eigenlijk mogelijk is… Ik ben op dit moment best wel een beetje trots op mijzelf naast het sparen, heb ik totaal geen openstaande acceptgiro’s meer, en als ik wat koop betaal ik het ook gelijk. Zo heb je achteraf geen gedoe en kom je ook niet in de problemen. Mocht jij zelf alleen er niet uitkomen, probeer dan iemand te vinden in jouw omgeving die je hierbij zou kunnen helpen.

post signature

Volg:

22 Reacties

 1. januari 15, 2016 / 1:56 pm

  Is bij mij ook zo hoor, ben ook aan het opletten en sparen, maar wat is het toch moeilijk als er constant nieuwe leuke producten enzo uitkomen en zeker de LE’s 🙁

 2. januari 15, 2016 / 2:57 pm

  Wat goed dat je inmiddels al wat aan het sparen bent! Ik ben zelf ook gek op shoppen, maar ik heb altijd alles netjes meteen betaald en hoef nooit in het rood te staan, maar ik wilde ook wel een beetje minder. Inmiddels lukt het sparen hier ook iets beter, ik spaar in ieder geval weer en qua producten probeer ik eerst de dingen die ik nog heb te reviewen en niet meteen een heleboel nieuwe dingen te kopen. Alleen als ik echt opslag verliefd ben op een product en ik bang ben dat ik die anders misloop, mag ik hem ook als ik nog producten heb liggen om te reviewen 🙂

 3. januari 15, 2016 / 3:10 pm

  Wat leuk om een update te lezen! Fijn dat het nu al veel beter gaat en dat je zelfs al kan sparen. Slim bedacht van de wishlist op die manier koop je ook iets waar je echt gelukkig van wordt in plaats van gewoon om te reviewen :). Ik hoop zelf ook wat meer te kunnen sparen binnenkort.

 4. januari 15, 2016 / 3:33 pm

  Good for you! Ik was verslaafd aan het shoppen van kinderkleertjes, maar idd je budget moet dat wel toestaan. Mijn dochters zitten weer in een groeispurt, maar ik wil eerst eindelijk de kinderopvangtoeslag krijgen waar ik al 4 maanden op wacht en dan kan ik los! Er zijn ook zoveel gave items te vinden tegenwoordig…

 5. Mira
  januari 15, 2016 / 3:58 pm

  Goed om te lezen dat het beter gaat. Ik heb hierin zo m’n fases..de ene keer koop ik echt te veel en de andere keer lukt het me wel om verantwoord om te gaan met mijn geld.

 6. januari 15, 2016 / 4:20 pm

  Fijn om te lezen dat het beter gaat en dat je inmiddels aan het sparen bent! Ik ben zelf ook gek op (online) shoppen, vooral als het om beauty producten gaat. Maar net als jou denk ik vaker van: “Heb ik dat nu wel nodig? Moet ik niet blij zijn met wat ik allemaal heb en krijg?”. Dat zorgt ervoor dat ik minder snel impulsief dingen koop en meer geld overhoud. De sale is nu inderdaad een lastige periode, zeker bij Rituals en The Body Shop, maar toch heb ik me voorgenomen om niets te kopen omdat ik nog genoeg heb. Benieuwd of ik het zal volhouden, hihi!

 7. Manon
  januari 15, 2016 / 4:21 pm

  Ik was ook een beetje shop verslaafd hoor maar ik heb vanaf oktober heel weinig make-up gekocht. ik probeer elke maand 1 bedrag op mijn spaarrekening te storten

 8. Tamara
  januari 15, 2016 / 4:21 pm

  Ik ben een emo koper en merk dat ik moet opletten dat het ook niet de spuigaten uitloopt. Sterkte Bianca x

 9. januari 15, 2016 / 4:28 pm

  Dit is wel iets wat serieus is, inderdaad. Geldproblemen zijn niet mild. Je bent op de goede weg! 🙂

 10. januari 15, 2016 / 6:05 pm

  Hey Bianca,

  Wat fijn dat het beter gaat! En slim inderdaad om een wishlist te maken en af en toe hiervan iets te gaan kopen. Zelf hou ik ook een wishlist bij en al mijn inkomsten en uitgaven van mijn blog. Zo weet ik precies wat ik wel en wat ik niet kan uitgeven. Daarnaast hou ik ook bij welke producten ik nog heb. Die producten wil ik dan ook eerst opmaken voordat ik nieuwe producten (van zelfde genre) ga uitproberen en of kopen. Je bent op de goede weg! Veel succes :)!

  Liefs!

 11. Rosanne
  januari 15, 2016 / 6:42 pm

  Ik heb ook zo’n periode achter de rug gehad, mijn postbode was mijn beste vriend haha. Tegenwoordig valt het allemaal wel mee, maar de afgelopen week heb ik mijn beste vriend weer ietsjes vaker gezien oeps.

 12. Cassandra
  januari 15, 2016 / 7:13 pm

  Ik ben trots op je!! Ik heb ook zo mijn momenten hoor. Maar inderdaad, ik stel mijzelf ook continue vragen tijdens het shoppen en dat werkt echt zo goed..

 13. januari 15, 2016 / 7:21 pm

  Ik geloof ook niet dat het ineens kan stoppen, maar het lijkt alsof je echt op de goede weg bent. Blijf doorzetten 🙂

 14. januari 15, 2016 / 7:42 pm

  Ik was er overlaatst ook aan aan het denken, hoe snel gaat het eigenlijk om online iets te bestellen! Gewoon je kaart even in het bakje en hup, volgende dag geleverd. Wel heel goed van je hoor, ik denk dat dat echt wel een klik moet zijn in je hoofd 🙂 Heel veel succes verder! En als je een beautyblog hebt, denk ik inderdaad dat dat soms best lastig moet zijn.

 15. januari 15, 2016 / 8:24 pm

  Fijn om te lezen dat het zo goed gaat met sparen! Moet ik ook echt meer gaan doen ♥ xx Liefs

 16. januari 15, 2016 / 9:14 pm

  Fijn om te lezen dat het goed gaat met sparen. Blijf doorzetten x

 17. januari 15, 2016 / 9:25 pm

  Wat fijn om te lezen dat het de goede kant uit gaat, met je online shopgedrag…het is en blijft natuurlijk wel echt een beetje een soort van valkuil, juist omdat je toch soms iets aan zult willen schaffen voor je blog…juist je zelf regelmatig afvragen, waarom je iets wilt kopen en soms ook beslissen het niet te doen, is een bepaalde knop om zetten en oefening baart op dat gebied echt kunst…je mag echt trots op jezelf zijn…

 18. Priscilla
  januari 15, 2016 / 10:08 pm

  Het blijft moeilijk hoor, vind ik haha ik wil momenteel zoooveel kopen. Het is moeilijk om je oog op de prioriteiten te houden 🙁 Vooral wanneer ik wat minder goed in mijn vel zit, zoals nu, ben ik geneigd wat te gaan bestellen.

 19. januari 16, 2016 / 10:04 am

  Ik ben ook best verslaafd aan zowel online als offline shoppen. Met de sale is dit extra moeilijk. Ik probeer af en toe een no buy month te doen, maar dat is echt niet evident!

 20. Beautycutiestyle
  januari 18, 2016 / 9:21 am

  Hai, wat fijn om te horen dat je op een goed pad bent ?? (lief dat je een update doe!) ღ

 21. januari 18, 2016 / 2:35 pm

  Wat fijn om te horen dat het beter gaat en dat je sneller nee kan zeggen, eerlijk gezegd ben ik ook geminderd met make-up te kopen enkel koop ik producten die ik echt wil en weet dat ik ze ga gebruiken want anders blijf het toch onaangeraakt liggen en dat is niet de bedoeling :). Ook laat ik het achterwege van producten te kopen enkel voor een review!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge