Nieuwe artikelen:

 • 5 tips voor meer comfort in de woonkamer 

  5 tips voor meer comfort in de woonkamer 
 • Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs

  Nieuwe Parfum o.a. van Marc Jacobs
 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau

CONFESSION: IK BEN VERSLAAFD!

CONFESSION: IK BEN VERSLAAFD!

Na mijn artikel over high end of budget make-up zijn bij mij de ogen serieus open gegaan…ik ben verslaafd! Nu denk je misschien waar aan dan?  Nou aan online shoppen! Het klinkt misschien heel onschuldig, maar ik wil mijn verhaal en ervaringen met jullie delen misschien help ik daarmee iemand om niet dezelfde fouten te maken zoals ik heb gedaan. Dit klinkt gelijk al heel zwaar, maar geloof mij een verslaving hebben is ook geen pretje ook al gaat het over online shoppen.

Wanneer het precies is begonnen weet ik niet heel goed, maar ik denk in de periode dat ik zwanger raakte (8 jaar geleden) en thuis in de ziektewet zat omdat het werken in de bakkerij echt niet meer ging. Ik had tijd over zat toch de hele dag alleen thuis en de online webshop’s zijn altijd open! Eigenlijk kon ik op dit moment beter elke euro sparen want een kindje krijgen, opvoeden, eigen huishouden kost ook héél veel geld (even voor de duidelijkheid: ik heb er geen seconde spijt van dat ik een prachtige dochter heb gekregen!). Ik ging vooral online opzoek naar leuke babykleding, spullen voor in huis…maar ook heel veel onzin dingen die ik echt niet nodig had. Nu komt het ergste want online shoppen is natuurlijk niet heel erg, maar het bestellen op factuur zoals met Afterpay dat is wel erg en beschamend. Ik bestelde namelijk online producten omdat ik ze offline niet kon betalen en ach ja via bijvoorbeeld Afterpay is natuurlijk wel super handig -sarcastisch-. Voor de mensen die geen idee hebben wat Afterpay is je koopt iets in een webshop en betaald achter af je krijgt dan een factuur van Afterpay (of welk bedrijf dan ook ik ken zelf geen andere haha) je hebt dan 14 dagen of zelfs soms een maand de tijd om je bestelling te betalen. Klinkt aantrekkelijk toch? Natuurlijk klinkt het aantrekkelijk voor een shop verslaafde, maar slim is het zeker niet. Als je namelijk niet binnen het termijn betaal krijg je een herinnering en daar komen dan weer extra kosten boven op. Vroeger toen ik zo krap bij kas zat en niet door had dat ik echt hulp hierbij nodig had, dacht ik alleen ach over drie weken krijg ik een tweede herinnering dus dan kan ik ook nog betalen.

De reden dat ik vroeger zoveel gekocht op factuur is vooral omdat de financiële situatie heel erg krap was en ik wilde natuurlijk wel dat Sterre genoeg kleding, schoenen enzovoort had. Ik kocht dan alleen belachelijke dure merken in plaats van een net zo mooie H&M jurkje of schoenen van de SchoenenReus.

Omdat ik mij hier best voor schaam en niet wil dat het een super lang artikel word – ik denk dat jullie nu wel snappen wat ik bedoelde met het voorbeeld hier boven- wil ik alleen zeggen dat je beter betalen op acceptgiro kan vermijden als een echte shop verslaafde. Natuurlijk zijn er genoeg vrouwen/mannen die shop verslaafd zijn en die het wel allemaal kunnen betalen, helemaal prima!

Ik had dus gisteren het artikel online staan over high end of budget make-up en daarin gaf ik al aan dat ik gewoon voorlopig echt wel genoeg make-up heb. Mijn review bakje puilt uit en in mijn kasten liggen ook nog genoeg pareltjes. En toch zat ik in de avond alweer in een webshop te neuzen naar nieuwe make-up en owja ook nog bij de H&M bij de kinderkleding afdeling, terwijl Sterre net nieuwe kleding heeft gekregen. Eindelijk viel het kwartje eigenlijk door dat artikel, ja ik ben shop verslaafd ik MOET steeds iets kopen en het liefste elke dag….terwijl ik daar totaal het budget niet voor heb. Door dat ik vroeger zoveel op factuur heb besteld en inmiddels daar van uit de schulden ben -want ja dat had ik daar door- wil ik niet dat dit weer gebeurd en koop ik niks meer via Afterpay. En terwijl ik dit schrijf lieg ik weer tegen mijzelf (en tegen jullie) want ik heb vorige week wel wat besteld via Afterpay en die rekening staat nog steeds open. Nu heb ik daar goed over na gedacht en betaal ik die rekening ook over een aantal dagen, maar zo blijf ik natuurlijk bezig het moet nu eens echt afgelopen zijn.

De komende tijd ga ik mijzelf wat strenger in de gaten houden en ik krijg ook hulp (dat klinkt helemaal zo heftig) van Roy, want ik wil niet weer in de spreekwoordelijke shit komen zoals vroeger. Het is leuk om een hobby te hebben of dat nou bloggen is, taarten maken, sporten het hoeft allemaal niet ontzettend veel geld te kosten en het is zeker niet waard om daar door in de schulden te komen toch? Dus lieverds denk aub 10x na voor dat je ergens een bestelling plaats en het dan achteraf pas betaal.

Oeff dit is echt langer geworden dan dat ik mij had voor genomen en ja ik schaam mij best, maar toch wilde ik dit met jullie delen in de hoop dat ik er iemand mee kan helpen.

Heb jij wel eens iets besteld en achter af pas betaald?

post signature


Volg:

26 Reacties

 1. me
  mei 7, 2015 / 3:25 pm

  Gewoon een vast bedrag met jezelf afspreken wat je per maand mag besteden? Zo doe ik het ook en op is op voor die maand, zeker niet meer in de val lopen van achteraf betalen, lenen kost geld is nog steeds de slogan. 😉

 2. Priscilla
  mei 7, 2015 / 3:26 pm

  Ja achteraf betalen.. erg herkenbaar. Ik heb er tegenwoordig echt een hekel aan. Ik ben nog steeds rekeningen van Wehkamp aan het terugbetalen van jaren geleden. Ik weet niet eens meer wat ik gekocht heb maar door de rente duurt het enorm lang voor het afbetaald is. Tegenwoordig koop ik het liefst alleen met ideal of paypal voor ebay. Alleen voor h&m maak ik hierop een uitzondering.

 3. mei 7, 2015 / 3:28 pm

  Ik kan me heel erg vinden in jouw artikel.. zelf heb ik ook een soort van gelijke situatie alleen dan met andere dingetjes. Dat je er zo open over bent en iedereen die waarschuw (en situatie) mee geeft, dat siert je!
  Het blijft vervelend en rot (en dat ervaar ik helaas ook nog steeds 🙁 )
  sterkte!

 4. Agneta
  mei 7, 2015 / 3:34 pm

  Eigenlijk ben ik heel erg trots op je! Ik denk dat heel veel mensen in het zelfde schuitje als jou zitten of hebben gezeten! Ik vind het stoer dat jij je verhaal durft te doen en ik hoop dat anderen er van kunnen leren!

  Je bent echt een topper!!

  Liefs Agneta

 5. mei 7, 2015 / 3:39 pm

  Oei oei, herkenbaar! Ik kan het wel altijd gelukkig betalen maar ik vind het soms ook wel gewoon fijn om iets achteraf te betalen. Gelukkig gaat het bij mij niet zo vaak om grote bedragen. Ik merk wel dat ik vaak de drang heb om iets te gaan kopen al is het onzin. Al vind ik wel dat het steeds beter gaat, ik heb heel lang een schoenen tik gehad, nu is het inderdaad meer make-up maar ik gebruik dan wel alles wat ik koop gelukkig! Fijn artikel en heel goed dat je hier zo open over hebt geschreven. Ik snap het wel heel erg, als ik een kindje zou krijgen dan zou het misschien wel net zo gaan als jij hebt omschreven hierboven. Ik heb ook wel eens onzin gekocht hoor haha ooit een trillend kussen bij de Blokker, hij was maar 5 euro.. ik hoor mijn vriend en schoonbroertje er nog steeds over en het is inmiddels al 3 jaar geleden ofzo haha.. :’D hilarisch! Fijn artikel <3

 6. Ellen
  mei 7, 2015 / 4:03 pm

  Heel goed dat je hierover schrijft en herkenbaar, althans, ik heb dit in het verleden ook gedaan. Ik betaal tegenwoordig niks meer achteraf en heb ook geen creditcard meer. Goed van jezelf dat je je bewust ben geworden hiervan.

 7. mei 7, 2015 / 4:03 pm

  Heel erg herkenbaar hoor! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik pas online mag gaan shoppen als ik eind van de maand nog een bedrag over heb. Ik heb nog best veel nodig in huis dus ik heb op zich een goede reden om te shoppen maar met mijn vriend shoppen in de Ikea ofzo is net zo gezellig en ik merk dat ik dan pas echt goed nadenk over wat ik haal

 8. Manon
  mei 7, 2015 / 4:22 pm

  Ik schaam mij ook een beetje omdat ik zoveel make-up heb gekocht de laatste maanden terwijl ik niet eens zeker wist of ik wel elk maand op werk mocht blijven (shit) ik heb nu een no buy maand en het gaat goed. Vaak heb ik 1 bedrag dat ik mag opmaken en de rest zet ik op mijn spaarrekening

 9. mei 7, 2015 / 4:38 pm

  Ontzettend dapper dat je dit stuk hebt geschreven, daar heb ik echt veel respect voor! Dat ten eerste. Ten tweede: heel goed van je dat je herkent wat er gebeurt en dat je hulp inschakelt. Wederom: respect.
  Betalen op rekening is zo verleidelijk en gemakkelijk te vergeten ook. Ik deed het toen ik heel krap zat ook, maar nu eigenlijk niet meer. Tegenwoordig heb ik een budget wat ik “voor de leuk” heb en ik spaar alle muntjes onder de euro en flessenbonnetjes op, om daar de onnodige dingen mee te kunnen doen. Want aanmaningen voor kleren die al verwassen en boeken die al uitgelezen zijn, nee, dat nooit weer.
  Succes! En als ik iets voor je doen kan, je weet me te vinden!

  • Bianca
   Auteur
   mei 7, 2015 / 7:03 pm

   Bedankt voor je reactie dat doet mij al super goed <3

 10. mei 7, 2015 / 5:10 pm

  Heel sterk dat je zoiets deelt met ons! Ik snap je verhaal -al heb ik het zelf niet-, maar misschien is het handig om een maandelijks bedrag opzij te houden voor het (online) shoppen? Dan moet je ook niet gelijk afkicken -want dat gaat toch niet- 🙂

 11. Jori
  mei 7, 2015 / 5:44 pm

  Gelukkig niet herkenbaar dat after paY maar de drang om te shoppen wel.Wat misschien een uitdaging is en waar ik van geniet….maak eerst eens bijv een parfummetje op,een douchegel,etc voordat je een nieuwe aanschaft.Dat is voor mij een soort uitdaging…. En kijk eens in je kast of denk in jou geval,je beautystash,wat een rijkdom aan producten… en bedenk dan bijv als stimulans….hier hadden we ook een last minute van kunnen boeken,iets anders leuks kunnen doen om weer een mooie herinnering rijker te zijn . . .Klinkt zwaar maar zo doe ik het…. Succes

 12. Cindy
  mei 7, 2015 / 7:14 pm

  Wat stoer dat je dit zo durft te vertellen. Ik koop heel weinig online, ik vind het namelijk leuker om te gaan winkelen en de stoffen te voelen. Het enige wat ik online bestel is via bol.com en kaartjes voor een evenement/concert/festival. En soms H&M, dat is wel met acceptgiro, maar ik betaal nooit iets achteraf. Goed dat je dit meldt, zodat er meer meiden op letten! En succes met het opletten dat je niet besteld.

 13. mei 7, 2015 / 7:25 pm

  Ontzettend dapper van je dat je dit met ons deelt, ik doe niet altijd Afterpay alleen bij Yves rocher en je hebt dan inderdaad 2maanden de tijd voor te betalen en ik doe het toch altijd op tijd, op andere webshops betaal ik met bankcontact of met mijn MasterCard :), zo heb ik geen onbetaalde facturen liggen, maar ik ben ook shopverslaafd hoor 🙂
  X

 14. mei 7, 2015 / 7:36 pm

  Schamen voor dit? Nee meis… is natuurlijk helemaal niet nodig, tenslotte denk ik dat de verleiding voor een heleboel mensen natuurlijk ook wel heel erg groot is om dingen te kopen op die manier. Het is heel goed dat je het zo duidelijk en eerlijk tegen jezelf en anderen durft te zeggen…Ik heb zelf een bepaald bedrag wat ik voor mijzelf en of liefhebberijen uit kan geven en mijn man ook, de rest is voor de rekeningen en andere levensbehoeften. Ik zie wel vaak spullen die ik best graag zou willen hebben, maar verbaas mij ook vaak over hoe mensen het kunnen betalen ( of eigenlijk toch niet) en voelde ik mij soms zelfs wel eens een beetje” minder” dan anderen hierdoor, een armoedzaaister!….Nu klinkt het heel heftig wat ik ga zeggen maar de deurwaarder en incassoburo’s weten ( gelukkig niet meer) waar onze deurbel zit en dat vind ik echt een heerlijk gevoel….
  Je kan het volhouden Bianca, ik weet het zeker…go girl!
  Knuffel Petra

 15. Ilja
  mei 7, 2015 / 9:13 pm

  Wat knap dat je dit deelt en vooral ook dat je het zelf onder ogen ziet! Je kunt tenslotte niets veranderen als je het niet eerst zelf erkend. Ik heb zelf als regel voor mezelf dat ik niets mag kopen en dan later afbetalen maar ik heb juist weer moeite om echt iets voor mezelf te kopen, als ik al iets koop is het in de aanbieding ofzo.

 16. mei 7, 2015 / 9:16 pm

  je hoeft je hier echt niet voor te schamen.! ik ‘moet’ ook vaak wat kopen, ook al heb ik niets nodig. even naar de action, even naar de kruidvat, even.. terwijl ik echt niets nodig heb, maar gewoon graag wil rondneuzen in de winkel en dan hopelijk nog wat mooie beautyproducten kan scoren. ik heb geen onbetaalde facturen, maar ben wel shopverslaafd (zoals mijn ouders en vriendlief dat zo mooi kunnen zeggen). succes meid.! ♥ xx liefs

 17. Marjoleinee
  mei 7, 2015 / 10:15 pm

  Ik ben ook verslaafd aan online shoppen… Maar gelukkig betaal ik alles meteen met i-deal zodat ik nooit in de schulden kom te staan!

 18. mei 8, 2015 / 10:03 am

  oeh ja inderdaad een beetje herkenbaar, ik zit ook vaak te neuzen in de webshops alleen als ik dan het totaal bedrag zie klik ik meestal weer snel weg (ben je dan uren mee bezig geweest hihi) wat ik ook had dat als ik de spaarrekening zag ik al snel dacht ach dat kan wel! nu ben ik maar heel verstandig geweest om gewoon manlief te zeggen dat hij het geld maar op zijne zet, en hebben we alles opgeschreven wat ik vrij kan besteden en dat stort hij dan naar mij!

 19. mei 8, 2015 / 10:42 am

  Ik begrijp wel wat je bedoelt. Ik moet soms ook de neiging onderdrukken om niet elke dag iets te kopen, zeker spullen die ik niet nodig hebt. *klikt de open pagina van de webshop weg*

 20. mei 8, 2015 / 10:52 am

  Goed artikel! Het past erg goed bij mijn huidige situatie eigenlijk. Zelfs al betaal je niet achteraf, het is heel (te) makkelijk om met Paypal dingen te betalen of om even snel via internetbankieren te betalen.
  Ik ben deze maand erg streng voor mezelf en mag alleen dingen kopen die ik écht nodig heb. (met de nadruk op écht nodig)

 21. Floor
  mei 10, 2015 / 6:10 pm

  Herkenbaar! Ik spreek nu met mezelf af: ik koop alleen iets als ik het geld ook echt heb. Of (en deze vind ik zelfs leuk!) ik spaar en doe zo zuinig mogelijk tot het einde van de maand (want dan komt mijn salaris) en pas dan koop ik iets wat ik echt graag wil. Dit geeft mij ook voldoening omdat ik er dan voor mijn gevoel “echt” voor gespaard heb, terwijl ik mezelf eigenlijk alleen heb behoed voor “onzin” aankopen. :))

 22. saskia
  mei 11, 2015 / 7:26 am

  Heel herkenbaar en dapper dat je dit met ons hebt gedeeld. Vaak zit er achter de drang om te kopen een diepere achterliggende reden… ga eens na bij jezelf waarom je zoveel voor Sterre wilt kopen of stel jezelf een vraag bij makeup. Soms schrik je gewoon van de reden. Sterkte liefie! Xxx

 23. beautycutiestyle
  mei 11, 2015 / 8:57 am

  Wat een mooi en eerlijk artikel! Natuurlijk is het niet echt mooi, maar je begrijpt me wel ;-} Ik heb me jaren zo schuldig gevoeld tegenover de kinderen, wat zij allemaal moe(s)ten door staan, dat ik nog steeds uitpuilende kledingkasten bij ze zie… Ik ben een emotionele koper, helaas. Ik moet zeker wel opletten en afterpay ken ik super goed, ook weet ik dat je bij Zalando na een maand écht moet betalen, anders komt er echt wel wat bij op! Tja, ik werk er ook aan, laat ik het zo zeggen ❤️ Heel veel sterkte en geloof me, je bent sterker dan je denkt! Veel liefs H.

 24. Mandy
  mei 11, 2015 / 10:33 am

  wat knap dat je dit zo durft te delen ik denk dat veel meiden wel heel veel van winkelen houden alleen het moet wel betaald kunnen worden

 25. januari 15, 2016 / 3:01 pm

  Wat een eerlijk artikel! Heel herkenbaar achter af betalen maar gelukkig heb ik zelf nooit extra kosten gekregen. Dapper dat je dit zo durft te vertellen, het zelf inziet en er ook echt iets aan wilt doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge