Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

4 Tips om jouw seksspeeltjes schoon te maken

4 Tips om jouw seksspeeltjes schoon te maken

Vroeger rustte er een taboe op seksspeeltjes, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Kijk er daarom niet raar van op als je ze tegenkomt wanneer je een nachtkastje opentrekt. Als je eenmaal hebt ervaren hoeveel genot zo’n seksspeeltje jou kan bezorgen, trek jij je ongetwijfeld regelmatig terug. Nadat je zo’n speeltje gebruikt hebt, moet je hem schoonmaken. Helaas weten veel mensen niet hoe dit moet. Daarom zetten wij hier 4 tips opties op een rijtje.

1. Spoel speeltjes af met warm water

Wil je niet onnodig veel tijd en moeite besteden aan het schoonmaken van sex toys? Spoel ze dan gewoon af onder de kraan. Gebruik hier het liefst warm water voor. Met koud water worden de speeltjes namelijk niet altijd even goed schoon. Afspoelen alleen is overigens niet voldoende om ze goed schoon te maken. Laat het speeltje ook door jouw hand glijden. Zorg ervoor dat je alle plekjes raakt, want alleen dan wordt het speeltje goed schoon. Pas op met seksspeeltjes die niet waterdicht zijn. Als hier water in komt, kun je ze mogelijk niet meer gebruiken.

2. Maak ze schoon met niet-irriterende zeep

Niet iedereen vindt het hygiënisch om seksspeeltjes alleen met water schoon te maken. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je mogelijk zeep gebruiken. Dit is een optie, maar let er wel goed op welke zeep je gebruikt. Als je een willekeurige zeepsoort koopt, kan dit na het volgende gebruik irritatie tot gevolg hebben. Maak seksspeeltjes daarom alleen schoon met een niet-irriterende zeep. Je hoeft dan niet bang te zijn voor pijnlijke gevolgen wanneer je hem binnenkort opnieuw gebruikt. 

3. Zet ze in de vaatwasser

Wie seksspeeltjes schoon wil maken, denkt waarschijnlijk niet direct aan de vaatwasser. Toch kan dit apparaat je helpen om jouw speeltjes goed schoon te maken. Doordat er een compleet programma gedraaid wordt, is jouw seksspeeltje na zo’n wasbeurt weer brandschoon. Niet alle speeltjes zijn overigens geschikt voor de vaatwasser. Leg er bijvoorbeeld geen vibrerende seksspeeltjes in. Deze overleven zo’n wasbeurt namelijk niet. Een plastic of glazen dildo kun je wel probleemloos in de vaatwasser leggen. 

4. Gebruik toy cleaner

Wordt jouw seksspeeltje niet goed schoon als je één van de bovenstaande manieren gebruikt? Laat het er dan niet bij zitten. Er zijn namelijk speciale middeltjes om seksspeeltjes schoon te maken. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een flesje toy cleaner in huis. Dit middel is – zoals de naam al aangeeft – speciaal bedoeld om seksspeeltjes schoon te maken. Breng simpelweg wat toy cleaner aan op een speeltje en smeer dit uit. Als je toy cleaner gebruikt hebt, kan het zijn dat je het speeltje daarna af moet spoelen onder de kraan. Dit hoeft niet altijd. Kijk daarom op de verpakking wat er van je verwacht wordt voordat jij jouw eigen conclusies trekt.

Lees ook: Het uitzoeken van een geurkaars + mijn aanraders

Volg: