Zodra de temperatuur stijgt en het zonnetje te voorschijn komt, gaat bij ons de bbq aan. Vooral Roy (mijn vriend) is er gek op en ik natuurlijk ook, want ik hoef met dit warme weer niet heel lang in de keuken te staan 😉 Terwijl ik dit artikel schrijf staat onze bbq af te koelen en daarom kwam ik ook een beetje aan het idee van dit artikel, ik ben namelijk ergens naar opzoek en kan jullie hulp wel gebruiken…
Er zijn online zoveel bbq recepten te vinden en toch ligt er bij ons bijna altijd hetzelfde op het rooster. Ik eet voornamelijk kipfilet, stokjes met kip en groente en af en toe ook een hard uitgebakken speklapje #nomnomnom. Naast het vlees maak ik vaak ook een salade met veel groente, bak ik een stokbroodje af en maak ik zelf kruidenboter.
Als ik van te voren weten dat we gaan barbecuen (het komt ook nog wel eens voor dat mijn vriend een uur van te voren zeg dat ik niet hoef te koken haha), dan begin ik in de middag al met spiesjes maken. Ik snij dan de kipfilet in blokjes en laat dit dan een paar uur in een marinade staan. Daarna rijg ik de kipfilet blokjes aan een spies en dit doe ik om en om met stukken paprika, champignons of ui. Sterre vind het altijd erg leuk om bij hierbij te helpen, handig zo’n kleine/grote hulp in de keuken! Een bbq aan huis is niet alleen lekker, maar het kan ook super gezellig zijn met een groepje familie & vrienden. Vooral als iedereen dan wat lekkers meeneemt, zodat iedereen tegelijk kan eten en er niet één iemand steeds overal mee bezig is 😉
Omdat wij de komende weken vast en zeker nog wel vaker gaan barbecuen ben ik voor de afwisseling opzoek naar snelle en vooral gezonde recepten/items. Mochten jullie dus lekkere aanraders hebben voor op of bij de bbq laat die dan zeker achter in een reactie!
Zijn jullie partners ook zo gek op barbecuen?
Mijn moeder maakt altijd de lekkerste koude macaroni schotel!
Sonja onlangs geplaatst…Sportverzorging | BAST
hier is me man ook gek op
Lekker! Lovev love BBQ! Aah die geurtje zo lekker! Love it. Ben dol op BBQ
Dhini onlangs geplaatst…Unboxing : Lost Kitties – Wie zit daar in de melk verstopt?
Ik ben zo gek op bbq, die geur alleen al <3
Wij doen ook vaak zalm in aluminiumfolie, dan wordt het boterzacht. En ik mix vaak voorgekookte aardappeltjes met courgette, paprika, ui, champignon; ik maak het op smaak met olie, kerriepoeder,paprikapoeder en peper. Dit doen we in een aluminium bakje. En we maken wel eens knoflookgarnalen, ook op een stukje folie. Daarnaast net als jullie homemade kipsate etc.