Nieuwe artikelen:

  • Weekvlog | Sushi, Lezen, PR Pakketjes & Beauty Declutter

    Weekvlog | Sushi, Lezen, PR Pakketjes & Beauty Declutter
  • Pink Gellac Ruber Base

    Pink Gellac Ruber Base
  • Dr Organic Skin Calm lijn

    Dr Organic Skin Calm lijn
  • Unboxing Clarins Cocooning Beauty Box

    Unboxing Clarins Cocooning Beauty Box
  • Beauty favorieten van dit moment – oktober 2024

    Beauty favorieten van dit moment – oktober 2024
  • Mon Bourjois La Captivante

    Mon Bourjois La Captivante
  • Beauty Empties Oktober 2024

    Beauty Empties Oktober 2024
  • In The Mix | essence in the bloom’light trend edition

    In The Mix | essence in the bloom’light trend edition
  • Boozyshop Adventskalender 2024 Unboxing

    Boozyshop Adventskalender 2024 Unboxing
  • Action Max & More Adventskalender 2024 Unboxing

    Action Max & More Adventskalender 2024 Unboxing

FOOD | SPAGHETTI MET BROCCOLI EN KAAS

FOOD | SPAGHETTI MET BROCCOLI EN KAAS

Door Ellen – Vandaag deel ik weer een lekker en simpel recept, wat snel te maken is (perfect voor de dagen dat je geen tijd hebt om uren in de keuken te staan).Ik ben dol op pasta’s en varieer hier dan ook graag mee, ik ben nu eenmaal geen fan van de standaard Hollandse Pot. Daarom deel ik vandaag dan ook weer een pasta recept welke groot favoriet is hier in huis, namelijk spaghetti met broccoli en kaas.

recept1
Wat heb je nodig:
– 500 gram broccoli (ik gebruik diepvries maar vers kan uiteraard ook)
– bakje champignons
– 2 uien
– spaghetti
– een zakje gerapste kaas (ik gebruik jonge kaas maar met oude kan het ook prima)
– olijfolie
– flesje kookroom
– 1 teen knoflook of 1 theelepel knoflookpasta
– zout en peper

recept2
Stap 1:
Je begint met het gaar koken van de broccoli en laat deze lang genoeg koken tot het echt goed gaar is.Terwijl de broccoli aan het koken is snij je de champignons in kleine stukjes en snipper je de uien. Als de broccoli gaat is giet je deze goed af. Stamp vervolgens met een stamper de broccoli goed fijn. Dit laat je even staan, zodat je verder kan gaan met de volgende stap.

recept3Stap 2:
Ook kun je nu spaghetti alvast op te zetten en kook deze volgens de verpakking (beet)gaar. Terwijl de spaghetti aan het koken is is het tijd om de champignons en de uien op een zacht vuurtje te bakken.

Stap 3:
Na ongeveer 3 minuten voeg je de kookroom aan uien en chamignons toe, en laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen. Daarna is het tijd om volledige inhoud van het zakje geraspte kaas toe te voegen. Blijf goed door het mengsel roeren totdat de kaas goed is gesmolten.

recept4Stap 4:
Als laatste stap voeg de broccoli puree toe aan het mengsel en roer je dit goed door het mengsel. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Giet de spaghetti goed af en meng deze met het broccoli-kaas mengsel.

recept6
Garneer het eventueel met wat rucola sla voor een extra bite, eet smakelijk! Zo zie je maar dat koken helemaal niet moeilijk hoef te zijn of lang moet duren en toch is dit weer eens een andere pasta variatie.

Wat voor pasta’s vinden jullie lekker om te eten?

Liefs Ellen

 

Volg:

2 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge