Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

FOOD | LEKKER GETEST LOLA QUINOA

FOOD | LEKKER GETEST LOLA QUINOA

Door Maureen – Ik heb voor Pinkit.nl een fantastisch leuk pakket ontvangen van Lola Quinoa, met het verzoek om dit uit te proberen en er een leuke recensie van te maken! Nu weten jullie misschien wel dat ik een healthy foodie ben, en dolgraag nieuwe recepten, ingrediënten en ideeën uitprobeer! Het Lola Quinoa pakket was dan ook echt een ware verrassing om te ontvangen!

Nu heb ik de Quinoa in een superhandige Eco Bag ontvangen, en daarmee heeft dit mijn hart al volledig gestolen. Het verrassende inpak-element van deze Quinoa maakt dit zo bijzonder! En dit bijzondere maakt je blij, het heeft een gevoel alsof je een cadeautje krijgt.

Er is erg goed nagedacht over de functionaliteit van zowel de layout als de verpakking. De quinoa is er in 2 varianten, spelt en volkoren. Om deze verrassing compleet te maken zitten er drie overheerlijke gerechten bij, die ik alle drie met veel plezier heb bereid! Ik heb een soort inspiratie video gemaakt, hopelijk vinden jullie dat leuk?!

De gepofte zoete aardappel met quinoa salade en yoghurt tajine dressing (zie video)
In mijn video laat ik je zien hoe leuk dit eruit ziet! Het is een erg gezond gerecht en de Quinoa is van goede kwaliteit. Het handige aan de verpakking is overigens dat het een handige schenkverpakking heeft, dus enorm gebruiksvriendelijk!

image1

Mexicaanse chili met quinoa (zie foto)
De Mexicaanse chili met quinoa was ook erg lekker, vooral de afwisseling van de pittig gekruide kip en de zacht zoete smaak van de avocado is erg verrassend. Voor onze vegetarische volgers; de kip is goed vervangbaar met een lekkere tofu die je op dezelfde wijze als de kip kunt marineren ( eigenlijk verdient deze vega versie mijn voorkeur).

“Quinoa lijkt op een graan, maar is eigenlijk een zusje van de spinazie, waarin de voedzame zaadjes groeien. Het komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De Inca’s beschouwden quinoa als heilig voedsel. Zij noemden het ‘La Chisiya Mama’: de moeder aller granen. Dit vanwege de bijzonder goede voedingswaarden. En… daar is niets aan gelogen. In tegenstelling tot andere granen is quinoa een goede eiwitbron, handig als je minder vlees wilt eten. Daarbij is LolaQuinoa rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen (o.a. foliumzuur, magnesium, ijzer en fosfor). Bovendien is het van nature glutenvrij. Quinoa valt overigens in vak twee van de Schijf van Vijf. Dit is het vak waar brood, aardappelen, rijst, pasta, couscous en peulvruchten onder vallen.”

image5
Ik hoop dat jullie geinspireerd zijn geraakt door mijn tips! Zoals je weet, een mooie beauty ben je van bínnen en van buiten! Dus daar hoort een healthy, gezonde en uitdagende levenstijl bij!

Lola Quinoa is verkrijgbaar bij de Sligro en bij de Albert Heijn, de adviesprijs van een pakje Lola Quinoa is € 3,49 (350 gram).

Wat voor recept met Quinoa vind jij lekker om te eten?

Liefs Maureen
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

 

Volg:

4 Reacties

 1. mei 11, 2016 / 3:32 pm

  De Mexicaanse chili ziet er lekker uit zeg! Ik at toen ik nog alleen woonde regelmatig quinoa, maar heb het nu ik samenwoon al jaren niet meer gehad, omdat mijn vriend niet alles lust. Misschien kan ik het wel weer een keer als lunch voor mijzelf gaan maken.

 2. Manon
  mei 11, 2016 / 5:02 pm

  Ik vind het er heel erg lekker uitzien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge