Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

VITIS MONDVERZORGING VOOR GEZOND TANDVLEES

VITIS MONDVERZORGING VOOR GEZOND TANDVLEES

Dat ik bang voor de tandarts ben, daar heb ik al meerdere keren over geschreven. Ik denk dat het komt door vroeger, maar inmiddels ga ik er wel elk half jaar braaf alleen heen. Begin dit jaar moest ik alleen drie weken achter elkaar terug komen, want mijn tandvlees en mondverzorging was er niet zo goed aan toe. En dat terwijl ik elke dag twee keer poets, en let op wat ik eet/drink.


Naast mijn gebitsreiniging, ging de preventie-assistent ook een nieuw draadje achter mijn bovengebit plaatsen. Ik moest dus drie keer terug komen, en zo zat ik drie weken achter elkaar compleet gespannen + migraine van de zenuwen. Tijdens mijn eerste bezoek had ze al door dat ik gespannen was (volgens mij staat er ook een notitie in de computer haha). Ze legde alles netjes uit, maar vertelde wel dat de gebitsreiniging best een klusje zou worden. Verder stelde ze niet echt vragen, maar ze ging gewoon rustig aan de slag.

De tweede week kwamen er wel vragen zoals: 
– Rook je?
– Poets je wel vaak genoeg?
– Drink je veel koffie?
– Ben je zwanger?

Door de laatste vraag, kreeg ik door dat er misschien iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik vertelde dus mijn verhaal (in het kort) over dat ik PCOS heb en heel moeilijk zwanger kan worden. Eigenlijk vond ik die laatste vraag een beetje rot, maar ze legde uit dat mijn tandvlees erg ontstoken was en dat dit kan komen door hormonen…


En toen viel bij ons beide het kwartje. Door dat ik PCOS heb, heb ik te maken met diverse bijwerkingen en verschijnselen. Maar ik had nooit gedacht dat mijn mondhygiëne en dan vooral mijn tandvlees ook erbij zou gaan horen. Ik baalde als een stekker, want dit drukte mijn neus op de feiten dat PCOS mijn lichaam meer aan doet dan ik door heb…

Na mijn derde bezoek kreeg ik het advies om de producten van Vitis te gaan proberen, en dan wel de roze lijn die is speciaal voor gezond tandvlees. Ik ben gelijk de tandpasta en het mondspoelmiddel online gaan bestellen, en de volgende dag kon ik het beide al gaan gebruiken. Beide producten heb ik al enkele weken in gebruik, en omdat er niet zo vaak over wordt geschreven wilde ik er toch een review over schrijven.

Vitis tandpasta gezond tandvlees €5,36 (inhoud 75ml)

“De Vitis Gezond Tandvlees tandpasta Vitis gezond tandvlees is speciaal ontwikkeld om de mondhygiëne te verbeteren in geval van kwetsbaar tandvlees. Het is eveneens uitstekend te gebruiken bij ontstoken, geïrriteerd of zelfs bloedend tandvlees. De tandpasta werkt anti-plaque en anti-bacterieel door de ingrediënten Cetylpyridinium Chloride (CPC) en Zinc lactaat. Hierdoor krijg je weer gezond tandvlees en een frisse adem.”.

Als ik deze tandpasta vergelijk met wat ik normaal gebruik, merk ik qua smaak geen verschil. Vitis komt zijn beloftes na, want normaal heb ik tijdens het poetsen dat er bloed mee komt. Na ongeveer vier weken merkte ik al verschil, en heb ik het idee dat mijn tandvlees een stuk rustiger is geworden. In mijn ogen is er ook minder tandplak, maar dat kan de preventie-assistent beter beoordelen (daar moet ik over een tijdje weer naar toe, dus dat kan ik nu helaas niet met 100% zekerheid beoordelen). Dat mijn tandvlees niet meer bloed, dat is al een groot pluspunt.

Vitis mondspoelmiddel gezond tandvlees €7,50 (inhoud 500ml)

Eigenlijk was alleen de tandpasta mij aanbevolen, tijdens het online shoppen zag ik ook een mondspoelmiddel uit dezelfde lijn. Deze heb ik gelijk mee besteld, en gebruik ik 1x per dag (meestal in de avond) na het poetsen van mijn tanden. Ik merk dat mijn tanden dan nog schoner aanvoelen, en mijn adem is ook geluk een stukje beter. Ik gebruik beide producten graag in combinatie van elkaar, dat heeft voor mijn gevoel het beste effect.


Let er wel op dat bij gebruik van deze Vitis producten de tandpasta en/of mondspoeling niet wordt doorgeslikt.

Ik probeer ook dagelijks mijn tanden te flossen, voor een nog beter resultaat en om de routine zo compleet mogelijk te maken. Hopelijk heb ik bij de volgende controle minder last van tandplak, en ontstoken tandvlees.

De producten van Vitis zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Houden jullie je goed bezig met mondverzorging, en worden daar dan ook speciale producten voor gebruikt?

post signature

Volg:

14 Reacties

 1. Cassandra
  mei 9, 2017 / 8:57 am

  Ik voel je angst hoor, ik ben ook een held op sokken als het om de tandarts gaat haha.

 2. mei 9, 2017 / 9:15 am

  Ik ben niet bang voor de tandarts, maar herken je pcosverhaal in combinatie met slecht tandvlees wel heel erg goed. En al het andere leed dat pcos heet
  Annemarel onlangs geplaatst…Project moestuin deel 3My Profile

 3. mei 9, 2017 / 10:23 am

  Ik poets mijn tanden drie keer per dag, waarvan ’s avonds met de electrische tandenborstel en wel 4 (!) minuten. Ook gebruik ik een tongschraper (klinkt vies, maar is ook erg belangrijk voor de hygiëne heb ik begrepen). Sinds een jaar gebruik ik alleen nog Paradontax-tandpasta en juist geen mondspoelmiddel meer. Ik heb een heel sterk gebit – nog steeds geen gaatjes – maar daardoor is het speeksel ook meer aanwezig, wat zorgt voor gelere tanden en helaas ook veel tandplak. Maar goed, dat heb ik dan weer liever dan gaatjes. Ook flos ik iedere avond en gebruik ik houten stokertjes (heten die dingen zo?) voor tussen mijn tanden.
  Rory onlangs geplaatst…Hoe vertel je iemand dat die stinktMy Profile

 4. mei 9, 2017 / 10:57 am

  Wat lastig voor je dat je zo bang bent hiervoor.
  Dit ken ik niet.
  Ik droeg al op zeer jonge leeftijd beugels en was/ben nooit bang voor de tandarts.

  Xoxo

 5. mei 9, 2017 / 7:40 pm

  Goed dat dit bestaat voor broos tandvlees, heb er zelf niet zo een last van. Ik flos en spoel wel dagelijks!

 6. mei 9, 2017 / 7:43 pm

  Ik moet volgende week weer naar de tandarts. Dat vind ik op zich niet zo erg, maar de monhmdhygieniste, brrrr

 7. mei 9, 2017 / 8:32 pm

  Angst voor tandartsen!? Jep, daar hoor ik bij! Ik vind de tandarts echt vreselijk. Vroeger werd geconstateerd dat ik zeer zwak glazuur heb en dat door het eten en drinken veel slijtage was ontstaan en dus zoveel gaatjes had, welke ik tevens zonder verdoving, wat naalden ben ik ook bang voor, had laten vullen.

  Inmiddels op aanraden tandpasta en mondwater gaan gebruiken en nu bijna nooit meer gaatjes of slijtageplekken. Maar bij stoppen wordt het weer erger. Vitis had ik nooit van gehoord.. ga eens kijken of ze ook een lijn hebben voor mijn probleem..
  Jill onlangs geplaatst…Weekoverzicht #6My Profile

 8. mei 9, 2017 / 10:40 pm

  Nou, ik ben vandaag bij de mondhygïeniste geweest… ik was bijna niet te behandelen, alles deed pijn. Ik heb diepe pockets. Stress van afgelopen weken (oudste zoon) en overtijd en nu weer wel de rode week… pffff om gek van te worden!
  Sonja onlangs geplaatst…Make-up score bij TK-Maxx Eindhoven | Shoplog | MeMeMeMy Profile

 9. mei 10, 2017 / 5:25 am

  En hier heb ik dan weer een blog over geschreven, het belang van het goed aanpakken vanaf begin aan zodat t kind niet bang hoeft te zijn.
  Ik moet eerlijk toegeven dat ik gezegend ben met een goed gebied. Heel veel extra aandacht besteed ik er dan ook niet aan.

 10. sabine
  mei 15, 2017 / 4:20 pm

  Ik moet ook weer eens een behandeling gaan boeken bij de mondhygiëniste, dat zal ik zeker na mijn zwangerschap weer doen!
  sabine onlangs geplaatst…Beauty favs | New in!My Profile

 11. Martiena
  mei 15, 2017 / 4:45 pm

  K ben ook geen fan van de tandarts. De geluiden en het koude water is niets voor mij! Ik probeer er zo weinig mogelijk heen te gaan, maar voor een halfjaar beurt vliegt de tijd

 12. Marie de Jonge
  maart 17, 2021 / 5:14 pm

  Bedankt voor het delen van je ervaringen met deze producten voor gezond tandvlees. Ik merk dat ik door mijn beugel vaker last heb van gevoelig tandvlees. Ik ga mijn tandarts de volgende keer ook om advies vragen voor de juiste mondverzorging.

 13. juni 8, 2022 / 5:12 pm

  Ik heb ook last van gevoelig tandvlees en heb al veel producten en methodes gebruikt om mijn tanden te verzorgen. Ik ben benieuwd of deze tandpasta ook zorgt voor het terugtrekken van het tandvlees. Wellicht is de combinatie met de spoeling de juiste voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge