Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

OOK ZO BANG VOOR DE TANDARTS ?

OOK ZO BANG VOOR DE TANDARTS ?

Ik heb al eens eerder geschreven over mijn angst voor de tandarts, en ik kreeg daar redelijk wat reacties op van mensen die zelf ook erg bang zijn. Daar wil ik vandaag wat verder op ingaan, er zijn namelijk heel veel mensen écht bang voor de tandarts. En dat kan op den duur natuurlijk een echt probleem worden, ben jij ook zo bang? Dan heb ik misschien wel een goede tip voor jou!
 
Als ik naar de tandarts moet word ik heel angstig, maar nu ik een dochtertje heb moet ik mij wel groot houden. Diep van binnen breekt het zweet mij uit en raak ik in paniek (hoofdpijn, misselijk), en het kan nog veel erger! Maar er is een oplossing, namelijk de tandartsbehandelingen onder narcose van NarcoDent. NarcoDent heeft op dit moment drie vestigingen waar je terecht kan voor diverse behandelingen, die onder gehele narcose worden uitgevoerd. Je merkt dan niks van de behandeling, maar je gebit wordt wel weer netjes in orde gemaakt.

NarcoDent logo

Je begint met een gratis intakegesprek waarin je informatie krijgt over de behandeling en narcose. Er wordt gekeken naar hoe je gebit nu is en er wordt geluisterd naar jouw wensen. Dit is een groot pluspunt voor mensen met een hevige angst, zo is de drempel wat lager om er naartoe te gaan.

Behandelingen die mogelijk zijn
Zoals ik eerder al aangaf, kan je bij NarcoDent eigenlijk alles onder narcose laten doen; van het vullen van een gaatje of grondige gebitsreiniging tot aan het trekken van tanden of (verstands)kiezen en nog veel meer. Mijn verstandskiezen moeten er over een tijdje ook uit (sowieso twee) en dat laat ik zeker weter onder narcose doen, anders mag niemand er aan komen!

Ook implantologie behandelingen zijn heel goed mogelijk onder narcose. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een kroon, brug of implantaat. Je kunt ook kiezen voor een uitneembare frameprothese of vervanging van alle tanden middels een vaste prothese of een totaalextractie. Ook daar merk je niets van als je onder narcose bent.

NarcoDent denkt mee
NarcoDent denkt graag met je mee, daarom ontvang je voor de behandeling altijd een begroting waar alle kosten op vermeld staan. Persoonlijk betaal ik liever iets meer voor een behandeling onder narcose, zodat ik geen pijn heb en niet zo angstig ben, dan dat ik helemaal panisch in de stoel lig en dagen van tevoren al met migraine rondloop.

Veel mensen durven niet naar de tandarts uit angst en een stukje schaamte, maar dat is bij NarcoDent nergens voor nodig. Het personeel van NarcoDent heeft genoeg ervaring en kan iedereen zich goed op zijn/haar gemak laten voelen. Bij mij is mijn angst voortgekomen uit behandelingen tijdens mijn jeugd, maar gelukkig zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden. Ik zou hier zelf zeker gebruik van willen maken. Ik denk dat een behandeling onder narcose véél mensen ook echt kan helpen. Twijfel je nog? Dan kan je altijd een gratis intakegesprek inplannen, waarin je ook gelijk al je vragen kan stellen.

NarcoDent heeft op dit moment drie praktijken door Nederland zitten, namelijk in Amersfoort, Capelle aan den Ijssel en Oosterhout (Noord-Brabant).

Ben jij ook zo bang voor de tandarts? En zou jij zelf het overwegen om een behandeling onder narcose te ondergaan?

post signature
*Dit is een advertorial

Volg:

14 Reacties

 1. Nikita
  juni 9, 2016 / 7:13 am

  Wat mooi dat dit kan.

  Ben zelf niet bang, alleen de kaakchirurg was een nare man die niet luisterde en erg ruw was, maar omdat ik op mijn verstandskiezen na, daar nooit naartoe hoef en bij de tandarts nog geen minuut in de stoel lig, ga ik daar altijd fluitend naar toe.

 2. juni 9, 2016 / 7:18 am

  Goed dat je hier aandacht aan besteed. Toen ik 17 was, moet ik 4 verstandskiezen trekken. Destijds woonde ik in Duitsland en kon ik kiezen tussen plaatselijk verdoofd bij de tandarts of in een kliniek onder verdoving. Ik koos voor laatste optie. Beiden werden vergoed door de verzekering. Beste keuze EVER! Toen ik jaren later in Nederland een keer een kies moest trekken, wilde ik het ook onder volledige narcose. Wat een gedoe omdat voor elkaar te krijgen. Een van de meest traumatische tanden ervaringen was toen ik een wortelpuntbehandeling moest ondergaan in het ziekenhuis. Onder plaatselijke verdoving boren ze dan een stuk kaakbot verrot weg. Ik hoorde alles!Verschrikkelijk om onder zo’n operatiezeiltje te liggen met de rest van je gezicht, zo’n afzuiger in je mond te hebben om al het bloed en stukjes bot af te zuigen. En wat een hel toen, 1 jaar later bleek dat de ontsteking niet helemaal weg was geboord. Mocht ik weer! Echt, ik ging dood. Gelukkig wel in een ander ziekenhuis laten doen. Maar toch ik zag er zo erg tegenop! Gelukkig heb ik nu een hele lieve tandarts en durf ik beetje bij beetje wat vaker te gaan, maar bij behandelingen die ik nog nooit eerder gedaan heb, knijp ik hem nog steeds. Blijf ik uitstellen…zoals nu dat ik eigenlijk al weken geleden het stuk wortel van mijn afgebroken kies moet verwijderen zodat ik op den duur eindelijk de nieuw kan laten zetten…

 3. Sanne
  juni 9, 2016 / 7:44 am

  alleen bij het woord tandarts krijg ik al buikpijn 🙂

 4. juni 9, 2016 / 8:22 am

  Ohhh ik lees net de reactie van Josan! Vreselijk!! Ik ga eigenlijk bijna nooit naar de tandarts. Maar dat is meer omdat er toch nooit war is. Het is even 5 min kijken en klaar! Hahaha. Nu moet ik wel weer even omdat de kindjes weer moeten. Maar stel het steeds uit!

 5. Jori
  juni 9, 2016 / 9:17 am

  Ik ben nog nooit alleen naar de tandarts geweest sinds m’n trauma’s vd schooltandarts op de basisschool.Mijn tandarts weet dat ik erg bang ben maar mocht ik ooit iets moeten laten trekken dan wil ik zeker weten onder narcose. IK kan niet tegen pijn en al dat akelig gedoe met tanden trekken.Wortelkanaalbehandeling heb ik wel met alleen verdoving overleefd…Zou je er een los artikel over willen schrijven als je je verstandskiezen laat trekken onder verdoving?

  • Bianca
   Auteur
   juni 9, 2016 / 9:19 am

   Ja daar zal ik dan een artikel over schrijven, maar stiekem hoop ik dat het nog héél lang gaat duren voor dat ze verwijderd worden (brrrr…alleen de gedachten al) x

 6. juni 9, 2016 / 10:09 am

  Dit is echt iets voor mij! Jamer dat het wel aan de andere kant van het land is. Hopelijk krijgen ze meer vestigingen.

 7. juni 9, 2016 / 10:25 am

  Ik was altijd enorm bang. Ook 2,5 jaar niet naar een tandarts geweest. Toen kreeg ik een nieuwe tandarts en die heeft mij volledig van mijn angst af gekregen. Ik vind behandelingen onder narcose een super oplossing en zou het zeker overwegen als ik nog steeds zo angstig zou zijn.

 8. juni 9, 2016 / 2:19 pm

  Niet meer. Heb zo’n lieve man gehad na de beul. ? Echter ik ben recent ook weer geswitched, de vrouw die ik nu had vond ik te bitchy. Mijn mondhygiëniste weet van mijn ptsd en is zo lief, zegt bij elke handeling wat ze doet.

 9. juni 9, 2016 / 4:04 pm

  Ik ben zelf nooit bang geweest voor de tandarts. Ik vind het wel goed dat je dit onder de aandacht brengt en je tips en ervaring deelt.

 10. juni 9, 2016 / 5:36 pm

  Ha, het is het kapje om de mond wat hem zo eng maakt en wat als kind het trauma veroorzaakt; het is geen echt persoon maar een enge alien met enge instrumentjes 😉 x

 11. juni 9, 2016 / 10:11 pm

  Ik ben zelf nooit bang geweest voor de tandarts en ga ieder jaar graag op controle 🙂
  X

 12. juni 10, 2016 / 9:05 am

  Fijn artikel!
  Dit kan velen over hun angsten heen helpen.
  Ik ben er nooit bang voor!

  Xoxo

 13. juni 15, 2016 / 2:18 pm

  Ik ben ook wel een beetje bang voor de tandarts (die akelige haakjes, brr). Maar gelukkig zit ik bij een tandarts die heel goed met deze fobie omgaat. Hij legt alles rustig uit en als ik ergens last van heb kan ik het altijd aangeven. Mijn ervaring bij de tandarts was laatst alleen niet zo goed verlopen, na een nieuw geplaatste vulling stond ik bij de balie om een nieuwe afspraak te maken en werd ik hartstikke duizelig (was echt bang dat ik flauw zou vallen). Ze hielpen me heel goed allemaal maar ik schaam me nu dood om er binnenkort weer heen te gaan :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge