Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

IN THE MIX | DEBORAH MILANO FORMULA PURA

IN THE MIX | DEBORAH MILANO FORMULA PURA

In 2016 maakte ik voor het eerst kennis met de Formula Pura lijn van Deborah Milano, inmiddels staan er over deze lijn ook al een aantal reviews online. Een paar weken terug kwam er een perspakket binnen met daarin nog meer Deborah Milano Formula Pura producten, natuurlijk ben ik met een aantal items aan de slag gegaan!

Formula Pura Lipstick 02 Rosy Nude & 10 Fire Red €12,75 per stuk

Mijn eerste Formula Pura review was in 2016, daarin schreef ik over deze lipstick alleen dan in de kleur Deep Red. De pigmentatie van deze lipsticks zijn geweldig en brengen gemakkelijk aan. Het is een romige formule die gedurende dag af en toe wel even bijgewerkt dient te worden.

Swatches v.l.n.r.: Rosy Nude & 10 Fire Red

Formula Pura Foundation 3.1 Light Gold €17,25 (inhoud 30ml)

Ik was eigenlijk direct nieuwsgierig naar de foundation (en concealer waar ik het zo over ga hebben). Deze foundation heeft een medium dekking en een semi-matte finish (niet mega matte, waar ik overigens juist blij mee ben). Voor het aanbrengen gebruik ik het liefste een foundation kwast en per keer heb ik ongeveer twee pompjes nodig.

Tijdens het aanbrengen blend de foundation mooi met mijn huid en gelukkig heb ik ook een kleur ontvangen die goed matcht. Gedurende dag voel ik de foundation niet zitten en oogt het ook niet cakey.

Formula Pura Fluid Concealer 02 Beige €13,95

Na het aanbrengen van de foundation gebruik ik deze vloeibare concealer om mijn donkere kringen en/of oneffenheden nog iets meer weg te werken. Ik vind vooral de grotere applicator erg fijn, per keer gebruik ik maar een klein dotje dat is meer dan genoeg. De formule van deze concealer is verrijkt met biologische komkommerolie voor een verfrissende en antioxidant werking en voor het verminderen van zwellingen/wallen rondom de ogen.

Swatches v.l.n.r.: foundation 3.1 Light & concealer 02 Beige

Formula Pura Ombretto – Single Eyeshadow 03 Beige Nude €10,15

Momenteel ben ik in een oogschaduw fase, dat is misschien al opgevallen als je mij ook volgt op Instagram. Ik begrijp dat één oogschaduw misschien niet zo’n spannend product is, maar deze kleur is ontzettend mooi. Dat had ik overigens niet echt verwacht toen ik de verpakking zag, maar zo zie je maar dat je een product pas écht kan beoordelen als je het ook gaat gebruiken. Tijdens het swatchen van Beige Nude raakte ik namelijk wel gelijk enthousiast, de shift in deze kleur maakt het bijzonder. Je kan de oogschaduw alleen op het bewegend ooglid aanbrengen of in combinatie met andere matte oogschaduws voor een complete look.

Formula Pura Blush 03 Cherry €10,45 & Bronzer 02 Medium €10,75

Met de blushes uit de Formula Pura lijn ben ik ook al een tijdje bekend, mooie kleuren en goede pigmentatie. Tijdens het aanbrengen is het wel handig om daar rekening mee te houden i.v.m. eventuele clowns wangen. De bronzer is qua pigmentatie en kwaliteit ook top, alleen vind ik voor mij persoonlijk de kleur net wat te warm. Waarschijnlijk ga ik aankomende zomer iets meer plezier van deze bronzer beleven, voor nu is het niet helemaal een match.

Swatches v.l.n.r.: Formula Pura Blush 03 Cherry & Bronzer 02 Medium

Mocht je nog niet bekend zijn met de Formula Pura lijn van Deborah Milano, deze producten zijn vrij van: parfum, parabenen, siliconen, minerale oliën & acrylaat. Daarnaast zijn de producten van Deborah Milano ook dierproefvrij.

Ik wist van te voren al dat ik enthousiast zou zijn over bijna alle producten, omdat ik zelf ook items uit de Deborah Milano Formula Pura lijn heb gekocht en getest over de afgelopen jaren. Mijn persoonlijke favorieten zijn de lipsticks, concealer, foundation & blush.

De producten van Deborah Milano Formula Pura zijn o.a. te koop bij Beautytasting.com, Plein.nl & Douglas.

post signature

*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.

Misschien ook interessant om te lezen:
Catrice 5 In A Box Eyeshadow Palette
Teaology Cica-Tea Perfecting Body Cream
Therme Mystic Rose

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge